Mi értelme van egy tabletnek? Miért veszi azt valaki okostelefon vagy laptop helyett/mellett?
Szia!
Én most veszek okostelót, és tabletet mellé. Méghozzá azért,mert így a lányom is tud netezni a tableten, és én is a telón. A táblagépet neki könnyebb kezelni,mert nagyobb, és nem tud számlát csinálni rajta pl. telefonálgatással.
Nekem van okostelefonom is meg laptopom is. Meg tabletem is. Mindegyik másra jó. A telefonon telefonálok, navigálok, néha fényképezek vele. A tableten olvasok, a gyerekek játszanak rajta. A laptopon meg dolgozok.
Sőt, mivel van egy 7 és egy 10 colos tabletem is, azokról is el tudom mondani, hogy másra jók. A 10-es kiváló este befeküdni a kádba és filmet nézni. A 7-es meg a vonaton olvasni, ahova a 10-es nagy lenne.
Laptop helyett: nincs szüksége azon szolgáltatásokra, amit a tablet tudásán felett nyújt egy laptop
Laptop mellett: ha csak egy hírt akar megnézni, akkor nem kell 1-2 percet várni a bootolásra, betöltésre. Kisebb, könnyebb, utazásnál is kényelmesebben használható. Hosszabb az üzemideje
Telefon helyett: kicsinek találja az okostelefon kijelzőjét, kevesebbet telefonál, nem probléma a hordozás.
Telefon mellett: nagyobb kijelző, de nem szereti mindenhova magával vinni a tabletet.
Telefonomon telefonálok, fényképezek, ha nagyon muszáj. Mindig velem van. Most "okos" de amire használom arra egy "hagyományos" éppen olyan jó lenne.
A notebook-on dolgozom. Ha "nagyobb" dolgot csinálok akkor azt veszem kézbe (pl egy képet átküldeni elég a tab de ha szerkeszteni is kell akkor már a notihoz megyek).
A táblagépem a mindenes. Mindig szanaszét van valahol a lakásban vagy valaki kezében. Ha gyorsan meg kell nézni valamit, írok egy mailt vagy felhívok valakit skype-on akkor azt veszem kézbe. Tudja a noti amire a tabot használom, de a tab sokkal mobilabb, és alap dolgokra kényelmesebb is. Nem kell ki-be kapcsolni mindig kéznél van. Ha megy a notebook, mert dolgozom rajt akkor többnyire azon intézek mindent.
A kérdés nagyon helyénvaló...
Pár éve még mosolyogtam a tableten, ma már vér komoly a téma...
Nemrég még csak eszembe sem jutott, ma már van egy 6,4"-os Sony telefonom, egy 10"-os Asus tabletem, és egy asztali, nagyvas...
Mindegyik más célt szolgál..a tablet a leg "használtabb"..
Már furcsa lenne nélküle. Praktikus, gyors, elfér a konyhában(is)...egyes videók szerint vágódeszkának is kitnő..
Az okostelefonról sem gondoltam volna, hogy eltelik két év, és a 3,5"-os telót lecserálem egy 6,4"-osra..
Aki megteheti, az biztos vesz a teló és a nagygép közé egy tabot...
"Mi értelme van egy tabletnek?"
Semmi. Az, hogy megvegyél egy újabb tök felesleges eszközt, amire semmi szükséged az élethez. Persze ezt bármire lehet mondani, de az okostelefon és a laptop legalább alkalmas egy csomó dologra, a tablet semmire se igazán. Írni nehéz rajta, filmnézéshez kicsi a képernyője, telefonnak nagy. Azért találták ki, mert valamit mindig el kell adni, még ha teljesen felesleges, akkor is. A rengeteg reklámmal megteremtik a divatot, sok ember meg birkaként fut megvenni, nem gondolva arra, hogy tök felesleges, hogy a rabszolgaként nehezen megkeresett pénzét mire költi, hogy a környezetnek mennyi kárt okoz egy ilyen felesleges vacak, valamint az élet ezeken a ketyeréken kívül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!