Level 9.1 kérdése:
Most vettem egy 1 hónapja lejárt biotech usa-s proteint2,3kg (bontatlan) Azt olvastam , hogy elvileg fél évig még birnia kell. Mik azok a jelek amik arra utalnak ,hogy lejárt?
Figyelt kérdés
2021. nov. 4. 20:23
1/5 anonim válasza:
Ha hasmenésed van tőle, az például egy jel.
2/5 anonim válasza:
semmi bajod nem lesz tőle, még fél év után sem.
3/5 anonim válasza:
Tolj mellé gymbeam-es emésztő enzimet
4/5 anonim válasza:
Üzletben vetted? Mert akkor vissza kell vinni.
5/5 anonim válasza:
A fehérjepor nem tud róla, hogy neki pontosan 2022. május 1-én le kell járnia.
Viccet félretéve, az élelmiszereknél úgy tudom, hogy a lejárati dátum az az élelmiszer állagának a megváltozására utal elsőként, nem pedig a megromlásra, ugyanakkor valamennyi ráhagyás is szokott lenni, tehát szándékosan rövidebbre szabják a lejárati időt, mint, hogy ténylegesen elkezdene megromlani.
A zöldségkonzerveknél biztosan így van, hogy lejáratot követően még egy év múlva is megeheted. De az előző munkahelyemen pl. volt egy kukorica konzerv, amit 2005-ben gyártottak, 2010-ben járt le és 2018 környékén ettem meg. Semmi bajom nem volt tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!