Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Azt írja a gép, hogy "nincs...

Kapitány_úr kérdése:

Azt írja a gép, hogy "nincs telepített hangeszköz", miért?

Figyelt kérdés

Üdv,

Adott egy 3 éves (most újratelepített) Asus X555LD típusú laptop, op-rendszer windows 10 pro (eredeti), rendszer típusa x64 based on PC, alaplapot nem tudom...

Tegnap telepítettem fel reá a honlapról a Realtek driverét, és továbbra is jobb oldalt lent egy piros x van a hangszóró jelnél mondván: "nincs hangkimeneti eszköz telepítve". A vezérlőpultnál az eszközöknél szintén "nincs telepített hangeszköz", nem reagál se mikrofonra, se fejhallgatóra, az eszközkezelőben pedig mind a "hang- videó és játékvezérlők" menü alatt, mind pedig a "hangbemenetek és -kimenetek alatt" az ikonok haloványak, s ha bármelyikre is rámegyek (legyen az a hangszórók, vagy a "Realtek High Definition Audio", a tulajdonságoknál a következő fogad: "Jelenleg ez a hardvereszköz nincsen a számítógéphez csatlakoztatva. (Kód: 45)"

Mit lehet tenni? Valakinek van valami ötlete? Köszönöm a segítséget.

2018. ápr. 2. 12:35
1 2 3
 11/22 AntZ ***** válasza:

Ezt a driver-t tetted fel?

[link]

2018. ápr. 3. 23:02
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem.

Hanem ezt, ami itt van: [link]

De megpróbálom azt is, amit küldtél.

2018. ápr. 4. 10:18
 13/22 A kérdező kommentje:
De. A kettő ugyanaz.
2018. ápr. 4. 10:20
 14/22 AntZ ***** válasza:
Maximum két héten belül kiadják a tavaszi új, nagy frissítést a windows-hoz. Szerintem addig várjál az újratelepítéssel. Ez a spectre-meltdown botrány senkinek nem hiányzott. Főleg nekünk nem, felhasználóknak.
2018. ápr. 4. 11:53
 15/22 A kérdező kommentje:

Ez a biztonsági dolog?

Amúgy furcsa, hogy a megvásárolt vírusirtóim úgy csinálnak, mintha nem vettem volna meg őket. Kikapcsolnak, aktiválást kérnek, stb. Pedig működtek, hiszen - mondom - meg lettek véve és aktiválva is lettek. (Szakember végezte, nem én.)

De amúgy nem lehetséges ilyen probléma úgy, ha a gép megsérül? Vagy az kizárható?

És köszönöm, hogy igyekszel segíteni. :)

Cserébe felajánlom én is segítségemet az én szakterületeimben, ha kell. (pszichológia, reumatológia)

2018. ápr. 4. 13:57
 16/22 AntZ ***** válasza:
Elvileg lehet, hogy bezavar egy külsős vírusírtó, mintha olvastam volna valahol, de megesküdni nem mernék rá. Már régóta nem használok külön vírusvédelmet, szerintem jó a windows defender. Szívesen segítek, ez nekem afféle hobbi. Mármint a segítségnyújtás, számítógépes kérdésekben.
2018. ápr. 4. 23:01
 17/22 A kérdező kommentje:
Letöltöttem a malware-t. Ismered?
2018. ápr. 4. 23:02
 18/22 AntZ ***** válasza:

Malwarebytes? Ingyenesek közül a legjobb. Volt egy elég kellemetlen vírusom:

[link]

Itt nem segített a malwarebytes, csak a zemana antilogger.

2018. ápr. 5. 10:33
 19/22 A kérdező kommentje:
Jelent már meg az említett frissítés? Illetve van még valakinek bármi ötlete? Továbbra is fenn áll a probléma...
2018. máj. 19. 09:12
 20/22 anonim válasza:

Üdv

Nem tudom jelen van még nálad a probléma, de velem is ez volt ezért megosztom nekem mi segített:

HP laptop, a HP oldaláról a legfrissebb audio drivert telepítettem, utána azonnal visszajött a hang.

Nem tudom segít-e az ASUS laptopnál.

2018. okt. 11. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!