Melyik Linuxot használjam?
Tudom, hogy mindegyiket másra jó használni, de melyiket érdemes használni?
És melyek a leghíresebbek?
Ha rengeteg Linux van, mégis hogyan válasszak?
7 gen intel proci beépítettje:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation HD Graphics 620 (rev 02)
a dátum nem tudom hogy miért megy mindig el, rebootolok és nov 30ra rakja vissza :)
vannak még missing featurek, a nagy része rendes bash rc -vel megoldható szerintem, de például nem tudom merre induljak el, ha valami hiányzik nicns fenn, akkor a debian ubuntu jelzi hogy melyik csomag tartalmazza. hát itt nem, a rythmbox kellett persze tudtam a csomag nevét de itt nem írta ki hogy azt rakjam fel, néha nagyon sokat segít ha tudom hogy miben találom azért, hogy ne kelljen keresgélni.
Meg néha tab-ra nem ad helpet hogy hogyan tovább, írom a commandot és de néha meg igen, még teljesen érthetetlen számomra az egész.. De ma azért bekonfigolom 2 bejgli készítés között :) :)
Jó a CMOS battery a gépben?
"a debian ubuntu jelzi hogy melyik csomag tartalmazza. hát itt nem"
A programokra gondolsz?
"Meg néha tab-ra nem ad helpet"
zsh vagy bash? Manjaro Gnome alatt zsh a default, de te szerintem Xfce-t tettél fel, az alatt talán bash van, de nem vagyok benne biztos...
jó az elem pár hete cseréltem..
Igen a programokra hogy mit kell feltenni. de mind1 megvagyok nélküle mert ritka hogy kell csak fura hogy nem megy..
bash van az tuti..
18-as vagyok.
Nekem sem volt semmi ehhez hasonló problémám. Egyedül a skálázással küzdöttem picit, de már azt is sikerült majdnem teljesen megoldanom.
Érdekes, hogy egy rendszer milyen különböző féleképpen reagál még csak nem is ritka, hanem teljesen átlagos configokra. Az egyiken semmivel semmi gond nincs a másikon meg minden baja van.
Velem Ubuntuval történt ez fordítva pár éve.
Haverom fölhívott, hogy milyen szuper ez az Ubuntu és próbáljam ki tetszeni fog meg hát népszerű is meg minden.
Feltelepítettem VMware-be és feltelepítettem rá a Skype-ot. Amint elindítottam, újraindult az egész op rendszer (mármint az Ubuntu).
Feltettem a Minecraft-ot. Nem tudtam benne mozgatni az egeret.
Ez volt az első két program amit feltettem. Az egyikre újraindult a másikba meg nem tudtam mozogni. Úgy voltam vele, hogyha a két egyik általam legtöbbet használt és legegyszerűbb program nem megy rajta akkor mi lehet a többivel? És ezzel hagytam is az egész Ubuntut a francba.
na, a bejglit megcsináltam finom lett, visszaültem folytatni az installt..
Mint latszik, eltunt a mittudomén milyen bar-nak hivják ahol az elindított programok vannak, a start menu, a dátum, minden.
Újraindítom tuti jó lesz, de azért durva, még semmi sincs feltelepítve és már nem bírja a stresszt.
Azért ez se valami atomstabil rendszer
18-as vagyok ismét.
Tesó. Én nem tudom te mivel próbálkozol, de a weboldalukon én nem látok rendszert Mate környezettel :D
Egész biztos, hogy nem valami mókolt változatot szedtél le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!