Router használatba vételi probléma? T-home ADSL internet, plusz wifi router.
Szóval, vettem egy Tenda márkájú wifi routert, hogy a család laptopjain osztani tudjam a netet. Üzembe helyeztük, és látszólag minden stimmel, azonban egyik laptopról sem tudunk a routeren keresztül internethez kapcsolódni. A modem adja a jelet a wifinek (minden controll led megfelelően világít), feloldottam a jelszó kérést tárcsázáskor a gépeken, a router telepítőnél megadtunk minden adatot (felhasználó név, jelszó) a T-home-os netről, és mégsincs semmi... Azaz, a routert felismerik a laptopok, és hálózatként kapcsolódnak is rá, azaz, amelyikre épp rádugom, az igen, a másik gép jelszót kér (ami fogalmam sincs mi lehet, amit a router először generált, és írta, hogy mentsem el, használjuk a továbbiakban, az nem jó) de felismeri, egyszerűen a net nem kapcsolódik. Itthon lehet a hiba, vagy a T-home-hoz kell telefonáljak? Hallottam ilyet, hogy engedélyeztetnem kell a saját hálózaton belüli internet megosztást ADSL netnél...
Minden segítséget köszönök!
Helyesen szólt P.O.C., bááár én a D-linket azért kerülném, azzal néha van szívás.
De a Ciscos cuccok garantáltan jók, igaz drágábbak is.
A mostani egyik legjobb ár-érték arányú router talán ez:
14.000 körül van, gigabites és támogatja az N-es wifi szabványt. + Az összes speciális firmware felmegy rá. (pl.: [link] )
+ Van rajta egy USB port, ahol akár pendriveot vagy külső vinyót rá lehet kötni és megosztani a hálózaton. :)
"Helyesen szólt P.O.C., bááár én a D-linket azért kerülném, azzal néha van szívás."
Igen, volt olyan, hogy addig nem engedett be a Webes felületre, míg CD -vel nem állítottam be rajta az internetet.
Legutóbb egy DiR-300 -as a legújabb firmware -el egyszerűen nem csatlakozott PPPoE -n zsír új DSL modemmel, löktem neki egy DD-WRT -t és azonnal megemberelte magát. :)
A legkevesebbet amúgy szerintem a TP-Link -ek kényeskednek. Linksys -el is volt néhány durva köröm már.
Amúgy meg a f*szát húzta volna bele aki így találta ki ezeket, és ennyire megbonyolította. >:[ Én pl. még egy normális router -el nem találkoztam, ami minden körülmény között működött.
Na, azért van pár könnyen kezelhető dolog. :)
A TP-linkekkel, vagy a Ciscokkal nekem eddig nem volt bajon, rákötöttem, beléptem a web adminra és pár kattintással meg is volt, hogy mit merre. :)
Az ilyen CD telepítéseket egyszer sem még csak meg sem próbáltam, mert ez nem a géphez alkatrész, hanem hálózati eszköz. :)
Ja fussunk, csak ezúttal egy kicsit több infó kéne a kérdező részéről is. A routerről csak annyit tudunk, hogy Tenda a típusát nem. Meg ilyen apróságok, hogy a kliens eszközökön milyen rendszer fut, stb.
Meg a folyamatot, mit hogyan csináltál eddig és mit állítottál be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!