Milyen számítógépet vegyek?
Full suta vagyok az ilyenekhez.
Milyen számítógépet vegyek, amin elfut a fortnite és társa?
Nem, azért nem egy predátorra gondoltam.
Asztali gépnek kell lennie :)
Ajándékba lesz karácsonyra legjobb barátnőm fiainak :)
Köszönöm szépen a segítséget:)
A gond az, hogy így gondolkodsz. A Minecraft el fog futni egy kenyérpirítón is. Veszel egy gépet 100 ezerért, és 3 hét múlva amikor a Minecraft már unalmas lesz, akkor jön az, hogy ezzel meg azzal játszik a barátom. Oké, vegyük meg, telepítsük. El sem fog indulni. Miért? Hát most vettünk új gépet 100-150 ezerért… mi lehet a baj? Ja, hát gyenge. Oké, fejlesszünk. Egy videókártya 50+ ezer Ft. A proci gyenge lesz hozzá, az is kéne… 40 ezer. A táp is gyenge hozzá, 20 ezer… inkább vegyünk másik gépet? De akkor az 200 ezer… elköltöttünk már tavaly 100-at. Az már együtt 300… melyikkel is jössz ki akkor olcsóbban?
Nem vagy tisztában a mai gyerekek “gondjaival”. Kérdező, Te pedig a hardverek áraival nem vagy tisztában.
Játszani is kell, de legyen 100 ezer Ft mindennel együtt. Megsúgom, ez 2023-ban LEHETETLEN, újonnan, garanciásan, ÁFA csalás nélkül.
Egy nagyon gagyi, irodai munkára való monitor is 30 ezer Ft, és akkor van egy monitorod…
Ha csak Minecraftozni meg Fortnite-ozni kell, akkor vedd meg az első konfigot 100-ért amit meglátsz, nagy valószínűséggel menni fog. De kidobott pénz.
Nem hiszed, hogy kellene 250 ezres konfig, pedig hidd el, végül így jössz ki a legolcsóbban…
Vagy marad a használt, és akkor az használt lesz, kitudja meddig megy, és 100-ért meglesz. :)
Elmondtam,h nem vagyok tisztában az árakkal :) Nem mostanság volt, hogy én pc közelében voltam.
Utána fogok szépen járni.
Max igazad lesz ;) akkor majd szólok :*
Gyereknek játszó gép újonnan itt kezdődik. Sajnos ez a minimum.
Kell mellé venni egy olcsó monitort meg egy egér billenytűzet kombót még egy 10-es ért. (Ha nincs otthon elfekvőben)
Így viszi a játékokat:
Van ilyen gép a környezetemben, elégedett vele a "tulaj" 😉
Később, ha igénye van rá videokártyával kiegészíthető.
#13 És ehhez szintén nincs dedikált VGA. Ha később bármi kellene, ami nem Minecraft, stb., az megint plusz pénz… Illetve szintén, miért titok a tápegység? :))
De igen, nincs mese, a mai hardverárak mellett esélytelen 100-ból kihozni bármit is újonnan.
Illetve egy megoldás: Xbox Series S. 120. És mindent el fog vinni viszonylag értékelhető grafikával évek múlva is…
"10 éves irodai konfigot ajánlani játszani. Nice…"
A gépigénye egy tízéves i5-ös konfig.
És írtam h opcióként bele egy nvidia kártya, ami már felülről veri a hivatalos igényben feltüntetettet.
Az egyetlen kifogás a gép korával lehet, mert egy tíz évesnél fennál az elöregedés miatti problémák felmerülésének veszélyének, kockázatának, valószínűségességének lehetőségének megjelenésének előfordulása.
#DESZAXERŰ MONDAT! :)
De hozzátenném, az ajánlás egy strapabíró barebone munkaállomás.
"szegény gyerekek."
Nem gyerekek! Szegény felnőttek!
Akik megveszik az indokolatlanul drágább gépet. A gyerek meg nem tudja értékelni, mert könnyen megkapja.
“Nem gyerekek! Szegény felnőttek!
Akik megveszik az indokolatlanul drágább gépet. A gyerek meg nem tudja értékelni, mert könnyen megkapja.”
Sokkal jobb, ha semmi más nem indul el rajta, mint a Minecraft meg a böngésző.. abban igazad van, hogy szegény felnőttek. Mert majd ha sír a gyerek, mert ott a gép, de a barátai által futtatott játékok 99%-a nem indul el… se a gyerek, sem apa, sem anya nem fogja érteni miért.
Az én fiam gépe is 200-ban állt meg. Nem azért mert szüksége volt arra a teljesítményre (már ha azt a low budget cuccot teljesítménynek lehet nevezni…), de magamból kiindulva (én is voltam gyerek) én is úgy kezdtem, hogy csak az Aladdin-t meg a Lion King DOS-játékot akarom futtatni. Aztán amikor egy hónap múlva megtudtam hogy a barátaim valami Tomb Raiderrel játszanak, akkor megint ott voltam, hogy az “áhított” gépem semmit nem ér… ez ma sincs másképp, csak az árak másak. A hardverek ugyanannyiba kerülnek mint külhonban, csak éppen a fizetések itthon negyede a kintieknek. Ezért tűnik brutál összegnek 250e Ft, egy “teljes” konfig, monitorral, mindennel együtt… pedig aztán ez tényleg csak a legalja szint.
