Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen munkát találhat az az...

Milyen munkát találhat az az informatikus, aki 30 éve végzett és csak érintőlegesen dolgozott a szakmában?

Figyelt kérdés

30 éve végeztem az egyetemet informatikusként. Az akkori programnyelveket ismerem, a maiakat nem. Próbáltam megtanulni, nem megy. Eddig jól megéltem egy olyan területen, ami csak érintőlegesen kapcsolódott az informatikához, de köszönhetően néhány állami intézkedésnek, úgy néz ki, hogy fel kell adnom a vállalkozást, mert kellett a piac Orbán emberének. Általános rálátásom van az informatikára, általános dolgokhoz értek is elég jól (office, stb.,), kreatívnak is tartom magam, de programozni már csak olyan nyelven tudok, amik ma nem kellenek (Basic, Pascal, stb.) és az új nyelvek nem is mennek már a fejembe. Ebből kifolyólag például az Excel makrói még mennek, de az objektumorientált nyelvek már nem. De igazából nem is akarok programozni, az már nem nekem való. A másik probléma a nyelv. A mi időnkben még az orosz volt a kötelező, amit sikeresen el is felejtettünk, az angolt meg szintén képtelen vagyok megtanulni. Nagyon alapszinten megy csak, de beszélgetni már nem igazán. Sajnos nincs nyelvérzékem sem, ez pedig tudom, hogy létkérdés lehet a szakmában, de sajnos képtelen vagyok elsajátítani. Nem vagyok lusta, ha kell odateszem magam, de megalázkodni nem vagyok képes és egyes mai fiatalok értékrendje is már távol áll tőlem.

Nem a pénz a fő szempont, de meg kell élni valamiből. Legszívesebben olyan munkát keresnék, amit részmunkaidőben, esetleg itthonról is tudnék végezni, de ha csak részben kapcsolódik az informatikához az sem baj.

2022. jún. 18. 16:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Excel makrókkal nagyobb gyáraknál próbálkozz, sok helyen az összes riport és havi előrejelzés azzal megy és nettó 400 fizukat simán kaphatsz vele (főleg ha van némi referenciád hasonló munkákkal).
2022. jún. 18. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!