Windows vagy Linux?

Figyelt kérdés

Helló mennyire ajánlott Gaming céllal felrakni Linux rendszert? Maradjak Windows 11 mellett vagy váltsak? Láttam manapság sok videót ahol savazzák a Windowst és a Linuxot ajánlják AMD rendszerekhez.

Számítógépem:

ASUS TUF GAMING B650-E WIFI

Ryzen 7 7800x3d

32gb RAM

RX7800XT VGA

jan. 21. 17:19
A kérdező szavazást indított:
Windows
Linux
36 szavazat
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
24%

Csak egy hangos kisebbség aljánozza a linuxot, nyugodtan használhatod a Windowst.

A Windows savazása csk arra szolgál, hogy többen nézzék a videóikat, gondolom clickbait címe is van szinte mindnek.

jan. 21. 18:08
 2/41 anonim ***** válasza:
73%

Linoxon nem minden játék futtatható.Sokat kell tanulni , ahhoz is , hogy ami megy az menjen.

Szerintem ha nem akarod magad szívatni akkor maradj a Windows 11

nél.

jan. 21. 18:27
 3/41 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok játék eldöcög már Linuxon de azért még mindig távol vagyunk attól hogy gamer gépre az legyen a befutó.
jan. 21. 18:32
 4/41 anonim válasza:
74%
Én a Linuxot szeretem jobban. Gaming célra viszont nem sok értelme lenne. Melyik Game fut rajta?
jan. 21. 18:37
 5/41 anonim ***** válasza:
42%
A linux netezésre (+multimédia)meg hackelésre való.
jan. 21. 18:39
 6/41 anonim ***** válasza:
76%

Hátrányok a Linux mellett:

Kompatibilitás: Bár a Proton és a Steam Play rengeteg Windows-játékot futtat, nem minden játék érhető el vagy fut problémamentesen.

Driver támogatás: Bár az AMD GPU-khoz a nyílt forráskódú Mesa driverek kiválóak, előfordulhatnak problémák az újabb hardvereknél.

Speciális alkalmazások: Egyes játékok és alkalmazások, amelyek Windows-exkluzívak, nem futtathatók vagy csak nagy kompromisszumokkal működnek Linuxon.

Néhány játék anti-cheat rendszere: Ezek nem mindig működnek megfelelően Linuxon, ami akadályozhatja az online játékokat.

jan. 21. 19:05
 7/41 anonim ***** válasza:
73%
Ha a gaming az elsődleges cél, és a kompatibilitás, valamint a zökkenőmentes élmény a legfontosabb számodra, akkor érdemes maradni Windows 11 mellett. Azonban ha érdeklődsz a Linux iránt, és szívesen kísérleteznél, akkor akár egy dual-boot rendszert is beállíthatsz, ahol mindkét operációs rendszer elérhető. Így kiélvezheted a Linux nyújtotta előnyöket, miközben a Windows biztosítja a maximális kompatibilitást.
jan. 21. 19:15
 8/41 anonim ***** válasza:
100%
Amivel én játszom (nagyon régi játék) sajnos nem megy Linuxon, a gépem meg nem Win 11 kompatibilis. Linuxra váltanék, de a játék miatt dual boot lesz. Csak valahogy úgy kéne megoldani, hogy a Win csak a saját partícióját lássa, hogy ha benyelne egy vírust a támogatás lejárta után, csak azt tudja tönkretenni. Majd még kísérletezek vele. De neked a Win 11 a jó választás, mivel kompatibilis vele a géped.
jan. 21. 19:26
 9/41 anonim ***** válasza:
60%
Én XP-n gémelek még mindig. Ez legalább nem fogja vissza a gépem.
jan. 21. 19:32
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

8#

Linux alatt ext4-re formázod azt nem látja a windows alapból.(de van rá progi ,hogy lássa)

jan. 21. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!