Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 4790 DDR3 1333Mhz mellé...

I7 4790 DDR3 1333Mhz mellé van értelme egy RTX 2080 8GB-nak?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm akar hitelre 2 év törlesztővel venni ehhez a konfighoz.

Mivel nincs és mostanában nem is lesz pénze új processzorra, alaplapra, RAM-ra abban reménykedik hogy majd a 2080 megváltást fog neki hozni (twitch-en streamel)

Szerintem meg ehhez a konfighoz teljesen felesleges a 2080 ugyanis nem fogja tudni kihajtani ez a hardver.

Ti mit gondoltok erről?

2019. szept. 20. 02:08
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Bottleneck!!
2019. szept. 20. 03:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Felbontás és játékfüggő, 4k ban sok játék alatt egy pentium g is kompetitívnek tűnik. De a tököm se venne fel hitelt egy egy éves kártyára, fél év múlva meg megy majd a sírás amikor ugyanazt a szintet hozza 70 ezerrel olcsóbban a 3060(vagy akárhogy is hívják majd). Felső kategóriára kizárólag a megjelenés utáni néhány hónapban van értelme váltani, pláne ha nincs rá pénz, ezek a kártyák veszítenek az értékükből a leggyorsabban(egyedüli kivétel úgy kb amióta létezik az nvidia az 1080Ti, de kizárt hogy ilyen hosszú életűek legyenek a turing kártyák is).
2019. szept. 20. 03:41
 3/5 anonim ***** válasza:

nem nincs értelme, hitelre meg főleg nincs, ha nem tudja összerakni rá a pénzt...addig nyújtózzon amíg a takarója ér

amúgy meg egy 1080(Ti)-al lehet jobban is járna

nekem 1080Ti-om van, amikor kijött a 2080Ti gondolkodtam rajta, de rájöttem felesleges, főleg, hogy teljesítményben annyival nem szól jobban a számomra preferált full HD-n (VR-hoz vettem 1080Ti-t, ott megvagyok vele elégedve, de az Oculus Quest óta már az 1 milkás vas sem kell VR-hoz, max fejlesztéshez)

lehet erős vasat venni qva drágán, hitelre is, de nem biztos, hogy az ember annyival jobban jár

ha már hitelre vennék gépet, akkor azt csakis úgy, hogy a legeslegjobb ár-érték aránnyal még akkor is, ha Intel-Geforce kombóról beszélünk. A 2080 nem a legjobb ár-érték arányú és valószínűleg baromira nincs is rá szüksége a haverodnak, egy gyengébb videókártyával is el lenne évekig, talán a hitelt is kicsengetné már a következő gép upgrade előtt. Persze ez az ő döntése, de ne csodálkozzon azon sem, ha a gép többi alkatrésze mellett mégsem hasít annyira a kártya.

2019. szept. 20. 06:58
 4/5 anonim ***** válasza:
1440p és afelett nem járna rosszul egy ilyen erejű kártyával de ez tényleg hülyeség erre hitelt felvenni. Inkabb vegyen Egy használt 1080 TI t vagy RX 5700 XT t újan
2019. szept. 20. 08:59
 5/5 anonim ***** válasza:
72%

Vegyen fel hitelt plazmatévére is, meg nyaralásra, mert ennyi esze van. Olyanra kell hitelt felvenni, ami befektetés, élvezeti cikkekre csak gyűjtögessen.

Nem a processzor "hajtja ki" a videokártyát, pont azért létezik videokártya, hogy ne a processzor dolgozzon. Így a konfiguráció önmagában jó. A probléma ott van, hogys streameléshez elsősorban processzorra van szükség. A másik probléma, hogy a nézőközönség túlnyomó többsége FullHD monitorról nézi az adást, 4K streamelésnek nincs túl nagy piaci értéke.

2019. szept. 20. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!