Tech/véleménydiktatúra? Mit lehet ellene tenni? Miért tiltották a hsz.-t?
Minek köszönhető, hogy a fakebookon osztott cikket kommentáltam, vagy inkább kiegészítettem hivatalos infóval, és letiltották.
Konkrétan egy cikk arról szól, hogy Zürichben lekapcsolták bizonyos részen a gázt.
Ezt kiegészítettem a szolgáltató honlapjával, és a megjegyzéssel, hogy egy 1992-es döntés alapján már 2016-tól tervezve volt ez az átállás.
Szerintetek miért nem férhetett ez bele a fake szabályzatába?
"Jól van 19-es, akkor majd énnis jelentem a Villamos Művek honlapját, mert nem tetszik. 😂"
Oké, ha bármi kicsit és sértő indokod van, akkor lehet blokkolják.
Sok sikert!
"hanem a rá adott kommentet a hivatalos adatokkal és forrással."
Igen azt írtam, hogy egy kommentedet törölték.
Lehet neked kellene visszaolvasnod.
Nem tudjuk mi volt pontosan a kommented, lehet okoskodtál vagy egy olyan passzív agresszív hangnemet felvettél, mint most.
"miközben egy másik valós eseményt (pl. indián népirtás, ukránoknál a korábbi népirtást) simán tagadhatok"
Tagadni tagadhatsz, mert attól még úgy marad.
Itt az a lényeg, hogy a tagadásnak mi a következménye, hogy ez hogyan hathat az emberekre.
Az indián népirtás tudomásul van véve, a hálaadás miről szól az Usában?
Ukránoknál a népirtás is tudomásul van véve.
Mostani helyzetben amikor abban a percben amikor leírod ezeket az okos sorokat ártatlan emberek halnak meg egy felesleges háborúban a nagy büdös semmiért az érzékeny.
"Vagy pl. bizonyos esetben a fb megengedi az egyik oldal rágalmazását, míg az ellenkező nacionalista bűnöző csoport magasztalását is engedi."
Úgy érzem itt erős általánosítás és részlehajlás van.
"Ugye tudjuk miről van szó?"
Igen, arról hogy elfogult vagy egy bizonyos oldal felé és itt kell sírnod róla.
"Az elv lenne a kiakasztó, ha szándékos lenne"
Okés, demonstráld hogy ez így szándékos.
“ Nem tudjuk mi volt pontosan a kommented, lehet okoskodtál vagy egy olyan passzív agresszív hangnemet felvettél, mint most.”
Korábban is idéztem emlékezetből, de most visszakerestem, szó szerint idézem:
“1992-es döntés alapján, és már 2016-ra volt tervezve a kezdés...”
Ennyi, plusz a link forrásként.
(Ugye ez a főcímre vonatkozott, hogy leállították a gázt)
"Korábban is idéztem emlékezetből"
Aham, akkor biztos pontos.
A lényeg az, hogy ha jelentenek és hiába linkelsz, ha egy bot, ha élő személy vizsgálja át, ugyan úgy letörölheti.
Miért? Mert olyan napja van.
Ez mindennapos youtubeon, facebookon meg bárhol.
Ehhez nem kell linket raknod, csak egy picit kihívóbb adatokat adni vagy hasonló.
Legalább 10 éve ez meg, nem is értem ezt a meglepődést.
“ Aham, akkor biztos pontos.”
Bár magad is visszaolvashatod, idemásolom mégegyszer, nehogy megerőltesd a tekervényeidet és a mutatóujjad.
Emlékezetből:
“ Ezt kiegészítettem a szolgáltató honlapjával, és a megjegyzéssel, hogy egy 1992-es döntés alapján már 2016-tól tervezve volt ez az átállás.” (a kéredésben)
Szó szerint:
“ 1992-es döntés alapján, és már 2016-ra volt tervezve a kezdés...”(a facén, és a 22-es hozzászólásban)
Apropó, ugyanaz egybe írandó.
"Bár magad is visszaolvashatod, idemásolom mégegyszer, nehogy megerőltesd a tekervényeidet és a mutatóujjad."
Szóval a kommentem második felére nem is reagáltál.
Értem.
"Apropó, ugyanaz egybe írandó."
Ajjaj valaki mégsem egy kérdést akart feltenni, hanem szimpatizánsokat keresni.
Sad life.
“ Legalább 10 éve ez meg, nem is értem ezt a meglepődést.”
Már akinél. Nálam csak egy eset volt nemrég. Egy német humoroldal megosztott egy képet orosz tankról, ráphotoshopolva az ábc-vel. És az a felkiáltás, hogy tiltsuk be az abc-t.
Mindez arra az agyrémre, hogy betiltották a z-betűt bizonyos városok a rendszámban.
Itt a hős tényellenőrzők megállapították, hogy “az orosz tankokon nincs is abc, ezért álhír.
Ezt még meg is érteném valahol, épkézláb indokkal (pl. Hogy ízléstelen), nem ilyen mondvacsinált ürüggyel.
“ Szóval a kommentem második felére nem is reagáltál.
Értem.”
Nem érted. Az utolsó mondatra már írtam a választ, kővetkező kommentben.
Ami közte van, arra nincs mit reagálni, kijelentések, amit vagy tudomásul veszek, vagy nem. Mindenesetre cáfolni nem tudom.
"Tech/véleménydiktatúra?"
Hát nem tudom mit sejtesz. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!