Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelme a 144hz-nek?

Van értelme a 144hz-nek?

Figyelt kérdés

annyival többet nyújt, amennyivel az egész dolog többe kerül?

140 ezer hozzá egy videókártya, amit egy ilyen drága monitorhoz aztán 2 éven belül biztosan cserélni kell, hogy meglegyen a 144 fps mondjuk QHD-ban

őrület drága, vagy valamit rosszul látok?

a best buy jelenleg nem mondjuk 60 ezerért rx 580 8 GB és egy szép IPS monitor FHD-ba szintén 40-50 ezerért?

a másik pedig picivel komolyabb, minimum dupla áron minden....

mi a véleményetek?

2019. aug. 30. 19:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha van rá pénzed, és a konfigod is kiszolgálja a 144FPS-t, és elsősorban FPS multi játékokkal játszanál inkább, akkor megéri megvenni.

Én 2 éve váltottam 60-ról 144-re, és egyáltalán nem bántam meg.

2019. aug. 30. 20:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Gtx 1060 -nál is lehet 144 fps, ha lowon játszom
2019. aug. 30. 20:26
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
NEM videokártyafüggő! Leveszed a grafikai beállításokat minimumra és megvan a 144 fps. A processzor a korlátozó tényező, mert a játékon belül a processzor terhelését alig lehet befolyásolni. A legtöbb játéknak fix processzorigénye van, ezért mindig a legújabb, legerősebb intel otthoni processzort kell használnod.
2019. aug. 30. 20:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha olyan játékokkal játszol, ahol ez számít (FPS, szimulátor, stb...), akkor igen, van értelme. Ha viszont csak az aknakereső, vagy néhány kalandjáték vonz, akkor értelmetlen a dolog. Egyébként a grafikai beállítások csökkentésével már egy RX580 8GB is jó lehet ilyen célra, minden azon múlik, milyen igényeid vannak.
2019. aug. 30. 20:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Nincs
2019. aug. 30. 21:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Van, de ez egy eléggé "prémium" dolog, és prémium dolgokért mindig többet kell fizetni mint amennyi előnye van. Én váltottam már és nem bántam meg. Ha van rá igényed és pénzed is akkor hajrá.
2019. aug. 30. 22:12
 7/11 anonim ***** válasza:

nekem 1080Ti-al is vannak játékok amik max 120FPS-el mennek :)

mondjuk én 60Hz-s monitort használok, full HD-ban

2019. aug. 30. 22:34
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 nekem 1080-al a Rust-ból ha fejen állok se tudok élvezhető grafika mellett 70-80 FPS-nél többet kicsikarni. Nyilván ez az optimalizálatlanság miatt van.
2019. aug. 30. 22:59
 9/11 anonim ***** válasza:

#8:

a RUST-ban vannak nekem is droppok

anno belenéztem a forráskódjába és a használatból is elég hamar lejött, hogy rohadtul nincs optimalizálva

hobbi szinten én is unityvel fejlesztek játékot és amit én pár hét alatt bekapcsoltam funkciót ő évek múltán, pedig elég fontos futás szempontjából

a Rust fejlesztők még elég tapasztalatlanok ahhoz képest, ahol a nagy cégek fejlesztői vannak

erőforrás management elég gáz

4k textúra 1 kis ikonra pl és hasonlók...

2019. aug. 30. 23:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#9 igen, évek kellettek még sikerült nekik a unity-vel eljutni arra a szintre ahol most tartanak.

Mondjuk én nem értek hozzá, de emlékszem még 2014 (?) végén mikor a Rust Legacy-ból lett a Rust alpha, egy atomerőmű kellett hogy elvigye a játékot, annyira optimalizálatlan volt.

Bár hozzáteszem pont a Rust az egyik olyan játék, ami mögött talán a legnagyobb support áll. Az évek alatt iszonyatosan sokat fejlődött és egyre inkább kezd optimalizált lenni. A játékosok igényeit, ötleteit folyamatosan beépítik a játékba ami nagyon jó dolog.

Én 144Hz-es monitorral játszok, de ha megy a Rust akkor le van korlátozva 75Hz-re a monitor mivel a játékban az FPS-t is lefixáltam 75-re hogy ne ugráljon meg dropoljon össze vissza.

2019. aug. 31. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!