Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy itt 5G van?...

Lehetséges, hogy itt 5G van? Milyen jelek utalnak arra?

Figyelt kérdés
[link]

2021. nov. 10. 15:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Juhéé 9-10-es, köszönöm a részletes magyarázatot! Ezek szerint nem lehet eldönteni, vagy van, vagy nincs 5G? Telefon szempontjából nem érdekel a dolog, egészségügyi okok miatt kérdeztem, mert 5G-ellenes vagyok.
2021. nov. 11. 14:36
 12/19 anonim ***** válasza:
5G ellenes vagy, akkor költözz be egy antenna alá, ott ér a legkevesebb sugárzás. ;)
2021. nov. 11. 15:59
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

"egészségügyi okok miatt kérdeztem"

Jó hírem van: egész olcsón kapsz alufóliát tekercsben, abból rengeteg csúcsos alufólia csákót (sisakot) készíthetsz.. ;-)

Minden G től megvéd.

2021. nov. 11. 16:12
 14/19 anonim ***** válasza:
46%

"Ez pontosan így van. 5ös :)"

Mester, elismerem nagyságodat. A stílusodat nem, az elég bunkác. :) Én nem is akarok ehhez érteni, elég nekem a saját szakmám, miben botorkáljak. Pusztán olvastam a belga környezetvédelmi miniszter megrendelésére készült anyagot, amit a belga "posta" állított össze. Onnan vettem, hogy ez a "massive MIMO" ez nem két antenna, hanem akár száz. De ha magánüzcsiben megírod polgári nevedet és elérhetőségedet, hát írok ennek a belga miniszternek, hogy van, aki jobban tudja.

2021. nov. 11. 16:18
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
#11, azt írja ez a buta belga álszakértő, hogy átlagosan nincs nagyobb sugárzás, mert ha épp belekerültél egy üzenet útjába, akkor nagyobb adagot kapsz, de utána meg kevesebbet - mivel ez már nem széles sávban sugároz.
2021. nov. 11. 16:21
 16/19 anonim ***** válasza:

"egészségügyi okok miatt kérdeztem, mert 5G-ellenes vagyok"

Akkor WiFi, BlueTooth és minden vezeték nélküli eszközt kerülj, de még a TV -t és rádiót is.

Mobil és sok mást is, mert az 5G csak annyi hogy 5. Generációs hálózat.

Ami csak pár MHz -el tér el WiFi / BT, vagy az egész földet érő műholdak sugárzásaitól.

Miben tér el az 5G a korábbi hálózattól? Csak annyiban hogy szélesebb frekvencia tartományt kapott, így több csatorna áll rendelkezésre amin tud kommunikálni, így nagyobb frekvencia tartományon oszlanak meg. De a magas frkevencia tartományon magas a jelveszteség, így ha nem akarsz parabolát cipelni magaddal és belőni vele mindig irányítottan a tornyokat, akkor sűrűbben kell elhelyezni az adókat, mert hamar kikerülnél a lefedettség aló, ahogy egy WiFi -nél is.

Plusz ha ennyire félsz tőle, költőz tanyára, amennyire csak lehet minden várostól, adótoronytól lehető legmesszebb, a házat faraday kalitkának építsd meg, hogy a műholdak ártó 2.3 ~ 5.2 GHz -es sugárzását is kivéd...

2021. nov. 12. 11:37
 17/19 anonim ***** válasza:

"Onnan vettem, hogy ez a "massive MIMO" ez nem két antenna, hanem akár száz. "

A belga miniszter engem nem érdekel, meg szerintem nem nagyon érdekli őt sem az ilyesmi... A Massive Mimo az egy sugárzási technika. Sokáig pluginként lehetett akár LTEben is használni (aztán valahogy nem lett semmi a dologból tudomásom szerint) az 5G meg használja ( nem mindegyik fajtája, de akad olyan ).

A megvalósítása dióhéjban annyi, hogy van egy atenna mátrix van a dobozban, mint pl itt:

[link]

Hm...ez itt pont tényleg négyzet alakú :), ahogy egy korábbi válaszóló mondotta volt. Egyébiránt az irányított nyalábbal mindkét oldalon ( telefon, bázisállomás ) teljesítményt lehet spórolni.

"elismerem nagyságodat."

Felesleges, mivel rádió elméleti tudásom felületes - bárki aki távközlésben dolgozik tud annyit, mint én.

"A stílusodat nem, az elég bunkác"

Túl öreg vagyok ahhoz, hogy ilyesmi érdekeljen - mint írtam volt, nyugodtan lehet korrigálni, sőt lehet van amit rosszul is írtam le. Ám ha a vita alapod a döglött madár invázió, vagy David Icke munkássága akkor jobb ha bele se kezdel :) - Pócs Alfréd doktor bölcsességeiről ne is beszéljünk.

"Miben tér el az 5G a korábbi hálózattól? Csak annyiban hogy szélesebb frekvencia tartományt kapott, így több csatorna áll rendelkezésre amin tud kommunikálni,"

Ez egy nagyon jó megállapítás! Sőt, ha belegondolsz, hogy ugyanaz a sugárzási teljesítmény mondjuk egy 100MHz-es spetkrumon oszlik el, mondjuk az LTE 20 Mhzes tartományával ( itt azért csalok, mert az LTE advanced több cellát is összefoghat , de a 3G csak 5 MHz-et használ hasonló teljesítményen ), akkor könnyen belátható, hogy az éppen kommunikáló telefon-t kevesebb sugárzási teljesítménnyel buzeráljuk az állomásról.

Abban én is szkeptikus/kíváncsi vagyok, hogy sok frekvencia és spektrum használata vajon hogyan befolyásolja a biológiai életformákat ( ugyanis azelőtt nem volt ilyesmi a Föld történelmében ), de a gyíkemberség meg a koronavírus chip és társai elméletek nem túl jó kezdőpontok szerintem :)

2021. nov. 12. 19:10
 18/19 anonim ***** válasza:

"Ám ha a vita alapod a döglött madár invázió"

Ez már aztán igen magyaros, sározni valakit, aki teljesen vétlen. Ki fog visszaolvasni, hogy említettem-e a döglött madarakat? Már senki. Csak elhiszi, amit írtál. Kispályás aljasság. :D

2021. nov. 13. 09:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Az 5G ellenes "mozgalom" egyik példája volt a hágai madárdögvész, arra utaltam - ezért írtam. Tököm tudja, hogy ki vagy, nem is érdekel.
2021. nov. 13. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!