Windows vagy Linux?

Figyelt kérdés

Helló mennyire ajánlott Gaming céllal felrakni Linux rendszert? Maradjak Windows 11 mellett vagy váltsak? Láttam manapság sok videót ahol savazzák a Windowst és a Linuxot ajánlják AMD rendszerekhez.

Számítógépem:

ASUS TUF GAMING B650-E WIFI

Ryzen 7 7800x3d

32gb RAM

RX7800XT VGA

jan. 21. 17:19
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
18%
#29 Ők hívők
jan. 24. 19:37
 32/41 anonim ***** válasza:
63%
19:37 - én nem vagyok hívő, egyszerűen csak sokkal jobb a linux. Nyilván a saját tapasztalataim alapján.
jan. 24. 19:39
 33/41 anonim ***** válasza:
83%

Arról miért a Linux tehet, hogy a Micro$oft nem adta ki az Officet más rendszerekre? Egyénként nekem speciel nincs rá szükségem, mert a LibreOffice is ugyanúgy megfelel és ráadásul ingyenes.

Szerintem senki nem erőltette a Linuxot.

Csak elmondjuk a tényeket.

Amúgy mindenki azt használ amit akar. El lett mondva, hogy a Linux is alkalmas játékokra, csak korlátozottabb, de van akinek ez nem gond. Ha valaki hardcore gamer, neki valszeg az lesz, ezért ő jobb ha marad Windows 11 -en, ha csak játszani akar.

Mi nem hiszünk, hanem tudunk. ;)

jan. 24. 19:48
 34/41 anonim ***** válasza:
76%
Hogy le lettem pontozva. Pedig tényleg jobb a linux. Kevesebb erőforrást zabál, nem egy invazív zaklató fostenger, azt csinálja amire megkéred, nem többet és nem kevesebbet. Némelyik játék jobban fut mint vindózer alatt, munkáról már ne is beszéljünk. Közepes méretű projekt buildelése vindózer alatt: ~5 perc. Ha megmondom a defendernek, hogy hagyja békén a projekt mappáit akkor ~2.5 perc. Linux alatt picivel 2 perc alatt van a build.
jan. 24. 20:12
 35/41 anonim ***** válasza:
78%
Ha a Linuxra is kíváncsi vagy és a Windowsról se akarsz lemondani jó megoldás lehet egy dualboot rendszer is, azaz mindkettőt feltelepítteted. Úgy kacérkodhatsz a Linuxszal hogy közben minden marad a régiben a Windowson. Először a Windows 11-et kell feltenni és aztán egy Linuxot. Gamingre jók az Ubuntu, Nobara, Cachy OS, Manjaro.
jan. 24. 20:55
 36/41 anonim ***** válasza:
69%

Ez meg a Cyberpunk 2077 (ultra preset) vindóz alatt:

[link]

és Linux alatt (debian)

[link]

Nem egy egetrengető eltérés, de picivel jobb.

jan. 24. 21:18
 37/41 Thunderfairy ***** válasza:
58%

23-as.

Köszönöm szépen de tökéletesen bármit megcsinálok Linux alatt. Még hogy játszani nem lehet??? Melyik legyen játszva?

Need For Speed Most Wanted 2005

Alice Madness returns

Dishonored 1 és 2

És még van egy pár ami menne. A Libreoffice is tökéletesen jó lesz ingyen. Ti csak legyetek boldogok a Windows-al, én elvagyok a Linux-al. Sőt, ha új gépet kellene esetleg majd vennem akkor az már úgy lesz megvéve hogy Linux-al. Az előtelepítet Linux-ot meg Linux Mint-re váltom át. Nem kell játékra kiélezet gép. Az fuson amit használni is akarok majd.

jan. 25. 00:05
 38/41 Tom Benko ***** válasza:
44%
@23: le vagy maradva 20 évvel. Akkor volt divat a compiz kocka forgatása.
jan. 25. 14:12
 39/41 anonim ***** válasza:
47%
De persze most is van asztalkocka. :D
jan. 25. 20:10
 40/41 anonim ***** válasza:
74%

Simán élhető a linux.

Most raktam fel 1 hete.

Strange van egy rámenős parancs azt beírtam és nagyon jól fut a játék.

Régebben próbáltam akkor hagytam met bonyolult volt wine kellett stb.

Ma már ott tart,hogy kb észre sem veszed a különbségeket.

Gyorsabb a boltos,hamarabb nyílik-záródik a játék.

2 hónapig volt fent windows11 az kb rokkant sebességgel reagált a linuxhoz képest.

Pop os 39 van jelenleg mert nincs uefi biosom.

Eddig pozitív mindentéren.

Mivel nincs defender meg még vagy másik 1000 bogyó ami háttérben fut ezért nagyon gyors.

A gép az ugyanaz.

Van egyébként minden problémára magyar leírás is,tehát a közösség sokkal jobb.

Ha valamit elcsesznék akkor is van lehetőség kijavítani nem kékhalálozik,crashel stb.

Igaz bele semmivel sem kellett kínlódjak csak utánaolvastam mit,hol,hogyan kell beállítani,hogy tudjak játszani.

A telepítés megvolt kb 10-15perc alatt,ennyi időt szerintem érdemes rászánni.

jan. 26. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.