Miért nem indul el a gépem? ( többi lennt )
Figyelt kérdés
Van egy régi gépem jó egy éve nem volt bekapcsolva, még egy ősi 1 magos inteles gép mercury alaplappal XP-vel, ezen csak képeket zenéket tároltam a vinyón meg néha bekapcsoltam ha CD - vagy DVD -t kellett irni vagy egyéb ilyen apró dolgokhoz használtam. Nos az a helyzet hogy bekapcsoltam és csak a mercury feliratig jutott onnan nem moccan sehová. Mi lehet a baj? Jó lenne ha meg lehetne javítani pl lemezeket irni csak ezzel lehet a családban mert a laptopok írói szó szerint sz.rok. :)2017. jún. 28. 08:29
11/40 A kérdező kommentje:
Mikor bekapcsolom kattan, bippen, és hallani hogy a vinyó is beindul ilyen érdekes karcolás jellegzetes hangon de nem már a mercury felirat se jön be mióta kivettem az elemet és visszaraktam,
2017. jún. 28. 09:20
12/40 anonim válasza:
Mérd ki az elemet. Lehet, hogy lemerült. Az is okozhat ilyet.
13/40 A kérdező kommentje:
De ha lemerült az elem, akkor ezelőtt 5 perce míg ki nem vettem miért ment el a mercury féliratig? És miután kivettem visszaraktam, aztán miért nem megy odáig se?
2017. jún. 28. 09:28
14/40 A kérdező kommentje:
Ha az elem merült le, akkor nem is tölt be a gép?
2017. jún. 28. 09:29
15/40 A kérdező kommentje:
Na szóval most ott tartok hogy kicseréltem az elemet, ugyanilyen volt a szobamérlegbe, de nem csinál semmit vagyis képet nem ad a monitorra, nincs jel a pcből attól lehet hogy betöltött nem tudom nem látni csak ugye ha betölt a rendszer és csak a vga kimenet nem jó mert már nem tudok mire gondolni bár szerintem nem indult el eddig legalább képet adott
2017. jún. 28. 09:35
16/40 anonim válasza:
VGA-t vedd ki, rakd vissza, memóriákat ki, vissza. Szalagkábel húzkodás közben nem téptél/törtél le semmit az alaplapról?
17/40 A kérdező kommentje:
Nem törtem le megnéztem lámpával gondoltam rá de nem na még ezt megcsinálom 2 RAM van benne az egyiket kivettem semmi másikat megcseréltem semmi még kombinálok vele
2017. jún. 28. 09:42
18/40 A kérdező kommentje:
Hogy érted azt hogy vegyem ki a vga t? Már széthúzogattam a monitorkábelt is megforditottam stb
2017. jún. 28. 09:44
19/40 Dongaben válasza:
Ilyen régi alaplapoknál megesik, hogy az alaplapi kondenzátorok okoznak hasonló hibát. Ha ez a helyzet, azt házilag nem tudod megoldani... A táp, és az alaplap közti csatlakozókat azért még érdemes volna megmozgatni. Hátha...
20/40 A kérdező kommentje:
Szerintem az a BIOS reset hogy kivettem az elemet, agyonvágta.
2017. jún. 28. 09:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!