Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Újraindítottam a gépem, és...

Újraindítottam a gépem, és már vagy 2 órája tölt, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Vacakolni kezdett mostanában a külső merevlemez, ami hozzá van csatlakoztatva, és most (valószínűleg) azt javítja.

Nem tölt be a rendszer, hanem a "Scanning and repairing drive 6% complete" felirat látható a képernyőn.

A gond csak az, hogy már két órája, és nem tudom, hogy lesz -e ebből még valami.

Mit tudok tenni úgy, hogy továbbjussak a rendszerbe, de lehetőleg ne sérüljenek a merevlemez adatai?

2020. júl. 26. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha 2 órája 6%-on áll akkor nyugodtan nyomhatsz egy restartot, mert abból már semmi nem lesz.
2020. júl. 26. 20:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Mármint indítsam újra?
2020. júl. 26. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, reset gomb. Amúgy milyen op rendszer? Mert nekem anno a 8.1 csinált ilyeneket rendszeresen a laptopon.
2020. júl. 26. 20:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Windows 10

Nekem amúgy ez az első alkalom.

Okés, hát újraindítom, aztán lesz ami lesz.

2020. júl. 26. 20:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Külső HDD-n van visszajelző LED, amiből tudhatod, hogy csinál-e valamit vagy nem. Belsőnél meg a HDD LED szolgál erre a célra. Ha nincs aktivitás a lemezen, nyugodtan indítsd újra. Ha van, akkor inkább ne bántsd.
2020. júl. 26. 20:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Adatot mindenképp mentsél a külső HDD-ről ha működni fog. Utána egy teljes formázás, és HD Sentinel-el futtass egy diagnosztikát.
2020. júl. 26. 20:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha sikerült bejutnod a rendszerbe, azonnal ments le minden fontosat a hdd-ről, és formázd azt!

És ellenőrizd egy erre specializált eszközzel (Hd sentinel).

2020. júl. 26. 20:31
 8/9 A kérdező kommentje:

Bejutottam a rendszerbe, viszont... hát a merevlemez adataihoz nem igazán tudok hozzájutni, hogy lementsem. Kezdek bepánikolni.

Tudtok Budapesten valami megbízható szervízt, vagy hasonlót, ahonnan lementhetik valahogy egy másik merevlemezre a tartalmát?? Van még erre módszer?

2020. júl. 26. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Kürt Kft. A legmegbízhatóbbak, akkor is van esély a sikerre, ha a lemez teljesen halottnak tetteti magát. De ára van a dolognak, úgyhogy csak akkor éri meg, ha pótolhatatlan adatok vannak rajta (pl a szakdolgozatod). Ha netről beszerezhető dolgok, inkább szánd rá az időt és keresd ki, töltsd le újra.
2020. júl. 26. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!