Hogyan legyek jó mérnök informatikus?
OE-re járok mint mérnökinformatikus hallgató (most jön az 5. félévem).
Gimiből mentem egyetemre, mert nem indult a technikus képzés, amit meg akartam csinálni előtte, úgyhogy semmilyen infós tudásom nem volt. Közben mentek a félévek, sikeresen megcsináltam mindent. Ma néztem infós állásokat és eléggé ledöbbentem mennyi mindent kell tudni egy mérnöknek, amit nekünk el sem mondanak. Szeretnék megtanulni mindent,azt is, amit egy technikus tanul az 1 éves képzése alatt. A lényeg, hogy aki csinált már ilyen okj-s képzéseket le tudná írni pontosan, hogy mit tanult, mit gyakoroltak? Nem hiszem, hogy normális lenne, ha úgy kapnék diplomát, hogy egy sima RJ-45öt csatlakozót nem kötöttem be még soha. Nem az egyetem a rossz, de úgy érzem sehol nem készítenek fel még az alap mérnök életre sem. Nem lesz jobb, ha húzom az időm, mert "majd a cégnél megtanítanak mindent". UI: rengeteg mindent olvastam a neten, hogy mi a követelmény egyes helyeken vagy képzéseken, de az információból sosem elég (ja és sajnos nem vagyok duálisos :( , gyakornoki állást pedig nem találtam még) köszi a válaszokat:D 22/L
Keress sürgősen gyakornoki állást!!
Kettő pedig, hogy tanulj YouTube-ról, Udemy-ről, esetleg Courseráról...
Amit kérdezel a technikusról: mintha egy autótervező gépészmérnök azt kérdezné, mi van a hivatásos sofőr OKJ-n... full érdektelen a számodra. Legyél minél jobb a szakmádban, tanulj meg programozni és gépen dolgozni (még egyszer: YouTube és Udemy a te BFF-ed), ne belépő szintű szakmunkások tudása után sóvárogj.
Youtuberól sem tanul meg mindent. Más nézni egy videót és más csinálni. Hogy mennyire hiteles amit lát, azt sem tudja felmérni, főleg ha az alaptudás, alap gyakorlati fogások is hiányosak.
A gyakorlatot egyébként sem lehet az internetből megtanulni. Be kell menni a laborba, műhelybe a gyakorlati fogásokat ott sajátítja el az évek során. Nem biztos hogy erre a duális a legjobb, mert az bizonyára más rovására megy (pl. elméleti alapok) és jellemzően cégspecifikus gyakorlati munkára tanítják be igazából. A mérnöki látókörnek ettől távolabbnak kell lennie egy optimalizált esetben.
“ Youtuberól sem tanul meg mindent.”
Senki nem állította, hogy MINDENT youtube-ról fog megtanulni.
“A gyakorlatot egyébként sem lehet az internetből megtanulni.”
Nem tudom ezt honnan szűrted le, onnan tanul kb. mindenki. Ha dolgoztál már fejlesztőként, akkor pontosan tudod, hogy a stackoverflown lóg a teljes fejlesztői közösség, és adják-veszik az ötleteket.
Nagyvonalakban persze igazad van. Ezért kezdtem azzal, hogy keressen gyakornoki munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!