Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz hogy jó informat...

Mi kell ahhoz hogy jó informatikus legyek?

Figyelt kérdés

Mivel sokszor gondozkodtam azon hog megtanulok koddólni/programozni,mert mivel nagyon jó lenne egy jó állás.

Mivel angolal van kisebb bajom,mert mivel sz..ul tanították áltakánosban,szakiban meg 2-dik évnél kampec volt neki,szóval kezdeném.

Hogy tudnám informatikai térben überelni?

Mivel felhasználólilag tudnám kezelni.(hehehe,mert vannnak emberek akik még bekapcsolni se tudják,vagy újra telepíteni se)

#Informatika, programozó,programozás,kódolás,pc,számítógép
2022. márc. 26. 16:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
93%

Na, figyelj...

Tény, hogy vannak itt bunkók. Vannak. De ha mindenki ellened beszél, akkor azért lehet, hogy meg kéne fontolnod elgondolkodni rajta, hogy talán nem csak mindenki másban lehet hiba.

Feltettél egy kérdést. Azt miért nem írtad meg, hogy csak és kizárólag milyen választ fogadsz el? Mert láthatóan ez játszódik le benned. Előre eldöntötted, hogy csak és kizárólag pozitív, megerősítő válaszokat fogsz elfogadni, és mindenki másba belekötsz. Ilyen hozzáállással te nem, hogy informatikus nem leszel, de minden munkahelyeden te leszel az, akinek a távozásakor háromnapos bulit tartanak.

Vegyél egy kicsit vissza az arcodból!

Itt sok ember van, aki a szakmában már bizonyított. Ez persze nem jogosít fel senkit a bunkózásra, ez is tény. De talán nem kéne ilyen fene nagy magabiztossággal okoskodnod, meg lépten-nyomon mindenkibe belekötnöd.

És tudod: amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten. Nem mindig, de általában. Ez most történetesen érvényesült is. Felteszel egy igénytelenül összerittyentett kérdést, amiből árad a fellengzősség, meg a felelősség hárítása. Amikor pedig jön egy negatív kritika, te egyből leugrasz a kocsmai szintre. Ezek után mit vársz??

Nem, #4 nem tahó, csak elvárná, hogy az ember előbb nézzen magába, mielőtt másokat kritizál. Szerinted hová jutnál informatikusként ilyen fogalmazással és helyesírással? Valamilyen szinten az igényesség tükre az, hogy egy nyilvános fórumon hogyan képes az ember kérdezni. Nem kell nyelvtanzseninek lenni, de akkor legyél tisztában a gyengeségeiddel, és korrigáld/kompenzáld azokat! Nehogy már egy informatikai álmokat dédelgető embernek kelljen előadást tartani a helyesírás-ellenőrzőkről...

Azt se felejtsük el, hogy te kezdted. Azzal a fellengzős, lenéző beszólásoddal a "kérdésedben". Mire vártál, tapsra? Inkább lapítanod kéne, mert tényleg vérciki, hogy 7 sorban sikerült 20 helyesírási, illetve nyelvhelyességi hibát vétened. (A fogalmazási hibákat nem számoltam.) Nem, ez önmagában nem olyan nagy gond. De akkor neked sem kéne másokat cikizni a hiányosságaik miatt. Vagy ha megteszed, akkor fogadd el, hogy lesz, aki téged is elkezd marcangolni. Ahogy már írtam: te kezdted. Fel lehetett volna ezt a kérdést mindenféle beszólogatás, meg arcoskodás nélkül is. Hidd el, akkor negyedennyi macerálást sem kaptál volna.

Már csak azért sem illendő másokat kinevetni (túl azon, hogy ez olyan dedós...), mert tudod, mindenki más. Mások az erősségei, és mások a gyengéi. Ismerek olyat, aki 3 nyelvet beszél anyanyelvi szinten, de Excelben az összegzés már nem megy neki. És akkor mi van? Ő ebben nem jó, másban meg profi. Te meg egyik területen sem vagy kiemelkedő, már bocs.

Na, de térjünk a tárgyra!

