Mi lehet a baja a gépemnek, mire utalnak ezek a jelek?
Most kaptam egy új alaplapot, amin minden integrált. Én arra gyanakszom, hogy valami baja van a videokártyájának, mert:
- A Windows Movie Maker-ben az előnézeti ablakban csak feketeség van, ha visszanézném, a hang viszont szól. Tehát nem látom, mit alkotok, így meg gáz.
- Szintén ez a program megáll, ha videókat töltök be vágásra. Képeket betesz, videókat nem, lefagy, és a tálcán ott jobbra az ikonok között hol megjelenik, hol eltűnik egy ferde zöld nyíl, azaz villog.
- Futtattam az imént egy tesztprogramot, PCMark, de amikor a video decompression részhez ér, megáll, és ugyanúgy villog ott a zöld nyíl, mint a Movie Makernél.
Kérlek, segítsetek! Már újratelepítettem a videokártya drivert, a Movie Makert, de a probléma maradt. :(
(Egy nem profi lány.)
Ha a kis zöld nyíl (VobSub) villog, akkor valószínűleg nem kevés kodek van a gépén. És pont ez a baj.
Ez nem hardverhiba, hanem kodekütközés.
Kellene a gépen egy teljes kodekresetet csinálni és minden szar kodekpackot letörölni és mélységeiben kiirtani, majd csak a szükséges kodekeket feltenni.
Akkor éppen ez lesz a baj, az ace kodek pakk a legnagyobb létező ilyen jellegű kodekgyűjtemény, nagy hátránya az, hogy rengeteg kodeket rak fel, aminek a nagy része felesleges, teleszemeteli a gépet, és ezek összeakadhatnak a multimédiás alkalmazásokkal.
Első lépésként szedd, le, és csak olyan kodeket rakjál fel ami kell, mert az ace, felrak kb 80-100 -at, és ebből jó ha 5-öt használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!