Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mire cseréljem le a régi...

Mire cseréljem le a régi configom? Pls help :S

Figyelt kérdés

jelenlegivel annyi a bajom h. baromi gyenge már a cpu és ez a legjobb amit ehez a foglalathoz venni lehet + az alaplapom nem csípi a videókártyát mer pcie 3.0- ás csatija van és kékhalálozik ha nem veszem vissza 100 mhz- el a memória és a gpu teljesítményét...

ahogy elnéztem, lehet nem néztem eleget de kb 1 hétig kerestem és az a nyomorult amd gyártja sorozatba a **aros 3.0- ás csatival ellátott karikat de 1 *ibaszott alaplapot nem gyártanak utánna ha mégis tud valaki 1 normálisat pls linkeljen.

a kérdés valójában az h. ez a konfig mennyire fog jól szuperálni v. ha lehetséges van- e jobb kb ugyan ebbe az árba

[link]

[link]

a vidkari az keni vágja a játékokat azt nem cserélem le csak a cpu- t kell és azzal az alaplapot is sajnos + az alaplap is lehetőleg 3.0- ás pciExpresszes csatival legyen ellátva :/

sry h. sokat pofázok :)

2014. máj. 31. 22:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A PCI-E1.0 kompatibilis a 3.0-val, nem hiszem, hogy ez lesz a gond. Két eshetőség van:

-hibás a videokártyád a gyári órajelen, underclockolva viszont ez megoldódik.

-gyenge a tápegységed, alacsonyabb órajelen kevesebbet fogyaszt a videokártya->még elbír vele. Milyen táp van a gépben?

2014. máj. 31. 22:27
 2/11 A kérdező kommentje:

elősször is bocs a késői komment miatt

leírom a gépem adatait mindent :)

Alaplap: ASrock A75 Pro4/MVP

CPU: AMD A8 3870K 4X 3.0 ghz- es

[link]

Video kártya: VTX RadeonHD 7870X-edition

[link]

Táp: elősször 1 Thermaltake volt ha jól tudom 650- es de utánna rájöttem h. hibavolt ezt a karit választani mer ehez minimum 500W- kell... és most van 1 Corsair RM1000

benne is van a nevébe h. hány W

Link: [link]

2014. jún. 1. 03:17
 3/11 A kérdező kommentje:
noh és ide írnám le azt h. mikor a 650- es tápom volt akkor is működött csak összemolott a gép mer nem kapott elég feszkót ezér lebutítottam a karit -20% al (teljesítmény vzérlőt vittem -20%- ra) és levittem az órajaleket 1000- re akkor teljesen jól működött mután meglett az 1000- res táp azután minden jó volt nem kellett lebutítani csak mikor nagyonűbb teljesítményen akar üzemelni akkor v. kifagy a játék v. kékhalál... lejjebb veszem az órajeleket 100- al és így tökéletesen működik szal halvány lila fingom sincs mi baja van én teljesen abba a hitbe élek h. az alaplap nem bírja pedig nagyon jó kis kártya
2014. jún. 1. 03:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a kártyáddal van gond, mert 400W-os (jó minőségű) tápegységgel is tökéletesen kéne üzemelnie (TT és Corsair is az), és alaplap 1.0-s támogatása sem lehet gond. Próbáld ki egy haverod gépében a kártyát alapórajeleken. 650W-os tápoknak csak SLI/CrossFire használata esetén van értelme, 1 kW-nak pedig jóformán csak akkor, ha valaki izgul a számokra. Megjegyzem, kicsit furcsállom, hogy 2x annyiba kerül a tápod, mint a processzorod.
2014. jún. 1. 08:38
 5/11 anonim ***** válasza:
A videókártyát garanciáztasd be és aztán térjünk vissza a kérdésre.
2014. jún. 1. 10:43
 6/11 A kérdező kommentje:

a táp az 32 volt amikor én vettem és a kari dobozára van írva h. 500W kell neki

a vinyóm az 1tb- os azt így nemtom mennyit eszik a cpu az 100W- ot maxon a kari 500- at maxon ott a 6 giga ram + és a 650- es táp az édes kevés volt neki a gyártói oldalon is megnéztem meg azér szerintem az a maradék 50W a 6 giga ramnak az 1 terrás vinyónak és 7 db ventinek (összesen) nem volt elég.

ez a Corsair táp ez nagyon jó 80+ gold- os tehát ha jól tudom az majdnem 1000w- os

volt 80+ bronz az kb 70%- ot nyújtotta ez 95%- os asszem nemtom lehet hülyeséget montam de ez mind1- is mer lehet a legelső kommentelőnek volt igaza "hibás a videokártyád a gyári órajelen, underclockolva viszont ez megoldódik." azt tudom h. ugyan olyan jól kellene működnie az 1.0-án mint a 3.0-án csak nem mind1 h. 250md/s v. 1000mb/s azér váltanék intelre és az lenne a kérdésem h. a kérdésben ellinkelt alaplap meg cpu szerintetek mennyire lenne jó választás h. megéri e azt a 120K mer azér nem kevés pénz és azt nem fél évre venném meg hanem kb 3-4 évig tökéletes legyen

2014. jún. 1. 14:37
 7/11 A kérdező kommentje:
2014. jún. 1. 14:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem magának a kártyának kell 500W, hanem az egész konfigurációnak (ismeretlen processzorral), és ezen érték megállapításakor azt is figyelembe vették, hogy vannak noname, minőségtelen tápok is, amelyeknél sok esetben köszönőviszonyban sincs a ráírt érték a valóssal. Érdemes megnézni tesztekben, hogy mekkora egy komplett konfiguráció fogyasztása: [link]

Ahogy látod, nagyon elmarad az 500W-tól, pedig nem gyenge a gép...

Továbbra is tartom, hogy szerintem a VGA-d a hibás. Ugyanakkor hogy kérdésedre is válaszoljak: én inkább negyedik generációs, azaz 1150-es (Haswell) processzorra építeném a konfigurációt, mivel ezek azonos órajelen gyorsabbak, mint a korábbiak, Z97-es alaplap esetén pedig a következő generációs processzorra is frissíteni tudsz majd (ha idővel esetleg szükségessé válik).

2014. jún. 1. 20:28
 9/11 A kérdező kommentje:

értem és köszönöm a felvilágosítást a kártyával kapcsolatba meg majd utánna érdeklődök ahonna rendeltem h. mi is a helyzet meg ilyenek aztán visszaküldöm nekik a konfigra visszatérve ahogy elnéztem a boltokat ha be akarnék újítani pl 6 magosra az 1150- esből olyat nem igen találni elképzelhető h. lesz belőle ?

[link]

[link]

ezeket találtam ami jónak tűnik

erre a procira és az alaplapra gondoltál ?

2014. jún. 1. 22:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Alaplapból szerintem felesleges ez, egy olcsóbb Z97-es is megteszi. Mire akarod használni a gépet? Ha játékra, akkor elég egy i5 is, videokártya többet szokott számítani. Persze, ha hosszú távon gondolkozol, akkor általad linkelt i7 is megfelelő, de egyelőre játékra kb felesleges.
2014. jún. 1. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!