Asus b450m-a Rx 590 Special Edition 8gb 256bit Ryzen 2700x 2x8gb 3200mhz ram (2933mhz-en) PSU/Táp nem bírja?!
Cooler master v2-es 600W-os tápom van.
Most tettem bele 1 régebbi Videó kártyát és működik.
Eleinte Windows 10 telepítésnél meg akadtam, 6magra kellet vissza húznom a CPU-t és csak úgy bírtam újra rakni a HDD-m.
Majd Driverek telepítése után, kötelező Restart és nem töltött be soha többé..
Lehetséges, hogy a GPU-Driver miatt?
Vagy...CPU driver veszett volna össze az Alaplapi CPU kezelővel?
Egy rendszer telepítés nem olyan megterhelő, hogy akár a táp, akár a CPU letérdeljen tőle.
Nálad valami egész más gond lehet.
Én visszaállnék a startvonalra, resetelném a BIOS-t és teljesen alap beállításokon raknám fel a rendszert, meg a drivereket. Mindíg csak egyet...majd próba újraindítás. (Ha így csináltad, nem szóltam)
A tápodnak bírnia kell, én az alaplapi bios frissítésre gyanakodnák. Vagy nem az új van rajta (Update AM4 combo PI 1.0.0.4 patch B) , vagy ha az új van rajta, még egyszer át kellene futtatni. Manapság ez az AMD-k átka, mindig jó ha az új bios figyel az alaplapodon.
Amúgy cseréltem tápot és minden jó volt, de a procimat vissza kellet húznom vagy pedig meghalt a gép...
Most láttam a BIOS updates kommentet, megpróbálom és majd írok ide is, meg redditre is.. Azóta 650W os Zalman van benne. Asszem Silveres. 80+ és néha-néha kimaszolt gameknél ki crasshel a gép, mikor a vga kb 60%-os kihasználtságnál van... Remélem BIOS, mivel nem nagyon akarok 30-40é PSU/Tápot venni. 😁
Yap hőmérségletek tökéletesek, 30°C alapjáraton (YouTube stb..).
Game mellet 40-50°C..Ami AMD-nél elképesztő, de na ott van 3db 140mm-es venti. x.x
GPU 40°C alapjáraton.👀
(Plusz nem fűtök! 😂)
Am Update után..ugyan az.. most azon gondolkodom állításam-e vissza 6 magra.. vagy nézzek szét?
Mondjuk tuti Táp és csak elbaxom vele a "SZABAD"időmet...
Semmi integrált opciósdit nem találtam a BIOS-ban... 🤷🏻♂️
Amúgy nem nagy gáz, az a 6 mag 12 szálon, mivel még így is mindent fullon viszek, ez olyan így, mint valami meglepetés...
1x szülinapomra (jövőre), veszek 1 tápot, ami mellé automatikusan fog járni a +2 mag és +4 szál..
Ui.: NE VEGYETEK SZAR TÁPOT!
(Ez már a 2ik NoNameShit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!