Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nektek van ilyen haverotok/ism...

Nektek van ilyen haverotok/ismerősötök, aki mindig "irigykedik"?

Figyelt kérdés

Ha pl. az illető vett egy új monitort, vagy beújított valami korszerűbb hardvert.

Nos nekem van egy ilyen ismerősöm. Van neki valami i3-as gépe 4GB memóriával meg egy 1050 VGA.

A lényeg hogy aki ennél jobb géppel rendelkezik, az (szerinte) mind csak divatból vette meg, és ki sem tudja használni.

Konkrétan fél-egy órákat tud beszélni (vagy inkább köpködni) arról, hogy milyen pénzkidobás a 16GB memória (a 32GB meg egyenesen Isten elleni vétek), egy i3-nál jobb CPU, vagy egy korszerű VGA egy jobb monitorral párosítva.

Ráadásul állandóan hangoztatja, hogy 300 ezer forintos géppel rendelkezik (mert x évvel ezelőtt annyiért sózták rá ezt a brand gépet).

Valamelyik nap beszóltam neki, mert már felkúrt agyilag, hogy az a gép új korában sem ért 300 ezret, nem hogy most.

Olyankor persze vérig van sértődve, nem szól senkihez meg durcizik fél napig :D

Még tavaly raktam össze egy komolyabb gamer PC-t egy 144Hz-es monitorral, akkor is 1 hónapig folyamatosan azt kellett hallgatni, hogy én is csak egy divatmajom vagyok, aki szórja ki a pénzt az ablakon :D

Egyértelmű, hogy a gyereket eszi az irigység, és azért csinálja mindezt.

Csak érdekelne, hogy a ti környezetetekben is van e ilyen ismerős? Vagy csak engem büntet a sors ezzel a hülyével? :D

27 éves srác egyébként.

2020. jan. 21. 10:13
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Ja meg az SSD... Szerinte az SSD az egy teljesen felesleges dolog, és csak azért dobták a piacra, hogy ezzel is pénzt húzzanak le az emberekről.
2020. jan. 21. 10:15
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére az én ismerőseim már elvégezték az általános iskolát, így ilyen gond nincs. Olyan haverom viszont volt, akinek se gépe, se telefonja nem volt sokáig, ezért hozzám járt át játszani tök ingyen és bérmentve. Ehhez képest még az én gépemet szidta, mert csak 30 FPS-t tudott a Crysis 2-ben, és a GTA IV röcögött rajta. Csak azt felejtette el, hogy "apuci vette", mert akkoriban max diákmunkából lehetett volna jobbra pénzem (és vagy 2-3 évnyi fizetésem ment volna rá), de akkoriban erről még semmit nem tudtam, meg nem is mentem volna suli mellett.
2020. jan. 21. 10:27
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ám messzire menni, a Gyakori Kérdések tele van ilyen irigy kisgyerekekkel.

"Miért veszel 400 ezres telefont, nekem 60 ezres van, de az is ugyanolyan jó!" <-- Aha, persze.

Meg lehetne még sorolni a példákat végtelenségig.

2020. jan. 21. 10:36
 4/22 anonim ***** válasza:
62%
#3 Mondjuk az engem is érdekelne hogy mennyivel vagy boldogabb egy 400 ezres telefonnal, mint egy 60 ezressel.
2020. jan. 21. 11:22
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Ugyan nem engem kérdeztél, de aki szerint nincs minőségi, összeszerelési, anyaghasználati, tudási, gyorsasági, stb. különbség egy 60 ezres és egy 400 ezres telefon között, az tényleg egy irigy kisgyerek, és még kretén is.
2020. jan. 21. 11:26
 6/22 anonim ***** válasza:
66%
#5 Nem mondtam hogy nincs különbség. Nyilván jobb az optikája, a hangszórója, nagyobb felbontást tud. De ki az, aki ki is használja ezeket a képességeket? Profi tartalomgyártáshoz kevés, hétöznapi felhasználásra túl sok. Persze, aki erre akarja költeni a pénzét, az csinálja, engem nem zavar, de ne szólja le az én 12 ezres telefonomat. Mert nekem ilyen is elég. És sajnos szokták, hogy jaj, miért nem veszel jobb telefont? Mert nincs szükségem rá.
2020. jan. 21. 11:47
 7/22 anonim ***** válasza:
11%

4-6, az te, akinek az életében nem volt (és nem is lesz) 400 ezres telefonja, el sem tudod képzelni, hogy még megfogni is egészen más egy ilyen jól összerakott telefont, mint egy fröccsöntött hulladékot. A többiről nem is szólva.

Nemrégen azt írta itt egy válaszadó, hogy el kell fogadni, hogy nem mindenki segédmunkás szinten van, és vannak olyanok, akik törekednek a jobbra, a magasabb minőségre.

Egyébként meg el kell menni tanulni, utána lehet jó munkád, jó kereseted, és akkor majd te is vehetsz magadnak 400 ezres telefont, vagy akármit.

2020. jan. 21. 12:33
 8/22 anonim ***** válasza:
88%
#7 Valóban nem lesz, vagy max sok év múlva, mikor az inflációnak köszönhetően annyit ér majd 400 ft, mint most 10 ezer. Méghozzá azért, mert nincs szükségem rá. De ezt írtam korábban is. Erre jössz azzal, hogy mert nem engedhetem meg magamnak. Mondjuk nem tudom hogy hány ember vesz ilyen telefont kp-ra itt közületek, azok se nagyon engedhetik meg maguknak, de ez már más kérdés.
2020. jan. 21. 13:59
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
+1 Nővéremnek drága telefonja van, szóval de, tudom hogy milyen. Ennyi. Lehet még itt rantolgatni, de felesleges.
2020. jan. 21. 14:01
 10/22 anonim ***** válasza:

"Mondjuk nem tudom hogy hány ember vesz ilyen telefont kp-ra itt közületek, azok se nagyon engedhetik meg maguknak, de ez már más kérdés."

Ez megint csak az, amivel ti, irigyek nyugtatni, vigasztalni akarjátok magatokat, hogy "- Úgy is részletre veszi!". Van egy rossz hírem, január 8-án vettem magamnak, igaz, nem 400 ezerért, mert le volt akciózva 385 ezerre, egy telefont, és kifizettem egyben. Le is fotóztam a számláját, megnézheted:

[link]

Nem kellett hitelt felvennem, nem fogunk éhezni, ki lesz fizetve a rezsi, ugyanúgy eljárunk szórakozni, stb.

Csak ismételni tudom, amit már egyszer leírtam, bár nem az én alapgondolatom, mástól loptam. El kell fogadni, hogy nem mindenki van segédmunkás szinten. Ennyi.

2020. jan. 21. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!