Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hol/hogyan tároljátok a...

Hol/hogyan tároljátok a fontos fájlokat? (Felhő / külső merevlemez / egyéb?)

Figyelt kérdés

Laptopvásárlás előtt állok. Eléggé meglepődtem, hogy alapvetően mennyire kicsi háttértár van a legtöbb modellben, és mennyire drága nagyobbat kérni bele.

Viszont belegondolva nem is feltétlenül szeretném csakis 1 db laptopon őrizni a dolgaimat, mert ha bármi történik vele akkor elveszik minden.

Főleg két opció jár a fejemben:

- külső merevlemez - ebből 2 db-ot vennék és mindkettőre mentenék, mert a múltban már volt ilyenem és bedöglött, nem bízok benne 100%-osan. Előnye viszont, hogy csak egyszer kell megvenni.

- felhőtárhely - előnye hogy nem vesznek el az adataim akkor se ha leég a ház, illetve neten bármikor bárhonnan elérem. Hátránya hogy folyamatosan fizetni kell érte, és az idővel elég komoly összeg.

Ti mit használtok, illetve mit ajánlanátok? (Amatőr vagyok, szóval csak kezdő “hülyebiztos” megoldások érdekelnek)

Ha releváns, akkor a fájlok amiket szeretnék tárolni, főleg fotók és videók. Nem tudom ez befolyásol-e bármit.

2023. nov. 13. 11:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

Én sajnos hanyag vagyok, és nincs plusz mentésem sok dologról. Pl. képekről egyáltalán nincs csak a Google Fotókban, de már gondoltam rá, hogy külső vinyóra rámentem, csak sokkal kényelmesebb az, ha nem kell ezzel foglalkoznom, és inkább reménykedem, hogy nem fog eltűnni :D

Pendrive-okról tapasztalatból évente legalább 1 mentést csinálok saját gépre, mert azoknál tényleg volt ilyen, hogy egyik pillanatról a másikra ment tönkre. Meg igyekszem egy 3. vinyót használni a letöltéseknek, amik sok írás-olvasás művelettel járnak, hogy kíméljem a fő SSD-t és adat HDD-t.

2023. nov. 13. 12:50
 12/13 anonim ***** válasza:

1) van egy saját szerverem, régi irodai gépből. Ubuntu + nextcloud fut rajta.

2) asztali gépemre szinkronizál a szerver.

3) szüleimnél van egy NAS, oda is szinkronizál a szerver.

4) van két régi HDD-m, néhány havonta bedugom, és csinálok offline mentést rájuk.

+1) a telefonomról csak akkor törlök, ha már betelt.

2023. nov. 16. 09:16
 13/13 anonim ***** válasza:
#12: azért az elvetemültségnek is van egy határa, hacsak nem nemzetbiztonsági titkokat őrzöl :D
2023. nov. 16. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!