Router használatba vételi probléma? T-home ADSL internet, plusz wifi router.
Szóval, vettem egy Tenda márkájú wifi routert, hogy a család laptopjain osztani tudjam a netet. Üzembe helyeztük, és látszólag minden stimmel, azonban egyik laptopról sem tudunk a routeren keresztül internethez kapcsolódni. A modem adja a jelet a wifinek (minden controll led megfelelően világít), feloldottam a jelszó kérést tárcsázáskor a gépeken, a router telepítőnél megadtunk minden adatot (felhasználó név, jelszó) a T-home-os netről, és mégsincs semmi... Azaz, a routert felismerik a laptopok, és hálózatként kapcsolódnak is rá, azaz, amelyikre épp rádugom, az igen, a másik gép jelszót kér (ami fogalmam sincs mi lehet, amit a router először generált, és írta, hogy mentsem el, használjuk a továbbiakban, az nem jó) de felismeri, egyszerűen a net nem kapcsolódik. Itthon lehet a hiba, vagy a T-home-hoz kell telefonáljak? Hallottam ilyet, hogy engedélyeztetnem kell a saját hálózaton belüli internet megosztást ADSL netnél...
Minden segítséget köszönök!
Egy Tenda W306R típusú routerről, T-home ADSL internetről (D-Link modemmel) és egy Toshiba L755D-10N és egy Samsung RV 509 laptopról van szó, mindkettő Win 7-es oprencerrel felruházott mutatvány.
Két verziót használtam: Modemet a router WAN portjához kapcsoltam, aztán routert a laptophoz. Kapcsolódik a router hálózatához a gép, majd böngészővel beléptem a router kezelőbe. Ott telepítettem mindent, amit írtatok automat, engedélyeztem a Wifi kapcsolódást, töröltem a szélessávú net kapcsolatot, automata tárcsázásra állítottam mindent, klónoztam IP-t, áramtalanítottam a modemet, visszadugdostam, próbálkoztam, semmi. :D Nem állítottam zártra a hálózatot kezdő körben, hogy hátha ez a baj, de se így, se úgy nem jó... :)
Egy firmware frissítést meg lehetne próbálni szerintem. V2 -as hardververzióhoz vannak egészen frissek.
Kitömöríted és webes felület alól elvégzed. Le van írva, hogy hogyan kell a kézikönyvben:
Saját magamnak is meg tudok oldani egy ilyet, vagy inkább ne tegyek kárt magamban és másban sem? :D Azaz, kell vele valami extrásat ügyködnöm, vagy mindent elvégez magától?
BUTA VAGY ÉS TUDATLAN !!!!!
buék:)
most is elmondom és elmondom mi ugy tudunk segiteni ha bő az információ!!
ha nincs információ
de van az hogy hát nem igy gondoltam meg ez igy nem jó mert ezen vagy azon azt mondták hogy HÁÁ igye
az szenvedjen !!
power
Igen, azért kértem segítséget, mert "buta vagyok és tudatlan", illetve EHHEZ nem értek... Butának és tudatlannak azonban nem nevezném magam, csak az informatika nem az én területem, és ennyi.
Ettől függetlenül köszönök mindent!
Boldog új évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!