Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ki mit mond a Linux-ról?...

Ki mit mond a Linux-ról? Tanácsokat kérnék.

Figyelt kérdés
Fel szeretnék rakni egy Linux rendszert,pl egy Ubuntut.Kíváncsi vagyok mások véleményeire és tapasztalataira.Első sorban tanácsokat kérnék,mert nem volt még dolgom Linuxal,és még élőben sem láttam.Hogyan kell használni,feltelepíteni.A játékok hogyan futnak rajta.Nekem az IT tanárom azt mondta,ha feltelepítek rá valami PlayOnLinux dolgot meg még valami mást,akkor ugyan úgy tudok rajta játszani bármivel.Erre is kíváncsi lennék.
2013. nov. 28. 18:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Az IT tanárom javasolta,hogy először rakjak fel egy Ubuntut,amíg ki ismerem magam a Linuxban.Így tettem,az gond nélkül felment.Kicsit lassabbnak érzem mint a windowst,bár lehet ez az én hibám,de tökéletesen fut.Egyedül csak a jól megszokott programokat hiányolom,pl totalcommander,utorrent meg hasonlók,de gondolom csak át kell állni 9 év windows után.Kábelt pedig sehonnan nem tudok szerezni mert olyan az egész házba nincs,mert thome bácsi szar wifit hozott itthoni netnek.
2013. dec. 4. 20:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát, ha az ubuntu pipecül megy, akkor javaslom, hogy a Debian testinget próbáld meg (jessie), mert az kb. ugyanott jár driverszinten, mint ubuntu.

Egyébként meg az Ubuntu annyira közel áll a Debian-hoz, hogy ha van egy létező ubuntud, azt nem annyira hard feladat "dist-upgrade-elni" debian-nak. Csak a sources.list-et kell átírni, és hadd szóljon. A különböző függőségek feloldásáért pedig keresd meg a számtektanárodat avagy egy haverodat! 😉

2013. dec. 4. 21:06
 13/14 A kérdező kommentje:
Nekem ez kínai,de ha esetleg live-chat vagy valami hasonló formájában elmagyarázod,akkor biztos megértem
2013. dec. 4. 21:17
 14/14 Csxeba ***** válasza:

Hülyeség, csak elcseszed a rendszeredet. Ha alap Ubuntut tettél fel az elég lassú tud lenni a "nagy újításuk", a Unity asztali környezet miatt. Ha gyorsabb ubuntura vágysz, akkor érdemes a Xubuntut feltenni vagy a Lubuntut. Ha szeretnél megmaradni a win 7-es kinézet mellett, akkor pedig a Kubuntut ajánlom, mert azon KDE asztali környezet van és az elég win 7 szerű. Én is KDE-t használok.

A driver problémára továbbra is azt javaslom, hogy Ubuntu helyett használj Linux Mintet. Ez egy Ubuntu alapú disztribúció, de kiforrottabb, több az eleve beleépített driver. Hidd el, hogy jobban jársz. Egyébként milyen wifi kártyád van? Terminálba ha beírod, hogy "lspci -k" akkor mit ír a wifi kártyánál?

2013. dec. 5. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!