Windows vagy Linux?
Helló mennyire ajánlott Gaming céllal felrakni Linux rendszert? Maradjak Windows 11 mellett vagy váltsak? Láttam manapság sok videót ahol savazzák a Windowst és a Linuxot ajánlják AMD rendszerekhez.
Számítógépem:
ASUS TUF GAMING B650-E WIFI
Ryzen 7 7800x3d
32gb RAM
RX7800XT VGA

Arról miért a Linux tehet, hogy a Micro$oft nem adta ki az Officet más rendszerekre? Egyénként nekem speciel nincs rá szükségem, mert a LibreOffice is ugyanúgy megfelel és ráadásul ingyenes.
Szerintem senki nem erőltette a Linuxot.
Csak elmondjuk a tényeket.
Amúgy mindenki azt használ amit akar. El lett mondva, hogy a Linux is alkalmas játékokra, csak korlátozottabb, de van akinek ez nem gond. Ha valaki hardcore gamer, neki valszeg az lesz, ezért ő jobb ha marad Windows 11 -en, ha csak játszani akar.
Mi nem hiszünk, hanem tudunk. ;)

23-as.
Köszönöm szépen de tökéletesen bármit megcsinálok Linux alatt. Még hogy játszani nem lehet??? Melyik legyen játszva?
Need For Speed Most Wanted 2005
Alice Madness returns
Dishonored 1 és 2
És még van egy pár ami menne. A Libreoffice is tökéletesen jó lesz ingyen. Ti csak legyetek boldogok a Windows-al, én elvagyok a Linux-al. Sőt, ha új gépet kellene esetleg majd vennem akkor az már úgy lesz megvéve hogy Linux-al. Az előtelepítet Linux-ot meg Linux Mint-re váltom át. Nem kell játékra kiélezet gép. Az fuson amit használni is akarok majd.

Simán élhető a linux.
Most raktam fel 1 hete.
Strange van egy rámenős parancs azt beírtam és nagyon jól fut a játék.
Régebben próbáltam akkor hagytam met bonyolult volt wine kellett stb.
Ma már ott tart,hogy kb észre sem veszed a különbségeket.
Gyorsabb a boltos,hamarabb nyílik-záródik a játék.
2 hónapig volt fent windows11 az kb rokkant sebességgel reagált a linuxhoz képest.
Pop os 39 van jelenleg mert nincs uefi biosom.
Eddig pozitív mindentéren.
Mivel nincs defender meg még vagy másik 1000 bogyó ami háttérben fut ezért nagyon gyors.
A gép az ugyanaz.
Van egyébként minden problémára magyar leírás is,tehát a közösség sokkal jobb.
Ha valamit elcsesznék akkor is van lehetőség kijavítani nem kékhalálozik,crashel stb.
Igaz bele semmivel sem kellett kínlódjak csak utánaolvastam mit,hol,hogyan kell beállítani,hogy tudjak játszani.
A telepítés megvolt kb 10-15perc alatt,ennyi időt szerintem érdemes rászánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!