Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Honnan tudom, hogy elértem a...

Honnan tudom, hogy elértem a junior szintet? Milyen további anyagokba ássam bele magam?

Figyelt kérdés
Kb féléve kezdtem el programozni tanulni otthon. Pythonnal kezdtem, aztán elindultam a webfejlesztés irányába (jelenleg még inkább frontend). Most nagyjából ott tartok, hogy bele tudok nyúlni egy adott projektbe pl. vue.js-el egy material design oldal külsejét megcsinálni, de a működést még főleg segítséggel tudom rendesen összerakni ( node js-ben),a gitben is az ilyen alap parancsokat hogy push,pull,commit használom. Olyan egyszerűbb task-ok mennek pl. hogy json fileból kiszedett adatokból dinamikus template-eket gyártani, de az összetettebb és bonyolultabb feladatok csak nagyon nagyon lassan sikerülnek. Jelenleg főállásban dolgozom teljesen más szakmában, és szeretnék váltani. Nem tudom mikortól érdemes beadni a jelentkezéseket junior állásokra. Van itt esetleg olyan aki szokott interjúztatni juniorokat? Milyen alapelvárások vannak? A programozás elméleti részeiből is igyekszem húzni magam felfele, most találtam egy tök jó egyetemei jegyzetet adatszerkezetek&algoritmusokról. Ha egy két ilyen kisebb task-omat kicsit kicsinosítom és összerakom egy portfólióba azzal már szóbaállnak velem?
2017. szept. 17. 23:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Már így is többet tudsz mint sok frissdiplomás, szóval hajrá.
2017. szept. 18. 06:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Én pont ilyen területen dolgozom (Python backend, Vue & React frontend). Így a leírásod alapján azt mondanám, hogy a közönséges frissdiplomásnál egyel előrébb vagy, de nem tudom, hogy adatbázisokhoz (ha csak ORM-el is) értesz-e kb annyira, mint a többi dologhoz. Ha igen, akkor szerintem elérted a junior szintet a webfejlesztés területén.
2017. szept. 18. 07:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Adatbázisokkal még csak nagyon ismerkedős szinten vagyok, SQL alapokat sajátítottam el, de akkor rágyúrok még! Köszi a válaszokat!
2017. szept. 18. 11:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Onnan hogy Juniorokat osztanak be alád a cégnél ahol dolgozol.
2017. szept. 18. 12:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy ha adnak valami teszt feladatot amihez mondjuk ismernem kéne valamilyen programozási paradigmát vagy, hogy menjek bele az OOP részletezésébe elméleti szinten akkor teljesen hülyének fognak nézni, hogy nem tudom. Akik egyetemen tanulják, nekik ezek az alapok biztos, hogy jól megvannak, aztán majd hozzá tanulják a gyakorlatot a munkahelyen. Nekem meg valahogy majd fordítva kéne ezt megoldani:D
2017. szept. 18. 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell annyira stresszelni rajta. Nem felejti el a főnököd hogy junior vagy, úgyis áll majd hozzád.
2017. szept. 18. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!