Milyen routert vegyek ADSL megosztására?
Figyelt kérdés
Sziasztok, adott egy jelenleg 5 megás ADSL internet (később valószínű egy kicsit erősebbet vennék), egy asztali PC 1000-es integrált hálókártyával és egy laptop "Atheros AR9002WB-1NG" wireless adapterrel és egy "Realtek PCIe GBE Family Controller" LAN karival. Szeretnék egy routert venni ehhez, sajnos még nincs ebben tapasztalatom. Csak egyszerű funkciókra szeretném használni, internet megosztása+fájlmegosztás a két gép között. Az antenna sem kell túl erős legyen, mert egy szobán belül vagy nagy ritkán egy vékony falon át használnám csak a Wifit. Ha nagyon lassú lenne az átvitel wifi-n a két gép között, simán összekötöm egy lan kábellel, de jobb lenne, ha nem kéne. Kérlek, ha tudtok, javasoljatok konkrét eszközöket, lehetőleg 10e FT alatt, az egyszerű funkciókat tekintve ez reális ár remélem. Köszi szépen előre is.2012. jan. 7. 16:26
1/5 anonim válasza:
5000 környékén már kapsz alap N-es routert, ami kb. 60 megabitig jó. Arra figyelj, hogy 802.11n szabványt támogassa, különben pár év múlva szidni fogod magad rendesen.
2/5 Tudor Vidor válasza:
3/5 anonim válasza:
Amit Vidor úr linkelt, tökéletes neked is. Nekem is ilyen van, csak nekem 80/25-ös nethez. Határeset, tehát nekem kb. 5 mbps eltűnik az éterben, de nem a router miatt, hanem a net túl nagy (le is feleztük, mert nincs kihasználva).
Beállítása:
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors segítséget, azt hiszem meg fog felelni a cucc. A konfig leírást meg főleg köszönöm.:)
Üdv
2012. jan. 7. 16:57
5/5 anonim válasza:
Bár ez drágább, de ez egy igazi komoly cucc még: [link]
Ha több gép van rákötve, akkor hasznos lehet, mert ez már gigabitet is tud. :)
(Azért nem kicsit gyors tud lenni egy másolás 2 gép között. :) )
Bár oké, drágább, de esetleg ezt is meg lehetne fontolni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!