Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem hűti magát automatik...

Miért nem hűti magát automatikusan a videokártya?

Figyelt kérdés

Van egy olyan videokártyám, hogy radeon rx 570. És van egy ilyen figyelő program, hogy speedfan. Na és ott a videokártya mellett egy tűz jel van, ami gondolom azt jelenti, hogy túl forró. De mégse kapcsol be a ventilátora, pedig 2 is van.

Nekem kell manuálisan bekapcsolni, és ha bejelölöm hogy automatikusan hűtse magát, akkor se kapcsol be.

Olyan 55 fok körül szokott lenni hűtés nélkül, és 50 fok alatt jelzi ez a speedfan egy zöld pipával, hogy eléggé visszahűlt.

Hogy lehetne beállítani, hogy mondjuk 49 foktól bekapcsoljon a venti? Mert amúgy 20-30 %-os fordulatszám elég neki ahhoz, hogy visszahűtse!

Úgy kéne beállítani, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor se felejtse el. Mert ha a speedfannál bekapcsolom, akkor ha kikapcsolom a gépet, elfelejti a beállítást, úgyhogy a pc bekapcsolásakor a ventit is külön be kell kapcsolni.

A másik probléma, hogy attól függően hogy használom a gépet, szintén kézzel kell állítgatni a fordulatszámot, mert "átlag" használatnál 15-20 % fordulatszám is elég hogy hidegen tartsa, terhelve kb 40% kell.

Jó lenne valami magyar nyelvű program, vagy ha angol, akkor valami egyszerű hogy megértsem, hogy be lehetne állítani hogy 50 fok alatt tartsa.

2019. dec. 11. 04:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Töröld le a speedfan és hasonló hülyeségeket, és magától be fog kapcsolni. Az 55-60 fok még jó hűtés nélkül.
2019. dec. 11. 06:34
 2/6 Shaddark ***** válasza:
100%

Ahogyan előttem írták, a problémát te okozod tulajdonképpen.

A kártya drivere magától csinálja a hűtést teljesen tökéletesen ha hagyod.

Ilyen program azokhoz kell amiket túlhúztak, vagy 2000 éves és nincs automata funkciója, pl .Voodoo2 XD

2019. dec. 11. 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Speedfant használok, és normálisan beallitva minden ventilátor úgy pörög ahogy a kedvem tartja.

A tűz jel csak azt jelenti hogy meg haladta a felhasználó által megadott hőmérsékletet.

Nekem 60 foknál mutat tüzet, az meg messze nem túl forró kategória.

2019. dec. 11. 09:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A 90 fok túl forró, nem az 50.
2019. dec. 11. 09:16
 5/6 Shaddark ***** válasza:
100%

Rákerestem kíváncsiságból

[link]

itt 70 fokot írnak normál hőmérsékletnek.

Szerintem ahhoz hogy az 50 összejöjjön alul kellene feszelni azt a kártyát...

Rénéztem a speedfanra is,

https://www.youtube.com/watch?v=ZHvUIYKBwis

ez se tűnik bonyolultnak ha így néz még ki, beírod a hőfokot és hogy hány %-on menjen a venti ha azt eléri.

https://www.youtube.com/watch?v=TeWToxZ3QQE

Ez újabb...

2019. dec. 11. 11:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2019. dec. 11. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!