Ki mit mond a Linux-ról? Tanácsokat kérnék.
Simán jobb a windowsnál! több ezer féle Linux disztró van, tutira találsz olyat, ami megfelel neked.
Windowsos játékok futtatását leginkább tényleg Wine-nal lehet megoldani. Elég jó program, Debianon nagyon szépen futtatja a Total Commandert és a Microsoft Office 2007-et, nekem csak ez a két fenntartásom volt a Linuxszal szemben. Játszani én nem szoktam, de ha pl kíváncsi vagy hogy Call of Duty 2 fut-e wine-nal akkor ráguglizhatsz kb így:
COD 2 wine
A Wine-nak van egy adatbázisa, ahol leírják, hogy melyik wines program melyik Wine verzión fut a legjobban, oda is beírhatod a kérdéses programokat.
+ azokat a jétékokat, amik MAC-re jönnek ki átportolhatóak Debianra (bár ez elég bonyolult) és MAC-re kb minden kijön.
Szóval vágj bele. Kezdetnek mondjuk Linux Mintet tedd fel, az Ubuntu alapú csak van benne pár hibajavítás és plusz előkonfigurálás. Ha ott kiismerted magad akkor sztem állj át Debianra, az a legstabilabb és annak van a legszélesebb fejlesztői köre.
Az alap telepítőben sok 3rd party hálókártya driver nincsen benne. 2 lehetőséged van:
a) addig bedugod utp-n a gépet, mert ahhoz 99%, hogy van driver (vagy egyéb netes megoldás)
b) nem netes telepítőt töltesz a netről, hanem a stock cd/dvd image-et, az feltelepül kérdezés nélkül, és utána a működő rendszerre rárakod a 3rd party drivert. (pl. pendrive-on átviszed egy másik gépről)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!