Ha valaki leginkább csak szövegszerkesztési dolgokra használná a gépet és az egy régebbi gyengébb gép akkor linux-szal és alternatív szövegszerkesztővel nyugodtan lehet dolgozhat?
Úgy értem egy alternatív szövegszerkesztő mennyire jó kompatibilitásban hogyha a dokumentum fájlokat amik abban készültek mondjuk a microsoft word-ben nyitják meg?
Mert ismerősömnek a kikötése az lenne hogy microsoft word legyen a gépen viszont a gép nem egy erőgép úgy gondolom már windows 7 az nem játszik viszont úgy gondolom hogy egy linux még szépen elfutna rajta arra meg nincs microsoft word gondolom.
Kb. 16+ éve használok kizárólagosan Linuxot, Libreoffice-t illetve 2010-es évek előtt annak az elődjét, az Openoffice-t. Nagyon ritkán - szökőévenként jó, ha egyszer - futok bele olyan extrém esetbe, hogy hibásan jelenítődne meg dokumentum (és az idő elteltével egyre ritkábban).
Alternatívaként létezik "ingyenesen" használható online, böngészőből használható Office (Word, Excel, Powerpoint):
6/
Na majd keresek valami ilyet.
softmaker freeoffice
a Word-öt nem használom, de
Excel-re ez tökéletes működik.
Érdemes kipróbálni.
Kérdező azért írhatnál paramétereket.
Meg az sem mindegy, hogy offline gép lenne, vagy kapna netet.
"Ha az Office-szal való kompatibilitás fontos, akkor el kell felejteni az alternatív szövegszerkesztőket."
Ja ennyi erővel a régi Ms Officet is el lehet, pláne ami 2007 előtti. De régi gépre meg ugye új office a régi Windows miatt problémás. Win 7re maximum 2010-es office telepíthető.
Előttem szóló megelőzött. Softmaker Freeoffice nem csak Windowsra van. Szóval mehet a Linux.
9/
Hát egy core 2 duo P9400 6gb ram de aztán végül is windows 10 et raktam rá mert ismerősé lesz a gép a linuxtól ő biztos lefagyna mert életében nem látott olyat.És igen kap netet a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!