Ami soha nem jó az informatikai pályán: a felelősség hárítása. Simán elképzelhető, hogy nem volt megfelelő az oktatásod. (Bár sokéves tapasztalatom, hogy akik egyértelműen önhibájukból nem érnek el valamilyen eredményt, azok is zsigerből az oktatást szidják, és csak elenyésző hányaduk ismeri fel, hogy talán bennük van a hiba.) Viszont a szakmában magasról tesz rá mindenki, hogy milyenek voltak az iskolai élményeid. A leendő főnöködet nem fogja érdekelni, hogy hogyan tanított a tanárod. Őt az érdekli majd, hogy a kiadott feladatokat megcsináld. Nem fog elnézőbb lenni azért, mert neked gyatra volt a középiskolai oktatásod. Lehet persze ezen zsörtölődni, meg bánkódni, hogy nem jártál jobb iskolába, de felelősségteljes felnőttként már ezzel semmire nem mész. Nézz előre! Lehetőséged van bepótolni, ami kimaradt, csak szorgalom kell hozzá. Az internet-korszakban elég kevés dolog van, amiről ne lehetne anyagot találni. Vagy ha önállóan nem megy annak feldolgozása, akkor kérj meg egy tanárt, hogy tanítson meg. Ja, hogy ez pénzbe kerül? Igen. De neki ez a szakmája, tudja, hogy mit milyen módszerekkel lehet elsajátítani, és képes felmérni, hogy mik azok, amiken fejlesztened kell.

Szóval: az első dolog, ami szükséges, hogy jó informatikus legyél: önkritika és önismeret. Meg nem árt némi szerénység sem. Az erősségeire persze, legyen büszke az ember, de ez nem egyenlő sem a nagyképűséggel, sem mások lenézésével.

A második, és talán a legfontosabb dolog: a motiváció. Ha mindössze a pénz motivál, akkor felejtsd el. Ez a szakma nem úgy működik, hogy elvégzel egy gyorstalpalót, és életed végéig képes leszel felső kategóriás fizetést keresni. Folyamatosan képezned kell magad, és el kell mélyülnöd benne, máskülönben nem fogod tudni a feladataidat elvégezni.

A harmadik tényező, bár ez szorosan kapcsolódik a motivációhoz: a tanulási hajlandóság. Nagyon sokat, és folyamatosan kell tanulnod. A szakma folyamatosan változik. Új technikák jelennek meg, új rendszerek kerülnek bevezetésre, neked pedig folyamatosan képben kell lenned, hogy lépést tudj tartani. Meg persze a lemaradásaidat is be kell hoznod. Ja, és nem tudom, van-e érettségid, de nem ártana, ha lenne. Illetőleg - majd ha a hiányosságaidat bepótoltad - érdemes lenne egy egyetemen is elgondolkozni, már ha komolyan informatikus szeretnél lenni. A papír valóban nem minden, de komolyabb helyeken elvárás a szakirányú felsőfokú végzettség. (Vagy fel kell tudnod mutatni jópár értékelhető munkádat.)

Meg persze nem árt, ha képes vagy rendszerszemléletben gondolkozni, illetőleg ha programozó szeretnél lenni, az algoritmikus gondolkodás elengedhetetlen.

2022. márc. 26. 22:55
 12/36 A kérdező kommentje:

11,

Jó,én részemről bocsánatot kérek,csak én is érzékeny vagyok olyanra hogy amikor leszólnak hogy milyen utolsó hülye,meg olyan megbocsás,paraszt módon viselkednek velem hogy föl poccintem magam.(nyilván itt egészen más az helyzet,mert modik vannak stb stb)

Helyesírás meg caps lock meg néhányszor én hibám,és na..

De tudod,azért nem kélne minősítetteni másikat,mert okés hogy valaki trehány de akkor még nem az sarki kocsmából jött közmunkás szintjén van...

És igen,van amikor nekem is elgorul az gyógyszert,mert van így is elég pszichés problémám,és suliban is utálok járni mert folyton csinálják az balhét meg az hülye plyekáltak.

Szerinted egy ember nem kattana be az sok trágya szemét embertől?

Most nem azért,amikor szemében mondják első nap hogy kar volt ide jönnöd,meg mekkora genetikai hulladék $#@# vagy,meg családod milyen,és proli vagy stb stb..

Akkor te csodálkodol hogy ember bunkó,mert otthon/iskolában gyűlölik?

De nem is az,amikor ember normálisan akar közölni,és lehordjak mint az hülyegyereket.

Amúgy tényleg bele gondolva,bunkó voltam,de akkor is megjegyezném hogy lehetne barátságosabban közölni hogy nem frankó valami,akkor persze hogy eldurran az agyam.

(Had érezem neked át,pl:Te mondjuk félre dobol az kukán az topjoy-os üveget,és nem veszed észre,és valaki elhord hogy micsoda szemetelő $#@# vagy,meg idióta debil vagy meg alkamatlan az életre, csak azért mert az topjoy-os üveget félre dobtad és széttört,és előző nap is elborult az agyad..)

