A fiam számítógépe miért van zárral lezárva?
A kamasz fiamnak van egy számítógépe, amelyik zárral le van zárva!
Kb. 4 éve ajándékba kapta szülinapra a külön élő édesapjától úgy, hogy a számítógépre egy zár van rászerelve, kulcsot pedig nem kaptunk hozzá!
Meglepődtem, amikor ezt megláttam, és természetesen kértem a kulcsot, de az apuka közölte, hogy nincs rá szükségünk, ha meghibásodik a gép, adjuk neki, majd ő kizárja és megnézi vagy elviszi a szerelőhöz.
Amikor kb. 2 éve gond volt a számítógéppel, egy számítástechnikus ismerősöm eljött hozzám és meg akarta nézni, de amikor felhívtam az apukát, ő közölte, hogy nem kell nekünk a kulcs, adjuk neki, majd ő otthon kinyitja és megnézi.
Végül nem kellett kinyitni, de azóta is le van zárva, a fiam pedig az édesapjával nem tartja a kapcsolatot, kulcsot már biztos, hogy nem kapunk.
Szerintetek miért zárta le a számítógépet?
Miért nem akarja, hogy az ismerősöm, aki számítástechnikus szakember, kinyissa és belenézzen?
Attól biztos, hogy nem tartott, hogy a fia nyitogatja, mert egy nagyon rendes és okos gyerek, ez eszébe sem jutna.
Nem adja oda a kulcsot, aminek nyilván oka van. Ez az ok nem valószínű, hogy az, hogy hozzáértés nélkül ne nyúljatok bele a gépbe, legalább is szerintem.
Időközönként.. 1-2 évente pedig alap, hogy le kell szedni a gépház oldalát portalanítás, esetleg újrapasztázás vagy akár hardvercsere szempontjából.
Vágjátok le a zárat egyszerű fűrésszel, ez nem kell, hogy gondot okozzon. Ha pedig kérdezi, hogy miért vágtátok le, nyugodtan meg lehet mondani, hogy túl poros volt már, ki kellett tisztítani stb... aztán legrosszabb esetben kiderül, hogy kitudja milyen lehallgató eszköz rá van csatlakoztatva a gépre...
Én mindenképp leszedném, már csak azért is, mert érdekelne, hogy milyen a tápegység benne... :D
Itt a tallózás gombra nyomsz [link]
"Select Type" mellett a family safe opciót választod. Miután feltöltötted, az önálló linket beilleszted a hozzászólásodba.
Egyes számítógépházakra tesznek zárat, ez egy plusz védelmi funkció ne piszkáljon bele a takarítónő az irodában, ne vegyenek ki belőle alkatrészt, vagy ne rakjanak bele esetleg kém eszközt, ha már ennyire paranoiás vagy :)
Van olyan USB eszköz amit a billentyűzet kábele és a ház hátoldali csatlakozója közé illesztenek, és naplózza az összes billentyűleütést, az e-maileket, a jelszavakat, chat beszélgetéseket. Keyghost a neve, neten lehet rendelni.
De ehhez nem kell elzárni a házat, mert ezt hátul a billentyűzet zsinórjára dugják rá.
Na most ami itt van, és bár nem igazán látni, mert túl közelről fotóztad, de valószínű, hogy csak egy normális plusz funkció a gépházon, amivel a rendszergazda, ez esetben apuka, nem engedi, hogy ki vagy betegyenek bármit a tudta nélkül a gépbe, ezért elzárja az előlapot.
Persze nem látni teljesen a gépházat, de nagyjából erről van szó.
Viszont ha apuka ilyen ál-James Bond típusú megfigyellek, lehallgatlak, nem bízom senkiben típusú ember, akkor bizony már rég félretettem volna ezt a gépet és beszereznék a gyerekemnek egy garantált kémszoftver mentes gépet.
Nem igazán érthető miért nem adja oda legalább neked a kulcsot, és miért rajta keresztül kell szervizeltetni a gépet.
Ennyire paranoiás szegény?
Na mindegy.
Azért nem kell rögtön rosszra gondolj, hiszen mindenen van ma már zár, az autón, a kertkapun, a lakásajtón, de még a telefonon is van szoftveres zár, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá. Viszont ez esetben sem te, sem a gyereketek nem illetéktelen.
Az tény, hogy a mai világban már sok mindenen van zár, de én a fiammal élek, és a lakásunkba nem jár be senki, semmi értelme bezárni.
A zár nem zavar, de az igen, hogy ilyen makacsul nem akart kulcsot adni hozzá.
Most úgy tervezem, hogy a gépet egy számítástechnikus valahogy kinyissa és átnézi, mert gyakran lefagy és ezen kívül min. a port ki kell belőle porszívózni.
Ha van benne akármilyen eszköz, amivel lehet kémkedni, egy átlagos számítógép szerelő ezt észreveszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!