Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik Linuxot használjam?

Melyik Linuxot használjam?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mindegyiket másra jó használni, de melyiket érdemes használni?

És melyek a leghíresebbek?

Ha rengeteg Linux van, mégis hogyan válasszak?

2021. aug. 30. 18:00
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
hát ez csak bugos :) Tudtam is hogy ez ilyen, rákerestem, ott volt letölthető leszedtem. Nem írta ki hogy hulladék az egész ne szedjem le.
2021. dec. 22. 20:41
 32/57 anonim ***** válasza:

na már fenn van a legujabb kde plasmas..

a kép felbontása ugyanaz, de eltérés nem volt megcsináltam..

a teamviewert hogy kell feltenni na az érdekes, mert ubu alatt a ppa-t betetem azt frissítette magát, ment minden automatán ( az pedig kell mert néha segítek ismerősöknek.

rhythmbox sajna kell mert minden itthon daap-al van megoldva, daap plugin fenn van, de ha rákattintok:

(rhythmbox:2970): Rhythmbox-WARNING **: 21:38:28.028: Unable to grab media player keys: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.gnome.SettingsDaemon.MediaKeys was not provided by any .service files

(rhythmbox:2970): libpeas-WARNING **: 21:38:34.810: Failed to load module 'daap': libdmapsharing-3.0.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory

(rhythmbox:2970): libpeas-WARNING **: 21:38:34.810: Error loading plugin 'daap'

Szóval zene lejátszás command line edit nélkül úgy néz ki nem igazán fog menni.

A másik verzió esetén ez egyből ment, látta az owntone szervereket, teljesen rendben volt. Itt ez úgy néz ki nem megy.

szóval kezdetben a kép és a hang ami probléma vele, ha ezeket nem vesszük figyelembe akkor működik.

De megtartom, meglátom mire jutok vele a végén, de kezdőknek, kevéssé javallott, idáig ez a véleményem.

2021. dec. 22. 21:47
 33/57 Tom Benko ***** válasza:
Lehetőleg csak tiszta forrásból dolgozz. [link]
2021. dec. 23. 16:15
 34/57 anonim ***** válasza:

Már onnan is dolgoztam, elég jól haladok vele, pár kisebb bug van, de megy a zene lejátszás is, elég szimpla volt, a libdmapsharing 3.0-van volt gondja de a 2.9 telepítése megoldotta a problémát.

A screen resoltuiont megoldottam fixre illetve a video accelerationnál a configban sma módot belőni ami nem tudom hogy mi de így ha elhúzom az ablakot akkor nem rezeg min a windows 3.1 :)

Még zsh-val vergődök mert cseszik kiirni hogy melyik gépen vagyok, és ez a p10k config kicsit káoszos nekem legalábbis :) Mert nincs meg a helyes megoldás

azt még vna 1-2 apróság de használható. Ahogy elnézem átlag használatra pont olyan mint a többi linux, itt ott bugos, egy evolution install se megy le normálisan mert elfelejt csomagokat ami nélkül a google auth. nem fog menni így a gmailos levelezés se megy katt katt enter enter megoldással hanem google, error message keresés, majd githubon találat hogy mi is a probléma.

2021. dec. 23. 18:32
 35/57 anonim ***** válasza:

Én nem tudom te mit csinálsz, de komolyan. Ez még mindig a community verzió?

Nekem Manjaro Gnome van fent, júniusban lett telepítve.

Most a kedvedért feldobtam az Evolutiont pamac-managerrel. Kb. 2 perc volt belőni a Gmail-es fiókom, semmiféle extra plugint nem kért. Valamit panaszkodott, hogy OAuth izébigyó nem található, de simán továbbment, megadtam a jelszavam, és le is töltöttem a leveleim.

