Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem tudok belépni az...

Miért nem tudok belépni az Ügyfélkapu+-ra?

Figyelt kérdés

Letöltöttem a Microsoft Authenticatort, végigcsináltam a QR-kód szkennelést, elértem a törlőkódig, elmentettem, elvileg jó is lett.

Mégis amikor megpróbálok bejelentkezni, azt írja ki hogy "Nem megfelelő felhasználónév és jelszó, vagy Ön nem jogosult a kiválasztott azonosítási szolgáltatás igénybevételére"

A jelszó biztos hogy jó, mivel direkt rámentem az elfelejtett jelszóra, csináltam egy újat, majd másolás beillesztéssel, hogy még véletlenül se gépelhessem félre, beillesztettem a bejelentkező képernyőre. Mégis ezt írja ki. Ez mi, miért van ez? Így hogy lépjek be?

jan. 3. 14:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Csak felhasználónevet és jelszót adtál meg? A következő lépésben az autentikátorban lévő kódot fogja kérni. Ne a jelszót add meg kétszer, hanem a hatszámjegyű generált kódot. Erre kell az autentikátor, nem csak a regisztrációhoz. Azt most már minden belépéshez használni kell.
jan. 3. 14:09
 2/22 anonim ***** válasza:
Mert a jelszón túl minden belépésnél még be kell írni az Authenticator által kiírt egyszeri kódot is.
jan. 3. 14:09
 3/22 anonim ***** válasza:
Tehát először a felhasználó/jelszó, aztán a generált kód.
jan. 3. 14:10
 4/22 A kérdező kommentje:

Emberek, nem értitek.

Nem is jutok el a generált kódig, mert a jelszón sem enged túl! Pont ez a bajom! Rákattintok a bejelentkezésnél az Ügyfélkapu+ opcióra, a következő képernyőn csak a felhasználónevet és jelszót kéri, és már ott sem jutok tovább.

jan. 3. 14:22
 5/22 anonim ***** válasza:

Próbálj egy süti törlést, vagy privát/inkognitó módban megnyitni. Ha továbbra is hibát ír, próbáld meg később elérni. Tegnap a NAV számlázó oldala volt megrottyanva több órán át, az még a beléptetésig sem engedett el.

Ha mégsem működne, akkor a törlő kóddal törölheted a mostani regisztrációt és újra megcsinálod. Ennek nincs akadálya vagy korlátozása, csak az előző beolvasott QR-kód érvénytelen lesz, azt ki kell törölni az autentikátorból is, és az újat hozzáadni. Valamint a törlőkód is új lesz, azt újra el kell menteni.

jan. 3. 14:29
 6/22 anonim ***** válasza:

Belépésnél ügyfélkapu+ -ra kattintva, előbb a régi (hagyományos üf kapu) felhasználónév + jelszó kell, utána bejelentkezés gomb, majd feldob egy másik ablakot, oda kell beírni a Authenticator által generált kódot.

Nekem így működik.

jan. 3. 14:32
 7/22 anonim ***** válasza:

"Nem megfelelő felhasználónév és jelszó, vagy Ön nem jogosult a kiválasztott azonosítási szolgáltatás igénybevételére"

Ezt a hibajelzést akkor kapod, ha NINCS Ügyfélkapu+ -od. Én is jártam már így a szomszéddal...

Próbálj meg belépni a sima Ügyfélkapuba! Ha sikerül, ez is csak azt jelenti hogy nem sikerült a regisztráció! Ugyanis mihelyt működik a Plusz, akkor megszűnik a sima Ügyfélkapu.

Újra kezdd el a regisztrációt az Ügyfélkapun keresztül! Új QR-kód, új Authenticator csatolás, új törlőkód...

jan. 3. 14:34
 8/22 A kérdező kommentje:
Pedig mindent sikeresnek írt ki, eljutottam a törlőkódig is. A régi ügyfélkapuba meg beenged a jelszóval, a +-ba nem. Érthetetlen.
jan. 3. 14:43
 9/22 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem sikerült akkor átállnod az ügyfélkapu pluszra. Rendszer hiba lehetett közben. Sokan hagyták/hagyják az utolsó pillanatokra.
jan. 3. 14:52
 10/22 A kérdező kommentje:
Hát ez remek hír. Mindegy, köszönöm a válaszokat. Majd lesz akkor valahogy.
jan. 3. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!