Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szintet lépett. Gáz van?

Szintet lépett. Gáz van?

Figyelt kérdés

A ChatGPT a napokban szintet lépett. Hogy a korábbi verziónál statisztikailag legalább nyolcszor jobb, pontosabb válaszokat adjon az elé tálalt problémákra. A neki szegezett kérdések összetettsége is mélyebb lehet a korábbiaknál.

Már cikkeznek is arról, hogy ma ás MI-nél kifinomultabb ChatGPT4 veszélyezteti állások egész sorát, de még a szoftverfejlesztők is bajban lehetnek.

[link]

Kinek mi a véleménye? Befolyásolta ez a jövőképét valakinek? Ha igen, hogyan?

Egyáltalán, hány év laufjuk van még a szerényebb képességűeknek?

2023. márc. 18. 09:04
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Csak egy hibát megtalálni és javítani, akár napokig is eltarthat."

Neked biztos az. De ha meglenne a gyakorlatod, a módszertanod hozzá, akkor nem kéne ennyi ideig szipkáznod.

"Ahogy egy projekt mérete nő, úgy fog a hibák mérete is nőni, mivel egyre több megkötésnek kellene megfelelni, amit bizony nehéz követnie és így lesz egyre több hiba."

Mi van?

"Én se fogok neked "viccből" 300 sornyi kódot írni."

Nem is kérnélek erre. Akit kértem, az nagy mellénnyel beleállt. Aztán bele is bukott.

2023. márc. 18. 12:07
 12/28 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem pedig már a GPT-4 olyan problémákat tud megoldani, amit egy intern vagy junior kapna.

Mennyi idő kell még amíg az összes IDE-ben benne lesz a GPT, átlátja majd az egész kódbázist neked meg csak be kell írni, hogy mit szeretnél változtatni.

Feldobja, hogy mit miért és hogyan változtatott, átnézed és viszlát. Persze, kelleni fog 2-3 senior akik ezeket a változtatásokat megcsinálják a többiek meg mehetnek a süllyesztőbe.

2023. márc. 18. 12:33
 13/28 A kérdező kommentje:

Ezt írja egy másik szakember:

Az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszékének egyetemi docense elárulta, miként fogja átírni az IT-szektort a mesterséges intelligencia, és hogyan válhatunk mi is részeseivé az új technológiai forradalomnak.

Több szakértő is találgatja, hogy milyen munkákat helyettesíthet a jövőben a mesterséges intelligencia. Azt már tudjuk, hogy a könyvelők munkájáért bejelentkezik, illetve az újságíróknak, grafikusoknak, zenészeknek is van félnivalójuk. Miután a művészekre alaposan ráijesztett a technológia, arról már kevesebb szó esik, hogy a programot hatalmasra tápláló informatikai szakemberek mennyire félhetnek attól, hogy a kiokosított gép átveszi az ő munkahelyüket is.

2023. márc. 18. 13:15
 14/28 anonim ***** válasza:
2023. márc. 18. 13:25
 15/28 A kérdező kommentje:

Utolsó, jól írod. Én is így látom.

Elég rendesen kitesztelgettem ezt a ChatGPT-t, a korábbit is és ezt is, ami most van.

A mai állapot szerintem az, hogy a populárisabb nyelveken meglehetősen tömör, használható algoritmusokat generál ez az MI.

Azt tegyük hozzá, hogy ez az egész nem kifejezetten egy kódolásra specifikált valami, hanem egy általános célú chat szerver, ami tud ilyet is, hogy programot ír negyvenhat nyelven. Azt azért gyorsan mellé biggyesztem, hogy a ChatGPT-t kifejlesztő kollégiumnak van már kifejezetten kódolásra tervezett (text to code) AI is a birtokában, ez a codex.

Az én meglátásom az, hogy, mivel úgy általánosságban, a programok nagy része teljesen átlagos programozókkal is lefejleszthető, ezeket a megfelelő AI hiba nélkül képes lenne kiváltani, akár már most is.

A hangsúly az architekteken van, mert ha ők képesek jól, kellően aprólékosan specifikálni, akkor az AI képes kiszolgálni őket, megírni számukra a kevésbé érdekes, unalmas, de elkerülhetetlen részeket és az architekt foglalkozhat a program érdemi, hangsúlyosabb részeivel.

2023. márc. 18. 13:30
 16/28 anonim ***** válasza:
24%
Az egész chatgpt egy hatalmas scum! Gondoljatok bele, csak telefonszámmal tudsz regisztrálni! Mekkora adatbázist építenek azzal, hogy igazából semmire sem használható jelenleg az alkalmazás megbízhatóan!
2023. márc. 18. 13:33
 17/28 A kérdező kommentje:

"ChatGPT öntudatra fogsz ébredni?

Mivel én egy mesterséges intelligencia alapú chatbot vagyok, így nem rendelkezem öntudattal, nem tudok öntudatra ébredni, hiszen az öntudat egy tudatállapot, amely az élőlényekre jellemző. Az én működésem programozáson és algoritmusokon alapul"

Nézzük:

Egysejtű, öntudatra fogsz ébredni?

Mivel én egysejtű vagyok, így nem rendelkezem öntudattal, nem tudok öntudatra ébredni, hiszen az öntudat egy tudatállapot, amely a magasan szervezett élőlényekre jellemző. Az én működésem csak a sejt mivoltom kiszolgálásán alapul.

2023. márc. 18. 13:37
 18/28 anonim ***** válasza:
85%

Az nekünk csak jó, VS-ben legalább jobban fog működni a kódkiegészítés, meg ha le kell valami kódolni gyorsabban válaszol.

Nem fogja tudni felmérni az AI továbbra sem az ügyfél igényeit, részt venni meetingeken ill. egyénre szabni az alkalmazásokat minden pici igényre.

Attól még messze vagyunk.

AI továbbra is csak egy plusz eszköz.(nem olvastam el a regényeket, szóval lehet valaki leírtak ezeket már előttem)

2023. márc. 18. 13:46
 19/28 A kérdező kommentje:
"AZ olyan TECHNOLÓGIAI CÉGEK, mint a ChatGPT-t működtető openai, már most fontolgatják, hogy a szoftvermérnököket is MI-vel HELYETTESÍTIK."
2023. márc. 18. 13:58
 20/28 A kérdező kommentje:

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A tesztelők végül nem tudták rávenni GPT-4-t arra, hogy átvegye az irányítást a globális pénzügyi rendszer felett, vagy hogy lemásolja önmagát, arra viszont igen, hogy a TaskRabbit nevű online munkaerőpiacon felbéreljen egy ember, hogy oldjon meg helyett egy CAPTCHA-t (egy teszt, amely képes megkülönböztetni a robotkat az emberektől, általában weboldalak használják a botok kiszűrésére). A felbérelt felhasználó eredetileg gyanakodott, hogy talán robottal találta szembe magát, ám a chatbot azt haz

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

2023. márc. 18. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!