Miértnem ismeri fel a laptop a merevlemezt?
Korábban HDD volt benne, most SSD-ről megy a rendszer. Viszont a régebbi HDD-t is beleraktam további tárhely gyanánt a DVD író helyére.
Most egy másik HDD-t szerettem volna belerakni hogy adatokat másoljak az SSD-re, de nem ismerte fel, sőt eleve el sem indult a laptop csak a bekapcsolás utáni főképernyő látható, aztán nem tölt semmit, holott ugyanúgy a DVD író helyére raktam.
Kivettem, újra visszaraktam, semmi. Pedig ez a HDD másik laptopban még működött előtte 1 órával.
Tudni kell, hogy ezen a külön HDD-n van egy installált windows 10. Talán ez lehet a probléma?
BIOS-ban be van állítva a boot sorrend. Valószínűleg előrébb került a később berakott HDD, mint a rendszer.
Bekapcsoláskor ha folyamatosan nyomogatod az F8-at (még a win betöltése előtt, tehát nem annak az F8-a kell, hanem a BIOS F8-a), akkor kihoz egy boot listát, ahol ki tudod választani, hogy miről induljon a gép. Ha itt választod ki, akkor az csak pillanatnyi, ha állandóra akarod, akkor azt a BIOS-ban kell beállítani.
A boot sorrend jó, direkt leellenőríztem.
Lenovo-m van, ott F2-t kell nyomni.
Egyébként megoldottam mert rendeltem egy USB-s külső merevlemez házat, csak pár nap mire megjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!