Hogy lehet az, hogy a Debreceni Sportuszodát egy számítógép hulladékhőjével fűtik?
És nyáron mit csinálnak? Ezzel hűtik?
Mekkora lehet az a számítógép?
Nem számítógép, hanem szuperszerver.
Mekkora? Qrvanagy :D
344db processzor és 216db "videókártya" van benne ha jól számolom.
344db processzor szorozva a 280Wattal az 96kWatt plusz a compute kártyák. Ezzel már melegen lehet tartani az uszoda vizét.
Az épületet meg tudod nézni google street viewn.
"96kWatt plusz a compute kártyák. Ezzel már melegen lehet tartani az uszoda vizét."
Igen. Néhány ezer litert.
Egy uszodában 986000 liter víz van kb.
Én úgy értelmeztem, hogy az uszoda fűtését oldják meg a számítógéppel, a víz melegítésére van meleg vízforrásuk.
De az sem semmi, mert maga az uszoda épülete sem piskóta!
"Az új magyar szuperszámítógép, a Komondor energiafelvételének elméleti maximuma 1,3 MW/óra, a tényleges fogyasztása pedig a végleges konfiguráció, a külső hőmérséklet és a kihasználtság függvénye."
#6:
"Egy uszodában 986000 liter víz van kb."
Ennyi víz 1 fokkal történő felmelegítése 1 óra alatt 1170kW-ot igényelne, de amire válaszoltál abban azt írtam, hogy 93kW-tal ( + a többi sallanggal ami még szintén néhány tíz kW) már >>melegen lehet tartani<<. Számolj utána mekkora teljesítményre van szükség ahhoz, hogy normál körülmények között ekkora víztömeg ne hűljön ki. Egy normál medence vizhőmérséklete fűtés nélkül óránként 1 fokot esik? Ha csak 0,1 fokot esik fűtés nélkül akkor a szerverek hűtéséből kinyert energia már elég a víz kihűlésének megakadályozására, legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!