Miért nem hűti magát automatikusan a videokártya?
Van egy olyan videokártyám, hogy radeon rx 570. És van egy ilyen figyelő program, hogy speedfan. Na és ott a videokártya mellett egy tűz jel van, ami gondolom azt jelenti, hogy túl forró. De mégse kapcsol be a ventilátora, pedig 2 is van.
Nekem kell manuálisan bekapcsolni, és ha bejelölöm hogy automatikusan hűtse magát, akkor se kapcsol be.
Olyan 55 fok körül szokott lenni hűtés nélkül, és 50 fok alatt jelzi ez a speedfan egy zöld pipával, hogy eléggé visszahűlt.
Hogy lehetne beállítani, hogy mondjuk 49 foktól bekapcsoljon a venti? Mert amúgy 20-30 %-os fordulatszám elég neki ahhoz, hogy visszahűtse!
Úgy kéne beállítani, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor se felejtse el. Mert ha a speedfannál bekapcsolom, akkor ha kikapcsolom a gépet, elfelejti a beállítást, úgyhogy a pc bekapcsolásakor a ventit is külön be kell kapcsolni.
A másik probléma, hogy attól függően hogy használom a gépet, szintén kézzel kell állítgatni a fordulatszámot, mert "átlag" használatnál 15-20 % fordulatszám is elég hogy hidegen tartsa, terhelve kb 40% kell.
Jó lenne valami magyar nyelvű program, vagy ha angol, akkor valami egyszerű hogy megértsem, hogy be lehetne állítani hogy 50 fok alatt tartsa.
Ahogyan előttem írták, a problémát te okozod tulajdonképpen.
A kártya drivere magától csinálja a hűtést teljesen tökéletesen ha hagyod.
Ilyen program azokhoz kell amiket túlhúztak, vagy 2000 éves és nincs automata funkciója, pl .Voodoo2 XD
Speedfant használok, és normálisan beallitva minden ventilátor úgy pörög ahogy a kedvem tartja.
A tűz jel csak azt jelenti hogy meg haladta a felhasználó által megadott hőmérsékletet.
Nekem 60 foknál mutat tüzet, az meg messze nem túl forró kategória.
Rákerestem kíváncsiságból
itt 70 fokot írnak normál hőmérsékletnek.
Szerintem ahhoz hogy az 50 összejöjjön alul kellene feszelni azt a kártyát...
Rénéztem a speedfanra is,
https://www.youtube.com/watch?v=ZHvUIYKBwis
ez se tűnik bonyolultnak ha így néz még ki, beírod a hőfokot és hogy hány %-on menjen a venti ha azt eléri.
https://www.youtube.com/watch?v=TeWToxZ3QQE
Ez újabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!