Azt írja a gép, hogy "nincs telepített hangeszköz", miért?
Üdv,
Adott egy 3 éves (most újratelepített) Asus X555LD típusú laptop, op-rendszer windows 10 pro (eredeti), rendszer típusa x64 based on PC, alaplapot nem tudom...
Tegnap telepítettem fel reá a honlapról a Realtek driverét, és továbbra is jobb oldalt lent egy piros x van a hangszóró jelnél mondván: "nincs hangkimeneti eszköz telepítve". A vezérlőpultnál az eszközöknél szintén "nincs telepített hangeszköz", nem reagál se mikrofonra, se fejhallgatóra, az eszközkezelőben pedig mind a "hang- videó és játékvezérlők" menü alatt, mind pedig a "hangbemenetek és -kimenetek alatt" az ikonok haloványak, s ha bármelyikre is rámegyek (legyen az a hangszórók, vagy a "Realtek High Definition Audio", a tulajdonságoknál a következő fogad: "Jelenleg ez a hardvereszköz nincsen a számítógéphez csatlakoztatva. (Kód: 45)"
Mit lehet tenni? Valakinek van valami ötlete? Köszönöm a segítséget.
Nem. Nekem nem segített.
Közben kiderült, hogy ez a laptop az egyik legszarabb széria, és alaplap-hibás lett. S mivel integrálva van belé szinte minden, inkább új laptopot vettem. (HP Elitbook folio, használtan. Csak ajánlani tudom.)
Ugye ezek a laptopok pár évre vannak tervezve. Sem újratelepítés, sem driver, semmi nem segített; majd a szétszerelésnél derült ki, hogy az alaplapon csesződött el az egyik chip.
Szóval ja, végül is nem oldódott meg, és mégis. Ezek az asusok direkt úgy vannak megcsinálva, hogy vagy újat vegyél, vagy márkaszervízben tudd megcsináltatni, ami többe kerül, mint egy macbook.
Nálam valami kilőte az alaplapi hangkártyát, ami ugyanezt a hibát eredményezte.
Beléptem a BIOS-ba és a hangkártyánál AUTO érték állt, ezt átállítottam ENABLED-re.
Ezután lett hang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!