Informatikus vagy?

Figyelt kérdés

Még középiskolás vagyok, de informatikusnak szeretnék majd tovább tanulni.

Szeretnék ezzel a munkával kapcsolatban több ismertet szerezni.

Mennyire nehéz elhelyezkedni? Tényleg könnyebb diplomával elhelyezkedni mint nélküle?

Ha van kedved válaszolni ezekre illetve hasonló kérdésekre, akkor nagyon szépen köszönöm a segítséged!

2022. ápr. 17. 22:43
 1/9 anonim válasza:
59%

Tanulj, ameddig megteheted.

Könnyű ezzel elhelyezkedni, van rá kereslet, és nagyon jól fizet.

A diploma ilyen munkakörökben csakis előny.

Informatikus, szoftverfejlesztő, programozó nagyon jó, hosszabb távon is.

Könnyű felfelé lépkedni a ranglétrán, jó angoltudás, idővel kötetlen munkaidő, akár otthonról is dolgozhatsz majd.

2022. ápr. 17. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Programozóként könnyű, üzemeltetőként nehezebb. De szvsz a jövő az űrtechnológiáról fog szólni, oda baromi sok és nagy tudású informatikai mérnök kell majd.
2022. ápr. 17. 23:16
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Rosszindulat nélkül mondom:

Informatika olyan,hogy tudás meg logikán meg probléma megoldáson alapszik!

Azért ne vedd be hogy most kitanulsz egy okj képzést és te leszel az nagytudású hekker :DD

Vagyis nem azért,ha értesz informatikához,vagyis nem csak az tudod hogyan kell szétszerelni meg össze rakni,meg feltelepíteni,és tényleg tudsz legalább python-ban írni programot akkor talán ki tudol járni egy alap üzemmérnőki szakot.

2022. ápr. 17. 23:21
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

3-mas vagyok,elfeljettem:

"Mennyire nehéz elhelyezkedni?"

Informatikusként annyi nehéz elhelyezkedni mint egy sima téglát felemelni,mert alapból mindehol keresnek ilyen olyan informatikusak,angol tudással főleg.

Meg alapból diploma azért kell,mert avval igenis tanultad,nem csak kitaláltad,ez kb mint ha az mondanád hogy autószerelő vagy de még egy féket nem tudol kiszerélni..

2022. ápr. 17. 23:25
 5/9 Gugu Gabor ***** válasza:
0%
ha lehet akkor menj tovább tanulni, nem azt mondom hogy használható tudást ad, de nagyon jó alapokat
2022. ápr. 17. 23:53
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

"Mennyire nehéz elhelyezkedni? Tényleg könnyebb diplomával elhelyezkedni mint nélküle?"

Sosem kerestem állást 2 hétnél tovább. Hogy miért könnyebb-e diplomával, mint nélküle, azt nem tudom, már azelőtt a szakmában dolgoztam, hogy egyáltalán beiratkoztam volna mérnökinfóra (most másodéves vagyok, 3 év szakmai tapasztalattal, korábban másik szakra jártam, aminek semmi köze a szakmához semmilyen szinten). Talán inkább azt mondanám, hogy ha diákként/gyakornokként tudnak foglalkoztatni, könnyebb elkezdened tapasztalat nélkül.

2022. ápr. 18. 01:21
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

"Informatikus vagy?"

Az vagyok.

"Mennyire nehéz elhelyezkedni?"

Az első években eléggé. Aztán ha van kb. 5 év munkatapsaztalatod, akkor - ha jó vagy a szakmádban - az állások fognak utánad menni, és nem te az állások után. ;-)

De komolyan: az első munkahelyemet közel két év keresés után szereztem meg, ott is csak egy GYES-en levő hölgy pótlására, ideiglenesen. Aztán másfél évig megint nem találtam semmit. Most meg kb. havonta-kéthavonta kapok megkeresést, hogy "itt is lenne szabad állás, gyere már át!"

"Tényleg könnyebb diplomával elhelyezkedni mint nélküle?"

Ez egyértelmű.

Mire a diplomát megszerzi az ember, a tényleges tárgyi tudáson túl olyan képességekre is szert tesz, amik hosszú távon versenyképessé teszik a szakmában. Emellett pedig nagyon sok helyen alapfeltétel a felső fokú szakirányú végzettség.

Ha gondolod, privát üzenetben is megkereshetsz, ha kérdésed van.

#2 "Programozóként könnyű, üzemeltetőként nehezebb."

Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Persze, munkahelytől is függ, de általánosságban elmondható, hogy a programnozói pálya elkezdéséhez magasabb tudásszint kell, mint egy kezdő rendszergazdai álláshoz.

2022. ápr. 18. 05:55
 8/9 anonim ***** válasza:
20%
Bár még mindig vannak olyan helyek, ahol elvárják a diplomát, a normálisabb cégek már belátták, hogy a szakmai tudás fontosabb. Különösen itt Magyarországon, ahol a felsőoktatás semmilyen használható tudást nem ad, legalábbis informatikai területen biztosan nem. Emiatt nem fontos, hogy egyetemi végzettséget szerezz, inkább képezd magad, gyakorolj, csinálj saját projekteket!
2022. ápr. 18. 08:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 18. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!