Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kézzel rajzolt szövegdobozt...

Kézzel rajzolt szövegdobozt szöveggel körbefuttatni hogyan lehet?

Figyelt kérdés
2014. szept. 29. 09:34
 81/129 tabaki ***** válasza:

Egyébként a minapi megjegyzésed azóta is piszkálja a csőrömet:

"Meg aztán - gondolom - tudjuk, miért vagyunk itt? Hogy oktondi kérdéseket tegyünk fel és normális válaszokat kapjunk rájuk. Igen, ez valóban szörnyűség! :)"

Nem, én nem erről beszélek. Egy programot nem muszáj töviről-hegyire bebifláznod ahhoz, hogy használni tudd, és magától értetődik, hogy megkérdezed, ha valami problémád akad vele, sőt, a válasz kapcsán felmerülő egyéb környülállásokra is érdemes rákérdezned. A feljajdulásom annak volt köszönhető, hogy eközben már olyan szintű "nehézségek" kerülnek elő (pl. másolás/beillesztés, a fájlnév-kiterjesztések szerepe), amelyek csak egy tyúklépéssel mennek túl a bekapcsológomb megnyomásán, és minden Windows-programban (sőt egyéb operációs rendszerekben is) ugyanúgy működnek. Ha ezek nem mennek, jószerivel érthetetlen, hogy hogyan voltál képes bármit is produkálni akár Wordben is, mi több, eljutni a kérdésedben szereplő összetettebb problémáig.

Minden malícia nélkül javaslom, próbálgasd végig a gépeden található programokat, hogy kitapasztald, mi az, ami mindegyikben közös, hogyan tudod mondjuk a Paintben vagy a Movie Makerben használni a Wordben szerzett ismereteidet. És közben ne félj a kísérletezéstől, a gépedet nem tudod vele elrontani, legföljebb nem mindig az történik, amire számítasz.

2014. okt. 12. 20:25
 82/129 A kérdező kommentje:
Többé-kevésbé egyetértek, csak valahogy nem nagyon merek a saját szakállamra kísérletezgetni, főleg ötletek hiányában. Csak akkor, ha legalább részleges infókat kapok valamilyen témában és a hiányzó 5-10 százalékot nekem kell hozzáadnom, ilyenkor néha beugrik a megoldás. Itt a képfeltöltésnél is az volt a gond, hogy nem volt mindegy, melyik böngészőt használom hozzá: az Explorer vadakat mutatott, a Mozilla pedig hozta a kívánt formát, erre például magamtól jöttem rá. Csak hát ezzel az előképzettséggel, ami nekem van, nem sokszor fordul elő a "Heuréka"! Viszont ilyen kérdezgetésekkel elég sokfélét lehet tanulni, akár nemvárt dolgokat is. Itt most néhány napon belül többet okultam, mint másképpen és egyedül 4-5 év alatt.
2014. okt. 12. 21:06
 83/129 A kérdező kommentje:
Szóval az a helyzet, hogy helyenként meglepő mértékű tudatlanságomat árulom el, viszont én meg igyekszem kifacsarni a válaszolni hajlandókat, amennyire csak lehet, bár ez nyilván unalmas, kellemetlen, szokatlan helyzetekhez vezet. De csak így tudok tanulni, egy alapfokú PC tanfolyammal nem sokra lehet menni. Tanulni a profiktól lehet és érdemes, ha nagy néha összefutok ilyenekkel. Az én szám. technikus ismerősöm sem tud mindent, amit kérdezek tőle.
2014. okt. 12. 21:16
 84/129 A kérdező kommentje:

Na, most az a fonák helyzet állt elő, hogy nem is néztem meg, milyen válaszokat kaptam legutóbbi kérdésemre, az azokra való reakcióval kellett volna kezdenem mondanivalómat, de én az utolsó oldallal kezdtem a tájékozódást. Úgyhogy elnézést a malőrért és köszönöm a válaszokat is. Én is arra gondoltam hogy kinyitott alprogramot ábrázoló képernyőképen lehet ide-oda rajzolgatni, bejelölgetni parancsokat, lépéssorrendeket, meg ilyesmi. Csak hogyan készül egy ilyen képernyőkép? Megpróbálhatom ennyi információ birtokában? Na mindegy, majd próbálok valamit összehozni. A kérdéseket csak azért tettem fel, hogy meg lehessen ítélni, eleget tudok-e a megoldásukhoz.

