Egyik tárgyam beadandójában a következő a kérdés. Többi lent?
Az adatok a következőek:
A Big Data technológia a hagyományos relációs adatbázisokkal nem jól kezelhető, nagy mennyiségű, általában nem strukturált és gyakran folyamatosan keletkező adatok tárolását és feldolgozását jelenti elosztott rendszer architektúra segítségével. Fontos vonása még az elemzési eszközök szoros integrálása a rendszerbe, ami növeli a feldolgozás hatékonyságát, és segít értéket teremteni a nagy adathalmazból.
A vállalati hálózatok elleni cyber-támadások 95 %-a sikeresnek bizonyul, célzott adathalászat következménye, ami azt jelenti, hogy a felhő-alapú levelezési rendszerekkel kapcsolatos fenyegetések soha nem jelentettek ilyen széleskörű problémát, ezért továbbfejlesztésre szorul.
Feladat: Adjon javaslatokat, hogy a Big Data-nak milyen továbbfejlesztési lehetőségei vannak ebben az esetben.
Valakinek vannak tippjei?
"A vállalati hálózatok elleni cyber-támadások 95 %-a sikeresnek bizonyul,"
Ez honnan?
Szerintem összedőlt volna a mai világrend ha ez így lenne.
Tény hogy sok sikeres is van, de én olyan 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000095% ra tenném.
Én pl. napi sokezret kapok, amiből eddig még egy sem volt sikeres.
- De akinél sikerül is, annak nem feltétlen lesz olyan jogosultsága a rendszerben hogy számítson. Pl. hiába "törnek fel" (azt lehetetlen, de meg tudják szerezni egy-egy felhasználó jelszavát célzott adathalászattal) egy gmail fiókot, attól még a gmail rendszeréhez nem férnek hozzá.
"a felhő-alapú levelezési rendszerekkel kapcsolatos fenyegetések soha nem jelentettek ilyen széleskörű problémát, ezért továbbfejlesztésre szorul."
Fejlesztik gőzerővel én azt látom.
Pl. a nem túl hatékony SPF után jött a DMARK és DKIM. Vannak webes előtét szűrők amik szolgáltatásként működnek.
Igazából a legtöbb incidenst vagy spórolás, vagy szervezetlenség okozza, nem az hogy nem elég fejlett a rendszer. Én legalábbis csak ilyenekről olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!