Routerrel (TP-link TL WR841N) internet és LAN hálózat egy időben. Megoldható?
A felállás a következő:
Adott egy router: TP-Link TL WR841N
Adott két gép: Win7 (laptop) és XP sp3 (asztali)
A routerbe megy az ADSL net (Tré-Home) onnan meg vezeték nélkül a két gépbe. Van net.
Most jön a csavar:
Jó lenne, ha a nettel egy időben tudnék létrehozni és használni egy LAN hálózatot a két gép között, természetesen a routeren keresztül.
A routerben van secondary connection, de ennek használatára még nem jöttem rá, szóval kérném a segítségetek.
Bármilyen (értelmes) tipp jól jöhet és persze a normális/hasznos válaszokra megy a zöld pacsi.
Köszönöm!
G.
Hmm, ha a routerből wifi-n megy a net a 2 gépbe és tényleg működik is, akkor a 2 gép között is megvan a kapcsolat.
A wifi ugyan azt teszi, mintha egy kábellel lenne rákötve a gép.
A LAN megvan már, a 2 gépnek látnia kell egymást.
Szóval én nem értem a problémát ezzel most. :)
Azt hiszem, félreérthető voltam.
Szeretnék egy helyi, a két gép közötti adatok átvitelére szolgáló hálózatot is létrehozni úgy, hogy közben az internetkapcsolat is megmaradjon.
G.
Mint ahogy az előzők mondják, már most van egy helyi hálózatod fizikailag kiépítve azzal, hogy mindkét gép ugyan arra a routerre csatlakozik, függetlenül attól, hogy vezetéken vagy Wi-Fi -n.
A szoftveres beállításokat ezzel kapcsolatban nem a routerben, hanem Windows -ban kell beállítani.
Bővebben:
Célszerű még fix helyi hálózati IP címeket beállítani a gépeknek ilyenkor (ha nem teszed esetleg érhetnek kellemetlenségek a későbbiekben). A legegyszerűbb a routeredben (DHCP menü-->Address Reservation.)
Köszönöm mindenkinek, P.O.C. linkjén elindulva végül kis Guglizás után megoldottam a gondot. ( [link]
A zöldet dobtam mindenkinek.
G.
Kösz, mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!