Milyen számítógépet vegyek?
Full suta vagyok az ilyenekhez.
Milyen számítógépet vegyek, amin elfut a fortnite és társa?
Nem, azért nem egy predátorra gondoltam.
Asztali gépnek kell lennie :)
Ajándékba lesz karácsonyra legjobb barátnőm fiainak :)
Köszönöm szépen a segítséget:)
Hát ha tényleg lehet hinni ennek a weboldalnak: [link]
Akkor zsír új gépből egy tök alap irodai gép i3-as 8GB RAM-mal meg integrált vgaval simán jó. 90ből meg van+monitor. Vagy egy nagyon alap gamer konfig. 110ből skynet computernél meg van. Ha meg használt gépet akarsz, még ennél is olcsóbb. Nehogy hagyd magad rábeszélni egy 380 ezer ft-os konfigra!
Tessék. És még jótállás is van rá. Akár a legolcsóbb is jó, csak vegyél bele vga-t. Használt nvidiát 15 már találsz, ami jobb az ajánlott kártyánál is.
Őszintén szólva nem tudom milyen árakban vannak manapság ilyen gépek.
Minecraft, fortnite és társai mennyenek rajta.
Nem használtan tervezek venni és egyben legyen a gép, ne kelljen hozzávenni semmit pluszba....
Annyira értek hozzá,mint az autókhoz 😅
100 000 Ft-ig mi fér bele?
"Nem használtan tervezek venni és egyben legyen a gép, ne kelljen hozzávenni semmit pluszba...."
100 ezer Forintba belefér az egér, bill, fülhallgató, meg egy normálisabb monitor. A gép kb. meg kb. 200-250-nél kezdődik (!!). 100-ba még egy irodai gép sem fér bele manapság, i3, 8GB RAM, 256GB SSD-vel is szűkös.
Itt van pl. ez, gyorsan összekattintva, ami NAGYON BELÉPŐ szintű konfiguráció, konkrétan arra amire kell (Minecraft, Fortnite, esetleg GTA V és társai) elmennek rajta, de csodát nem kell várni tőle, mindenből kb. a legolcsóbb és még ahhoz, hogy működjön Windows-t kell telepíteni rá, illetve egy akármilyen hangszórót, vagy fülhallgatód kell még venni:
ALAPLAP: ASROCK H610M-HDV
CPU: INTEL Core i3-12100F 3.30GHz LGA-1700 BOX Intel hűtő ventilátorral
RAM: KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/16
SSD: ADATA 512GB Ultimate SU650 SATA 3 2.5" ASU650SS-512GT-R
VGA: ASUS ROG-STRIX-RX560-4G-V2-GAMING RX 560 4GB GDDR5 PCIE
TÁP: FSP Hydro K Pro 500W
HÁZ: AEROCOOL CS-107-A-BK-v1 fekete
Monitor: BENQ GW2480E
Billentyű + egér: COOLERMASTER Devastator 3 Combo Magyar fekete
Összeszereléssel, BIOS frissítéssel és teszteléssel együtt (iPon): 243 981 Ft
"100-ba még egy irodai gép sem fér bele manapság"
Á nem! Tessék:
"A gép kb. meg kb. 200-250-nél kezdődik (!!)."
Milyen gép?
Elolvastad a kérdező által felvázolt igényeket?
Fortnite meg Minecraft és társai. A kérdező ugyan nem említette a GTA5-öt, de ha úgy vesszük lehet azt a fortnite társainak nézni. De az ajánlott gépigénye a hírhedt GTA5-nek is egy tíz éves konfiguráció, a minimális meg tizenhárom éves.
Közben megnéztem hivatalos helyen is a fortnite gépigényét is. Meg is lepődtem, hogy picit magasabb a GTA5-nél.
Egy közel tíz éve újnak számító 4. generációs i5-tel 8GB Rammal, meg egy akkor középmezőnybe sorolható nvidia videokártyával simán elmegy.
Egy negyedik generációs i5-öt már egy 10. generációs i3-as is elveri, nem a legújabb 13. generációs. Meg a 12 éves alsó-középmezőnyös nvidia kártyák nem érnek fel a legújabb integrált intel videokártyák tudásával.
Ezek a játékok a mai modern játékokhoz képest elég komolytalannak számítanak.
De tessék kedves kérdező, egy gamer konfig:
16GB RAMmal, 1 TB Nvme M.2 SSDvel 22"os monitorral 186 ezer + pár ezer a klaviatúra. De legyen világítós menőzős billentyűzet 13 ezerért.
Így is meg vagy, tokkal, vonóval 200 ezerből, amit túlzásnak tartok ezekhez a játékokhoz, de Te tudod. És ebben már minőségibb alaplap is van. Az Asrock nem azt mondom, hogy rossz, de ha nem muszáj, azért azt ne.
Én nem ülnék fel a helyedben az ilyen nagyképű dumáknak, amit egyesek lenyomnak. Akik ilyen esztelenül dobálóznak a számokkal, azok mind olyanok, akik nem a saját maguk által megkeresett pénzükön vesznek gépet, vagy úgy spórolták meg, hogy nem kell lakbért fizetni a mamhotelben. De nyugodtan ülj fel a provokációjuknak, a Te pénzeddel játszanak.
Kedves kérdező, én csak próbálok Neked spórolni. Az észszerűtlen meg indokolatlan pénzkiadásnak nem vagyok a híve. De Te tudod. De ha úgy gondolod, így akarsz a barátnődnél bevágódni, akkor arra ez a gép is kevés. A szuper epénisznövelő menőzős gémer gépek félmilla felett vannak.
Kedves 8-as....nő vagyok , és a barátnőm, a barátnőm:D csak a gyerekei a keresztfiaim....szóval családtag :)
Nem hiszem,h egy 300 ezres gépet kellene vegyek, egy 10-12éves gyerekeknek.
Eskü lehet rossz helyen tettem fel a kérdést....
Nem tudom milyen kategóriában vannak mostanság a számítógépek, de maradok a googlinál és utána járok.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!