2022. márc. 26. 23:51
 13/36 A kérdező kommentje:

11

Egyébként meg amúgy okés hogy valaki mond egy kritikát ami csúnyán van fogalmazva,de érthetően kellene beszélni az problémáról,nem az hogy leszégyelniteni.

Példaként:

"Először agy kellene,meg logika,ja neked se van,meg nem vagy ember,és max földre vesznek föl vagy egysejtű munkákra"

Vagy:

"Te azért vagy hülye mert rosszul fogalmazol,meg evvel helyesírással gyárba vesznek föl,meg ilyen viselkedésért tripla bulit tartanak"

Arcoskodást meg első példával meg lehet magyarázni,mert nem kell bunkónak lenni másrészről nem az volt az kérdés(vagyis úgy fogalmazva)hogy 'Uuu,én vagyok az über király,aki széljel heckelni az nasat"..

De mind1,éjszaka van jóéjt..

2022. márc. 27. 00:05
 14/36 Szirty ***** válasza:

Hogy mi kell hozzá?

Összefoglalva néhány adottság, képesség.

Kell hozzá ész. Tehetség. Egy csipetnyi fanatizmus, nyakon öntve nagy mennyiségű szakmai ambícióval. Kell absztrakciós képesség, kell tudnod logikusan gondolkozni. Kell sok-sok idő amit erre tudsz szánni (évek).

Továbbá kell hozzá rengeteg alapismeret.

Ezek egy része megszerezhető, kifejleszthető. Pl. alapismeret, elvont gondolkodás, ambíció, idő.

Más része nem. Az vagy van, vagy nincs. Pl. ész, tehetség.

2022. márc. 27. 08:55
 15/36 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nagyon jó informatikus lennél csak tanulj meg jobban angolul hogy a leírásokat el tudd olvasni.

Utána kivalasztod a megfelelő programnyelvet és megtanulod, bár ehhez jobb egy egyetemi képzés mert az OKJ az vicc, és mehet. Érdemes belekezdeni

2022. márc. 28. 08:14
 16/36 anonim ***** válasza:
30%

Ne hallgass a fanyalgókra, szerintem is nagyon jó informatikus lennél!!4!

Tök jó, hogy be tudod kapcsolni a számítógépet, meg talán Windowst is tudsz telepíteni, már ez önmagában elég komoly tudás, ha meg hozzá vesszük, hogy majdnem tudsz kicsit angolul, akkor máris hatalmas előnyben vagy azokhoz képest, akik nem is gondoltak angoltanulásra.

Az a lényeg, hogy mindig időben felismerd, kire kell fogni a hiányosságaidat, mert a munkáltatót úgyis csak ez érdekli. Mindegy, hogy mit tudsz vagy mit nem, csak legyen meg a szükséges kifogás, és jó vagy.

Én szurkolok, még sokra viheted!

2022. márc. 28. 09:06
 17/36 A kérdező kommentje:

16

Ige,főleg az kedves szavaidból nagyon fain ember vagy!4!4

2022. márc. 28. 12:07
 18/36 Szirty ***** válasza:
Én még emlékszem a te kedves szavaidra is...
2022. márc. 28. 20:41
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Pont hozzád hasonló, motivált, céltudatos, magas intelligenciahányadossal rendelkező mesterséges intelligencia fejlesztőket keresünk az Atommagkutatóintézet statisztikus részecskefizikai vizsgálatok automatizálásához, a feladatod spline köbös interpoláció integrálása a fluoreszcens fehér zaj szűrésre és a szóródás Ljapunov-exponenseinek kanonikus transzformálása anizotropikus Hilbert-térben. A felsőfokú angol nyelvvizsga az alapelvárás, de az esetedben eltekintünk tőle, hiszen rossz volt az angoltanárod.

A fizu jó. Mikor tudsz kezdeni?

2022. márc. 28. 21:02
 20/36 A kérdező kommentje:

19

Jó van barátom,te is megéred az pénzed..

Komolyan,nem értzem hogy miért nem vagy tudós?

Minden hátsó rosszindulatból,te olyan okos vagy,hogy komolyan mondom albert eisten hozzád képes egy kisegítős hülyegyerek..

Pff..Mi az hogy,le körözöd még az atomfizikusokat,kémiavegyészeket,biólogusokat,pff hagyjad mán...

Te 5-ször jártad ki az harvadot,Stanford meg egy kisegítő hozzád képes..

Esküszöm,nem értelek téged,miért nem találod ki az rák ellenszerét?

Meg miért nem gyártol repülő autókat?

Eskü,olyan kedves fickó vagy,hogy adol még munkát nekem?

Köszönö :)

2022. márc. 28. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!