Csak én érzem úgy, hogy az egész social media egy hulladék?
"12es a link kinek szól?"
A linken hallható: "Csak én képzelődöm, vagy megbolondult az egész világ?" -mondat szól mindenkinek, hogy emlékeztesse őket arra, régen sem volt normális szinte senki.
Tehát még Leslie Nielsen is, aki feltette ezt a kérdést a jelenetben, ő is a tökéletlen ember szerepét alakította.
A fő kérdésre visszatérve:
A sok exhibicionista véglény miatt nem vagyok meggyőződve arról, hogy nekem volna-e bármi értelme facebook és az instagram használatának.
De inkább ott engedjék összegyűlni a perverzeket és fogyatékosokat, legalább addig sem a Youtube-on garázdálkodnak.
Amit a többség közösségi médiának nevez, szerintem sokkal inkább antisocial media.
Az emberek fizikai kontaktust már alig létesítenek, a fészbúkon élik az életüket, és zombi módra a telefont nyomkurászva mennek az utcán, a külvilágból semmit sem érzékelve...
Persze, hogy hulladék. Minden csak addig jó, amíg nem használják tömegesen, mert onnantól a hülyékhez igazodik és vacak lesz.
a net is csak úgy 2005-ig volt jó, amíg nem lógott rajta minden hülye.
A social media mára nekem olyan érzést kelt, mintha egy elszeparált internet lenne az interneten belül. Ezt tetézi az, hogy mára már az utolsó faluvégi sátorba is be van húzva a gigabites net, meg minden 8 általánost (se) végzett kezében ül az okostelefon meg a mobilnet.
Szerintem azért tovább volt jó a net, mint 2005. Sokat fórumoztam úgy 2010-ig és sokkal fegyelmezettebb hely volt egy sg fórum pl, mint bármely mai Facebook csoport. A moderátorok meg adminok is komolyan vették a dolgot és nem a Segédmunkás Sancika volt a mod. Ha hülye voltál akkor kiraktak, ha nyitottak még egy GTA SA topikot, akkor törölték, mert már van. De Facebookon kell 400 csoport mindenből, mert mindenki admin meg mod akar lenni és inkább nyit egy 401. RDR2 csoportot, majd nem érti, hogy miért 34-en a tagjai csak. Vagy a magukra hagyott csoportok, bemész és az autós csoportba és kutyás, csöcsös, főzős videó, amit kamuregek posztolnak. :D
Számomra azért volt jobb régen a net, mert nem volt akkora hatalom a kisember kezébe adva, mint ma. Lasasbb volt, nyugodtabb volt ezáltal, célzottabb, nem volt 4-5 felületre kiszórva minden content. Hogy akkor legyen Youtube a Facebook után, de csináljunk egy Twittert, meg egy Instát, de a TikTok is jó ha van és kövess be minket mindenhol. Régen meg volt egy weboldalatok oszt' csá.
Szét van morzsolva a content meg a figyelem mindenféle felületre, ahova mint írtátok, bementek a tömegek és akkor a moslékban kéne megtalálni a gyöngyszemet. De nekem erre nincs időm. Meg kedvem. Meg energiám. Ezért is töröltem a TikTok Insta profiljaimat és a Facebookot is kb napi egyszer kétszer átscrollozom és elég is.
Na meg a kommentcunami, bullying meg mindent jobban tudok. Borzalom ami bejegyzések alatt létre tud jönni és emberek számukra totál vadidegen arcokkal vérre menő küzdelmet meg egymásra licitálást képesek folytatni. Polgári névvel meg a fél életükkel feltöltve a profiljukra.
Na, ezt régen berakták a gumiszobába, ahol még mindig volt mod meg admin, ha nagyon kretén vagy.
Vagy amikor mindent meg akarunk mutatni. Ismerőseim is nyomják a sok FB sztorit, pl bowlingozik, vagy főz. Vagy elutazik valahova. A gyereke színez. Kit érdekel? Éljétek meg, miért kell megmutatni 160 másik embernek, hogy a gyereke éppen a trambulinon ugrál? Szerencsére vannak tudatosabb ismerőseim, akik kb csak a Messengert használják inkább, valódibb kapcsolattartásra.
Úgy hogy igyekszem minél jobban kerülni és minimalizálni a social médiát, amikor becsörgedezem oda, akkor meg nagyon szűrni és lényegre törő lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!