@tabaki: nagyon jól átlátod a helyzetemet, megértettél és ez jó. :) (Jól figyeltem meg, hogy @ a megszólítás jele?)

2014. okt. 12. 21:45
 85/129 tabaki ***** válasza:

"Tanulni a profiktól lehet és érdemes..."

Dafke nem vagyok hajlandó érteni a célzást, adott esetben én is megpróbálok segíteni... ;)

2014. okt. 12. 21:51
 86/129 CspCsj ***** válasza:

Csak a magam nevében beszélhetek, de minél többet tudok meg, annál magasabbnak tűnik az előttem álló ismeretek kupaca/dombja/hegye. Természetesen az informatika témakörén belül.

Szívesen segítek mindenkinek, amennyire a foghíjas tudásom engedi. Meg a távsegítség hátulütője is közbeszól néha, hogy a leírás tévútra visz, és futni kell pár plusz kört. Ámbár ha bírod szusszal, messze eljuthatsz. Kitartás!

2014. okt. 12. 22:02
 87/129 tabaki ***** válasza:

A képernyőfotózás menetét CspCsj föntebb leírta, de a következő: Megnyomod a billentyűzet PrtScr gombját (néha a rövidítetlen Print Screen van ráírva), ekkor a rendszer megjegyzi a képernyőt a memóriában, a Vágólapnak nevezett tárolóterületen. Ez a számodra nem látható, de tartalmazza a kép adatait, és akármelyik képszerkesztő program (esetleg képnézegető) Szerkesztés menüjének Beillesztés pontjával tényleges képként beillesztheted a programba. Itt, ha akarod, tovább szerkesztheted, utána ugyanúgy, mint bármilyen egyéb képet, elmentheted a Fájl menü Mentés pontjával. Mentéskor többféle formátum közül választhatsz, általános esetben jól használható a JPG. Ez (legtöbbször általad beállítható mértékben) rontja a kép minőségét, és nem tud átlátszó képrészleteket tárolni, cserébe viszont kisebb fájlokban tárolhatja a képet, mint a többi formátum. Ha fontos a jó minőség, vagy a kép átlátszó részeket is tartalmaz, PNG formátumban érdemes mentened. Ez is megpróbálja tömöríteni az adatokat, de veszteségmentes módszert használ, ami csak nagy, egyszínű felületek esetén működik hatásosan, egy hagyományos fénykép esetén sokkal nagyobb fájlt eredményez, mint az alig észrevehetően rosszabb minőségű JPG. Ezen kívül még sok képformátum létezik, ami azt jelenti, hogy tároláskor a képet leíró számadatok különféle szerkezetekben rendeződhetnek el a lemezen, de kezdetben jól elboldogulsz ezzel a kettővel.

A Vágólap nemcsak a képernyő ideiglenes megjegyzésére szolgál, hanem a kijelölt és a Szerkesztés > Másolás funkcióval fölvett bármiféle adatot tárolhat, a használt programtól függően szöveget, hangot, mozgóképet is. A Vágólapon egyszerre csak egy dolog lehet, tehát amit kimásoltál, azt tudod beilleszteni. Beillesztéskor az adatok nem tűnnek el a Vágólapról, vagyis kívánatra egymás után többször is beilleszthetők.

A kukac+név megszólítási hagyomány eredetét nem ismerem, én úgy fogom föl, hogy az E-mail-ből eredhet, és azt jelzi, hogy az adott üzenet címzettje az így megcélzott illető.

2014. okt. 12. 23:29
 88/129 A kérdező kommentje:
Aha, aha, aha! A válaszok magas százalékban hasznosnak tűnnek. :D (Miért nem tudok kerek smiley figurát előállítani?) Akkor most egy ideig magamra leszek utalva, hogy feldolgozzam a bejött információkat. Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
2014. okt. 13. 09:45
 89/129 tabaki ***** válasza:
Szívesen. Csak így tovább! ☺
2014. okt. 13. 10:02
 90/129 A kérdező kommentje:
:)
2014. okt. 15. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!