Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 16 helyett 32 gb ram van értelme?

16 helyett 32 gb ram van értelme?

Figyelt kérdés
2019. aug. 18. 10:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy milyen programokat használsz.
2019. aug. 18. 11:02
 2/3 Mr. V. ***** válasza:

Ha teljesen letiltod a swap-ot és win-ről van szó, akkor úgy van értelme, sőt ha netán soha nem akar megtelni (miután kitapasztaltad, hogy átlagban mennyi szükséges), akkor további gyorsítás és egyben vírusvédelem is lehet, ha RAMDRIVE-t hozol létre a maradék helyre és oda irányítod az összes temp és cache fájlt (böngészők, windows, ...).

Így a HDD/SSD kevésbé lesz használva és a RAM-ban tárolt adatok egyrészt gyorsabbak, másrészt kikapcsolás/újraindítás után törlődnek, így a temp-ekben megbújó vírusok hiába írták be magukat automatikus indításba, újraindítás után már nem lesznek ott.

Tehát ha van rá tőkéd, én mindenképp a 32-t javaslom. (Nekem a 12GB el szokott fogyni 50-60 megnyitott böngészőlap után úgy, hogy nem használok swap-ot.

2019. aug. 18. 11:08
 3/3 anonim válasza:
Szerintem manapság egyre inkább lesz értelme. Én eddig 2 esetben láttam kifutni a ramból a gépemet (32GB ram van benne). 1 - Cities Skyline (legnagyobb térképen) 2 - Galactic Civilization III (100 játékos + óriási galaxis). Eddig ezek a játékok tudták lezabálni a 32GB-ot.
2020. jan. 12. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!