Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik Linuxot használjam?

Melyik Linuxot használjam?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mindegyiket másra jó használni, de melyiket érdemes használni?

És melyek a leghíresebbek?

Ha rengeteg Linux van, mégis hogyan válasszak?

2021. aug. 30. 18:00
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

azt kipróbáltam tekeri a fogaskereket a világ végéig..

akonadiban ha a levelezésem van, az fura mert a googles fiokom van megadva az 5 giga limites tehát ott vége , a vacuum command semmit se ért neki szóval maradt az rm -rf mint hatásos megoldás.

Az a nagy grafikonos dolog meg zavaró, itt vagyok a home folderban és jobb oldalt ott egy nagy piros ocsmány kör grafikon, majd a folderek közül hiányzik a piros. SZerinte a home könyvtáramban ami sok helyet foglal a sárga, ami valójában piros.

Őrület :) Ennél botrányosabbat nem láttam :)

Szoval remount a / a tmp/systembe azt du, egyenként és rendet raktam..

De teligányolta mindennel igazából nem is gond, lepucolom, csak jobban szeretem ha megtisztel azzal hogy nem pakolja teli az ssd-t.

De szerintem 147 giga nagyon sok mindenre elég, esetemben 147 giga az több mint a tudásom. :) Van benne egy 500as ssd, a régi rendszerek azért ott vannak a biztonság kedvéért, de majd kirakom networkre, csupán azért vicc, hogy az ingyenes google accountos levelezés amit végülis nem használtam telicseszte a rendszert :)

2022. jan. 6. 09:07
 52/57 anonim ***** válasza:

Disk usage analyzernél a körcikkek méretéből lehet következtetni a mappa méretére, a mappalistában pedig a neve alatt lévő sávból. Valami ilyesmi képet kaptál te is:

[link]

Most nincs előttem Linuxos gép, de ne a színeket nézd, hanem a kördiagramon a sávok méretét vagy a mappalistában a sávokat.

2022. jan. 6. 09:44
 53/57 Tom Benko ***** válasza:

Rm -rf... Erre egy Akela idézettel válaszolnék: "kisbaltával a tetvekben nem lehet kárt tenni, vigyázz, mert levágod magadnak".

A Gmail esetén érdemes tudni, hogy a csatolmányokat a Drive-ra teszi, úgyhogy a levelezésre hiába adsz 5G-t, azt simán átlépheti. A levelező kliens viszont zusammen húzza le a leveleket. Mondjuk 40G levelezés kicsit erős, nekem 2002 óta van gmail, megvan a legelső levelem is, és nem telt be a tárhely. Pedig volt, aki csőstül ellátott mindenféle csatolmánnyal.

2022. jan. 7. 09:33
 54/57 anonim ***** válasza:

Balázs jah, jó is lehetne de nekem bonyolult.. Eleve sok a könyvtár, ezeket nagy távolságra teszi a kiírásban ezért macera áttekinteni.

Emellett ha van mounted könyvtár, akkor a df . parancs eredményét veszi alapul, nem átscanneli a könyvtárakat, így az adatok nagyrésze fals.

Márpedig nekem a home-ban van sok sshfs és samba mount, ezeket nem szereti.. De mind1 mint írtam, szerencsére van shell így meg lehetett oldani, mégha körülményes is.

2022. jan. 7. 12:15
 55/57 anonim ***** válasza:

53: nincs is annyi, nem tudom miért generálta és szép folyamatosan.

De az rm -rf -et imádom, jó haverok vagyunk :D

2022. jan. 7. 12:16
 56/57 Tom Benko ***** válasza:
@55: Amíg valami kellemetlenbe bele nem futsz.
2022. jan. 8. 23:23
 57/57 anonim ***** válasza:

55: Össze vagyok haverkodva én már az rsynccel.

Bár ha belegondolok szinte soha se kellett, ritka hogy valamit legyalultam, vagy csak olyat ami nem volt mentve :)

2022. jan. 9. 07:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!