"Akkor kedves nagyon okos ..."
Hogy merészelsz Te engem becsmérelni?
"vagy ami még rosszabb felgyújtja az egész lakást"
Ekkora bullshitet komám. Ezt honnan vetted. Már 40 éve meg van oldva, hogy ne égjen le egy zárlatos elektronikai eszköz. Füst, szikra meg durranás előfordul, de az elektronikai panelba bele van gyógyítva - most fejből meg nem mondom a nevét - ami elfojtja az égést.
Életveszélyt meg tüzet okozó elektronikát nem hozhatnak forgalomba, mert úgy megb*k a gyártót, hogy azt nem teszi zsebre.
"A gond az, hogy így gondolkodsz."
A konkrét kérdésre/problémára válaszoltam.
"Veszel egy gépet 100 ezerért, és 3 hét múlva amikor a Minecraft már unalmas lesz, akkor jön az, hogy ezzel meg azzal játszik a barátom"
Nem vázolta fel a kérdező ennek a lehetőségét.
Mellesleg arra is volt nemegy példa az ismerőseim között, hogy megunta a gyerek és egyáltalán nem játszott semmivel. Az egyik ilyen esetben 400 ezres gépet vettek. A gyerek egy évig játszott rajtra. Na az a drága komám.
"Nem vagy tisztában a mai gyerekek “gondjaival”."
Nem hát. Jó nagy pofon kell nekik, nem drága számítógép. Egyenes út, hogy zombivá váljon a gyerek, ha már 10 évesen vagy korábban nekiáll az ilyen kütyük csapkodásának. Nemmellesleg jól meg is híznak néhány kivételtől eltekintve.
"Egy nagyon gagyi, irodai munkára való monitor is 30 ezer Ft,"
Aha. Szerinted ez a monitor gagyi?
16 ezer.
#14 Nincs benne dedikált, de nem is kell bele. Ez nem egy intel UHD ezzel lehet játszani. 😉
3 ilyet raktam össze 2 még mindig nem vett hozzá kártyát mert nem kell. De ha akkora gamerek lesznek vehetnek hozzá, nem csak ilyen fing 1050ti-t.
Kedves kérdező!
"Nem hiszem,h egy 300 ezres gépet kellene vegyek, egy 10-12éves gyerekeknek.
Persze, hogy nem. Nagyon nagy felelőtlenség lenne.
"Eskü lehet rossz helyen tettem fel a kérdést....""
Nem lehet, hanem biztos.
Sajnos a mai világmegváltó észosztó gamerek többsége még csak a 20as éveiben jár. Érett gondolkodásra alkalmatlanok. Azért írnak össze baromságokat.
Mellesleg az informatikai témájó fórumok tele vannak önjelölt informatikusokkal és úgy osztják az igét.
Az informatikus az az, aki olyan munkakörben dolgozik és nem az, aki annak gondolja magát, mert össze tud szerelni egy gépet, meg fel tud telepíteni egy Windowst.
Én a következőt javaslom, kedves kérdező. Írj több webshopnak, meg menj be pár számítástechnikai boltba, hogy ajánljanak egy olyan konfigurációt, amin a nevezett játékok fullhdban stabilan elfutnak, de annál többre ne legyen a gép képes.
Aztán utána googlizz rá melyik mennyibe kerül. Ha nagy a difi, akkor a drágábbik bolt átver a nagyobb haszon reményében.
Egy körülbelül tíz éves játékhoz teljesen felesleges vadonat új gépet venni. Vagy ha azt, az elég ha teljesen alap.
Ha esetleg a továbbiakban kérdésed van, keress nyugodtan privátban.
Imádom, hogy használt cuccokat linkelgetsz. Mit is írt a kérdező?
“Nem használtan tervezek venni és egyben legyen a gép, ne kelljen hozzávenni semmit pluszba...”
“Nem hát. Jó nagy pofon kell nekik, nem drága számítógép.”
Next level gyereknevelés. Egy számítógép nem csak játékra van. Később tanulásra nem fogja tudni használni? Esetleg középiskolában? Vagy ha megint (ne adja Isten) online oktatás lesz? Nem 400-500 ezerről van szó. Normális laptopot sem kapsz 200-ért, amennyiért írtam egy alap konfigot.
“Ekkora bullshitet komám. Ezt honnan vetted. Már 40 éve meg van oldva, hogy ne égjen le egy zárlatos elektronikai eszköz.”
Ezzel elmondtál mindent, hogy mennyire értesz hozzá “komám”. Codegen, Vargáné és TSA, Akyga, és még sorolhatnám melyik tápegységek okoztak csak az elmúlt 10-15 évben kisebb tüzet is konkrétan ismerősi körben. Illetve ha nem is okoznak tüzet, de egy rossz tápegység viszi magával szépen a gépet is. Te vegyed meg nyugodtan a gagyit, de legalább másnak ne add el, hogy jó lesz az, mert megvan oldva 40 éve…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!