Ez a videókártya miatt van?
A specifikációim:
ASUS H110M-K Intel H110 LGA1151 mATX Alaplap
Intel Core i3 3,90 GHz LGA1151 3MB (i3-7100) box processzor
Radeon RX 570 8GB videókártya
RAMMAX 4GB/2400MHz DDR-4 (RMX.4G24N) X2 tehát összesen 8GB
Kingston 240GB SATA3 2,5" 7mm (SA400S37/240G) SSD
Toshiba Desktop 3,5" 1000GB belső SATAIII 7200RPM 32MB Winchester
N-Base 500W 12cm Tápegység
FC PC-09 ATX Ház
Eddig egy Geforce GTX 750 Ti volt 2 gigás, de mivel öreg kárty volt már így le cseréltem erre, na és itt kezdődtek a problémák, kb minden játéknál ahogy elindítom őket akkor a készítők logojánál vagy a fő menüben a kép teljesen megfagy, ha mozgatom az egeret hallom a hangot ha rámegyek valamire ha van a főmenüben zene azt is, tehát csak a kép fagy meg. A Red Dead Redemption 2-nél ezt úgy tudtam megoldani hogy nem fullscreenben futtatom, ott így nincsen gáz, hogy más játékoknál működik e ez azt nem tudom mivel még az is kb lehetetlen sokszor hogy a fő menübe eljussak fagyás nélkül...Ekkora szar lenne az AMD?
Nem értem miért bunkózás az, ha valaki tényszerűen leírja, hogy a tápod még papírnehezékként is veszélyes használati eszköznek számít... De persze mindenkinek joga van orosz rulettet játszani, elvégre a tápegység csak az egész géppel áll összeköttetésben, pontosabban az áramellátást biztosítja, így értelemszerűen pont azon nem szabad spórolni, mivel könnyen magával viheti az egész gépet. Nem bunkózás ez, csak tény. Még ha nem is tervezel per pillanat jobb gépet, tehát mondjuk nem akarsz jobb procit, több RAM-ot, akkor is megérné a tápegységet egy stabilabb modellre lecserélni, a jelenlegitől pedig végérvényesen megszabadulni és maximum ideiglenes tartaléknak használni. Legalább egy lehetséges hibaforrást kizárnál így végérvényesen.
A sorrend videókártya cserénél valahogy így szokott kinézni: illesztőprogram töröl, régi kártya kiszed, új berak, újhoz illesztőprogram feltelepít. Ennyi, nem bonyolult dolog. Annyi még, hogy az automatikus illesztőprogram frissítő/telepítő varázslatokat el kell felejteni, ha nem akarod, hogy jól összekuszálja a gépet. Mindig a felhasználó a legmegfelelőbb illesztőprogram telepítő/frissítő "eszköz", nem holmi automatika, ami vagy bejön vagy nem (és még ki tudja mit rak fel mellékesen). Ha ezekkel nem mondtam újat, akkor bocsi. Ha így csináltad meg, akkor javaslom törölj le mindent újra, de ezúttal használj egy kis kiegészítő programot is, a DDU-t (Display Driver Uninstaller). Ez töröl minden visszamaradt mocskot az illesztőprogramokból, így kvázi tiszta lappal indíthatod a következő driver telepítést. A használata nem bonyolult, könnyen kiigazodik rajta az ember.
Legrosszabb esetben Windows újratelepítés, az mindent megold. Vannak akik még videókártya cserénél is mindenképp újratelepítik a gépet, de az újabb rendszereknél már komplett belső csere után sem feltétlen kell újrarakni a gépet.
Ettől függetlenül a következő, amit cserélsz az a táp legyen majd. Ne bízd a gépedet ilyen N-Base szerű ipari hulladékra, a tápon nem érdemes spórolni. És ne ess a wattok csapdájába! Sokan elkövetik ezt a hibát. Minőségi tápot vegyél. FSP, Seasonic, Be Quiet! vonalon nézelődj, azokkal nehéz mellélőni.
Itt pedig van egy egész jó kalkulátor, hogy hány wattra is van szükséged:
Na, reinstall volt. Az elvileg megold mindent, ha jól elvégezted és clean install-t csináltál. Amúgy melyik játékról van szó? Mert lehet, hogy nem elég neki a procid, ki tudja.
Táp cserét meg ne feledd, elsőként arra költs, ha valaha is költesz a gépre a közeljövőben. Nem fog adni + teljesítményt nyilván, de legalább nem kell aggódnod azon, hogy na vajon mikor fog elszállni a gép a tápnak köszönhetően. Tudom, hogy hihetetlennek hangzik ez, mert ha eddig nem ment tönkre akkor most sem fog gondolod te, de én már jártam pórul gagyi tápokkal. Egy áramszünet alkalmával szépen elköszönt a PC-m, talán a HDD ha menthető volt belőle, ami egy kicsit jobb táppal mondjuk lehet, hogy leszűkült volna csak egy sima táp cserére, vagy eleve tönkre sem ment volna. Előtte én is azt hittem, hogy mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!