A fiam számítógépe miért van zárral lezárva?
A kamasz fiamnak van egy számítógépe, amelyik zárral le van zárva!
Kb. 4 éve ajándékba kapta szülinapra a külön élő édesapjától úgy, hogy a számítógépre egy zár van rászerelve, kulcsot pedig nem kaptunk hozzá!
Meglepődtem, amikor ezt megláttam, és természetesen kértem a kulcsot, de az apuka közölte, hogy nincs rá szükségünk, ha meghibásodik a gép, adjuk neki, majd ő kizárja és megnézi vagy elviszi a szerelőhöz.
Amikor kb. 2 éve gond volt a számítógéppel, egy számítástechnikus ismerősöm eljött hozzám és meg akarta nézni, de amikor felhívtam az apukát, ő közölte, hogy nem kell nekünk a kulcs, adjuk neki, majd ő otthon kinyitja és megnézi.
Végül nem kellett kinyitni, de azóta is le van zárva, a fiam pedig az édesapjával nem tartja a kapcsolatot, kulcsot már biztos, hogy nem kapunk.
Szerintetek miért zárta le a számítógépet?
Miért nem akarja, hogy az ismerősöm, aki számítástechnikus szakember, kinyissa és belenézzen?
Attól biztos, hogy nem tartott, hogy a fia nyitogatja, mert egy nagyon rendes és okos gyerek, ez eszébe sem jutna.
Az előlapi zár mit zár le? Mert ha csak a merevlemez, meg CD meghajtók öblét, ahova be lehet új egységeket csúsztatni, akkor azt ki sem kell nyitni, maximum ha CD-ről akarsz telepíteni vagy CD-t hallgatni.
Oldal paneleket le lehet szedni?
Ezeket általában hátul pár csavar fogja a ház keretéhez.
Ha az oldalpanelt le lehet szedni és lefényképezed mi van benne, akkor lehet meg lehet mondani mi az ami odaillő és esetleg mi az ami nem.
Ráadásul így ki tudnád porszívózni, de arra figyelj, hogy semmilyen alkatrészhez ne érj a porszívóval, de az alaplaphoz se, meg semmi máshoz, mert tönkreteheted.
Húzd le a tápegységet a konnektorból, porszívó csövéről valami fémmel vezesd le a sztatikus töltést. Fűtőtesthez odaérinted vagy valami fémhez.
Egyet értek a 23-assal.
A gépet ajándékba kaptátok, akkor ti vagytok a rendszergazdák, nem pedig az apuka, azt csináltok a géppel amit akartok, nincs beleszólása.
Nekem is van olyan érzésem, hogy van valami oda nem illő a gépben, különben miért ne adná oda a kulcsot még akkor sem, ha szerelővel csináltatnátok...
24-es vagyok, elírtam bocsi. :
*egyetértek
Mivel én nem értek hozzá, a fiam pedig még csak 15 éves, szerintem az lesz a legjobb, ha egy szakemberre rábízom ezt a feladatot. Remélem, megtalálja a nem oda illő eszközt, ha van ilyen (szinte biztos, hogy van). Egy lelkes számítástechnikusnak ez egy érdekes feladat lehet.
Feljelentést azért nincs értelme megtenni, mert ha találunk akármilyen eszközt, nem lehet bebizonyítani, hogy ki tette oda.
Még egy érdekesség a férjemről: nem csak lehallgatott, hanem zajokat és hangokat is eresztett a családi házunkban, amikor egyedül voltam otthon. Később pedig el akarta hitetni velem, hogy hallucinálok.
Hamar rájöttem, hogy miről van szó, mert megkértem a szüleimet, hogy jöjjenek el hozzám, amikor a férjem nincs otthon, ne beszéljenek, csak csendben üljenek és hallgatózzanak.
Ugyanazt hallották, amit én! :-)
Három ember nem hallucinál egyszerre, és mind ugyanazt!
Amikor a tetőtérben voltunk, a földszintről hangos zaj jött, olyan, mintha betörtek volna a házba és a földszinten szaladgálnának a betörők.
Lementünk, és ott nem volt senki, az ajtó pedig be volt zárva.
Előfordult, hogy a szüleim az én hangomat hallották a klímából (ami ki volt kapcsolva és nem használtuk), ez hangfelvétel volt, egy olyan mondat, amit néhány nappal korábban kimondtam a házban.
Ezen kívül, kiderítettük, hogy valamennyi zaj (és a hangok) a konnektorból jönnek.
Nem csak a szüleim és én hallottuk a zajokat, hanem egy barátnőm is, és diktafonra is felvettem annak idején. Szóval, nem vagyok bolond a férjemtől pedig elváltam.
A bíróságon el akarta venni tőlem a gyereket, és azt állította, hogy elmebeteg vagyok.
Mindketten részt vettünk pszichológiai vizsgálaton, ez a szokásos eljárás.
Először én voltam bent a pszichológusnál és elmeséltem neki mindent a férjemről. A pszichológus nagyon rendes volt, azt mondta, hogy ismeri az ilyen típusú férfiakat, ez nem ritka. Megkérdezte, hogy elképzelhető-e, hogy a férjemnél lehet most is valamilyen hangrögzítő készülék.
Azt mondtam, hogy szinte biztos, hogy van.
Ezután a férjem következett... A pszichológus lebuktatta.
Faggatta, hogy szokott-e engem lehallgatni, és a férjem azt állította, hogy nem, és hogy nem is ért az ilyen dolgokhoz.
Ezután a pszichológus megkérdezte, felvette-e titokban a beszélgetésüket. A férjem megijedt és bevallotta, hogy igen. A kanapéra leterített kabátból előkerült a diktafon.
A pszichológus mindezt leírta a szakvéleménybe!
Rólam nagyon jó véleményt írt, a férjemről rosszat.
Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam...
És NÉGY éve használtok egy tőle kapott számítógépet ezeknek a tényeknek az ellenére?
Most komoly?
Honnan tudod, hogy nem fut most is valami kémszoftver a gépeden?
A férjed pszichopata, ha ilyeneket megcsinált rajtatok, vagy valaki súgott neki, hogy hogyan csináljon ki téged, hogy a gyermekelhelyezési pozíciódat rontsa.
Börtönben lenne a helye.
Miért most tetted fel ezt a kérdést? Négy évig nem zavart?
Oké, hogy játszott rajta a gyerek, de ettől függetlenül futhatnak olyan nem kívánatos programok a háttérben amiről nem is tudtok. Lehet, hogy a Windowstól nem is függ az egész, hanem házon belül a gép belsejében hardveresen van megoldva.
Az is lehet, hogy olyan szintű megoldás, hogy külön akkumulátor is el van helyezve, mert egy gépházba simán elfér és simán rögzíthet felvételt a gép kikapcsolt állapotában is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!