Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Router használatba vételi...

Router használatba vételi probléma? T-home ADSL internet, plusz wifi router.

Figyelt kérdés

Szóval, vettem egy Tenda márkájú wifi routert, hogy a család laptopjain osztani tudjam a netet. Üzembe helyeztük, és látszólag minden stimmel, azonban egyik laptopról sem tudunk a routeren keresztül internethez kapcsolódni. A modem adja a jelet a wifinek (minden controll led megfelelően világít), feloldottam a jelszó kérést tárcsázáskor a gépeken, a router telepítőnél megadtunk minden adatot (felhasználó név, jelszó) a T-home-os netről, és mégsincs semmi... Azaz, a routert felismerik a laptopok, és hálózatként kapcsolódnak is rá, azaz, amelyikre épp rádugom, az igen, a másik gép jelszót kér (ami fogalmam sincs mi lehet, amit a router először generált, és írta, hogy mentsem el, használjuk a továbbiakban, az nem jó) de felismeri, egyszerűen a net nem kapcsolódik. Itthon lehet a hiba, vagy a T-home-hoz kell telefonáljak? Hallottam ilyet, hogy engedélyeztetnem kell a saját hálózaton belüli internet megosztást ADSL netnél...

Minden segítséget köszönök!

2011. dec. 29. 12:35
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Közvetlen kábelon ami a routerböl jön ki úgy néztétek?

valamelyik laptopot?

2011. dec. 29. 12:41
 2/27 A kérdező kommentje:
Igen. Próbáltam simán wifi kapcsolattal, és úgy is, hogy modem-router-laptop kábelezve, de így se semmi...
2011. dec. 29. 12:45
 3/27 anonim ***** válasza:

"látszólag minden stimmel, azonban egyik laptopról sem tudunk a routeren keresztül internethez kapcsolódni. "

hát ez akkor tényleg csak látszólag stimmel :))

egyébként szerintem se szóljatok a szolgáltatónak,mert amit leírtál,abból úgy tűnik,hogy rosszul van beállítva a routerotok,azért nem oké

2011. dec. 29. 12:59
 4/27 P.O.C. ***** válasza:

Így van összekötve?

A Modem LAN portja megy a router WAN portjába. A router LAN1 portja meg abba a számítógépbe, amivel konfigurálod a router -t.

A "telepítő CD" -t felejtsd el. Ha összekötötted ahogy montam, kapcsold be a gépet majd írd a webes böngésző címsorába:

[link]

Felh. és jelszó: admin

Futtasd le a Setup Wizard -ot, válaszd ki a PPPoE -t és add meg az ADSL kapcsolat jelszavát, majd save.

Ja és a gépekről törölni kell az ADSL kapcsolódást, mert innentől kezdve a routernek kell csatlakozni a nethez.

2011. dec. 29. 13:01
 5/27 anonim ***** válasza:

Reseteld le a routert

írd be a router IP címét a böngészöd címsorába

például:192.168.1.1 de ez a ip cím routerenként változik

user:admin

paszw:admin

ezek is változóak

majd a pppoe résznél

beírod

szolgáltató nál regisztrált felhasználó nevet és jelszót

a router wifi részénél pedig engedélyezed a wifit

2011. dec. 29. 13:04
 6/27 A kérdező kommentje:

Ezeken is túl vagyok... Az a baj, hogy kb a fent említett dolgoknál megáll az én tudományom, és nem tudok tovább indulni. Megpróbálom még egyszer az elejétől a végéig, aztán, ha még mindig semmi, hívok valami pasit, hátha csak én vagyok ügyetlen...

Reseteltem a router-t is egyébként, mert a felhasználói kézikönyv szerint akkor újra kezdhetem a beállításokat. Viszont tesóm állt neki először összehozni a dolgokat, neki sem ment, viszont sikerült elnevezni (?) a router-hálózatát, ami így most a xx-tosh-network nevet kapta (a laptop után gondolom...), az generált egy jelszót is hozzá, amit elmentettünk, leírtunk, hogy a többi gép is csatlakozhasson a hálózathoz wifin, viszooont ez nem működik reset óta, újat meg nem ajánlott fel a setup wizard generálni, szóval ezen problémámon is ügyködni kellene valamit?

2011. dec. 29. 13:38
 7/27 P.O.C. ***** válasza:
Akkor el sem éred a router webes felületét?
2011. dec. 29. 13:58
 8/27 P.O.C. ***** válasza:
Amúgy ezért nem feltétlen jó valamiból a legolcsóbbat venni. A Tenda kínai gyártó és teljesen új a Piacon.
2011. dec. 29. 14:01
 9/27 A kérdező kommentje:

De, elérem... Az egyik géppel teljesen normálisan, a másikkal pedig úgy, ha a routeren lévő engedélyező kapcsolót (merthogy van ezen ilyen is... :D) megnyomom, minden más esetben jelszó kellene, amiről gőzöm nincs most már mi lehet... :D A beállításokat is el tudom végezni, egyszerűen net nincs az Istenért sem.

Ami pedig az olcsóságot illeti, azt hiszem olyan 10 ezer környékén lehetett (több cuccot vettem akkor), és az a csúnya, hogy az eladó fiúka ajánlotta ezt, hogy ne vegyek "gagyit". Volt ezeknél fényévekkel olcsóbb is. Hát ezek szerint pont ezzel szívatom meg magam most. :D

2011. dec. 29. 14:08
 10/27 anonim ***** válasza:

A wifis routernek kéne valahogy az admin paneljére bejutni.

Ehhez kéne a leírása, meg az alap jelszava, ha ott bent vagy, akkor DHCP-re nyomod (mivel a szolgáltató modeme elintéz mindent amit kell), valamint esetleg klónozod a PC mac címét, ami eredetileg a modemen volt.

Az adminon lehet valahol a wifi beállításokat is macerálni.

Amúgy nem ártott volna TP-Linket vagy ami még jobb, Linksyst (Cisco-t) venni, azokkal nincs nagy szívás.

Sőt, ha csak a wifi miatt kell a dolog, akkor egy sima access point elég lett volna, nem kell router. :)

2011. dec. 29. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!