Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan érdemes karbantartani...

Hogyan érdemes karbantartani személyi számítógépünket?

Figyelt kérdés
Ti mit használtok?
2022. márc. 26. 09:16
1 2
 11/18 Szirty ***** válasza:

Minden lakásban, munkahelyen van szálló por.

Az bekerül a gépbe és mivel sok-sok köbméter levegőt szív át rajta a ventilátor, lerakódik és felhalmozódik.

Én még soha nem láttam olyan gépet amit használnak és nem gyűlik benne össze a por. Ált. jó sok. Főleg ha évekig nem nyúlnak hozzá.

Én is sűrített levegővel (nem spray, hanem kompresszor) takarítom.

Nem lett még baja ettől egyiknek se.

Arra nem árt vigyázni, hogy a túl erős légáramlat sztatikus töltést tud létrehozni ami valóban tehet kárt. A másik a kondenzvíz ami szintén nem jó ha belenyomjuk a gépbe.

Olyat még soha nem hallottam ezelőtt hogy kifújáskor a por olyan helyre kerül ahova magától nem kerülne, majd ott zárlatot okozna.

De olyat se hogy a gépben nem gyűlik össze a por hosszú idő alatt (még szűrőkkel telepakolt gépben is összegyűlik, csak sokkal finomabb por).

2022. márc. 26. 12:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Jo nektek.

Konkretan az ut tuloldalan uj ovodat epitettek. Meg a por is poros.

Az meg nem opcio hogy nem nyitok ablakot szelloztetni.

2022. márc. 26. 13:06
 13/18 anonim ***** válasza:

11/ tehát se erős se vizes.

Akkor kiesik az autómosóban a gőzborotva.

2022. márc. 26. 13:52
 14/18 A kérdező kommentje:
Házilag hogy lehet megoldani a kompresszort, sűrített levegő nélkül?
2022. márc. 26. 14:22
 15/18 Szirty ***** válasza:

Ha nincs kompresszor akkor el kell vinni a gépet oda ahol van.

Vagy használni a "sűrített levegő" sprayt ami egyáltalán nem levegő és túl sokat nem ér mert gyenge, de a semminél jobb.

2022. márc. 26. 16:38
 16/18 A kérdező kommentje:
Esetleg hajszárító?
2022. márc. 26. 20:18
 17/18 Szirty ***** válasza:
Semmit nem ér
2022. márc. 26. 20:25
 18/18 Salx Narval válasza:
Nálam a porszívó vállt be legjobban. Egy finom szőrű sminkelő ecsettel ( az asszonytól nyúltam :D ) átporolom, a felkevert port azonnal beszívja a porszívó. Az érintkezőket alkohollal tisztítom a külső részeket ház, monitor, stb és a bútort spec antisztatikus tisztítószerrel. Gyakorlatilag minden készülékemet ezekkel tisztítom, ill vannak még ezek mellett kenő, szigetelő, víztaszító, páramentesítő és törlő cuccaim is. A szétszerelést és a belső karbantartást nem szoktam túlzásba vinni, a környezet és külső jól elérhető részek tisztítása kap nagyobb hangsúlyt nálam.
2022. márc. 27. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!