Utána letöltöttem a Rhythmboxot, majd bekapcsoltam a DAAP plugint. Átmentem az Elementary OS-es gépemhez, ott is letöltöttem a Rhythmboxot, IP alapján hozzáadtam a DAAP szervert, és már listázta is a zenéimet. Két klikk és már játszotta is őket... én tényleg nem értem, nálad mi a baj. Tuti jó volt az ISO, amiből telepítetted? A pendrive is jó?

Teamviewer van AUR-ban, de én Anydesket szoktam használni, szerintem egyszerűbb.

2021. dec. 23. 19:31
 36/57 anonim ***** válasza:
De egyébként ha KDE-t telepítettél, akkor érdemes KDE-s programokat használni. KMail, stb.
2021. dec. 23. 19:33
 37/57 anonim ***** válasza:

Tudom, de a helyzet hogy én az evoltuiont megszoktam és nem akarok átszokni másra..

Leszoktam az outlookról illetve már annyira nem kell így onnan lett az evolution mert a többivel nem voltam elégedett..

A teamviewerbol van regisztrált példányom (kaptam, mert szivességi segítő vagyok) így az kell. Mondjuk jó volt amikor kb 2-3 hete olyan frissítés jött hogy utána nem ment semmi 1 hétig nem kellett segítenem :D

Amit letöltöttem az tuti jó volt mert a manjaro.org -ról szedtem le,

simán a kde plasmat választottam, igazából egyiket se ismertem nekem jó úgy döntöttem, 64 bit version, link

wget -O /dev/sdb és a link.

lejött reboot és felraktam.

A pen drive is jó, soha semmi baja nem volt.

Még valamit majd kipróbálok mert gondoltam ezt a gnome boxest megnézem, feltettem windows image a win.com-ról ffox alatt letöltés erre megállt a net a gépen.. De se pingelni semmit se tudtam, minden lerohadt míg töltötte le, ilyet még nem láttam.

majd újra tesztelem mert full logikátlan, hiszen bármi mást töltöttem le nem volt gond.

2021. dec. 23. 20:37
 38/57 anonim ***** válasza:

Na, feldobtam egy Manjaro KDE-t Virtualboxba. Ez alatt tényleg nem működik az Evolution és a Rhythmbox sem. Hát ez ilyen, KDE alatt KDE-s programokat kell használni.

Gnome alatt csont nélkül megy a Rhythmbox is, és az Evolution-be is 3 perc volt belőni mind a két fiókom (gmail.com, mail.com).

2021. dec. 23. 20:49
 39/57 anonim ***** válasza:

A Gnome Boxes még elég kezdetleges, ha virtualizálni akarsz, a Virtualbox a legegyszerűbb.

Evolution helyett pedig ott a Thunderbird, illetve olyan ritkábban használt kliensek, mint a Mailspring, esetleg a Claws vagy Sylpheed...

Vagy ha már KDE, akkor vagy KMailt kell használni, vagy a Trojitát.

Én régebben KMailt használtam, de a Gmail nem annyira szerette, volt, hogy naponta kétszer újrahitelesítést kért, akkor szoktam le róla...

2021. dec. 23. 20:54
 40/57 anonim ***** válasza:

az semmi próbálj ki valamit.. Most ubuntu alól vagyok mert magam se hittem, meg kellett néznem.

Windows 10 imaget szedtem le, és megállt a net. nem értettem mi van.

Gigas netem van de még a felét se tudja, ellenben a kabelre ahol vagyok nem tettem fel a csatit igy 100 mbites a linkem. Ez szerintem fontos, de majd még tesztelem.

Windows image letöltés, simán a microsoft.com ról.

Lehet firefox, a wget is jó teljesen megröccenti a netet, se ping se dns lookup nincs míg le nem szedi. SEMMI, a net elpusztul.

Ubuntu alatt nem, manjaro alatt igen.

Samban letöltés nem gond a net élve marad, ncat-at forgalom generálva az se öli meg, de a http download kinyírja..

Olyan mintha balancing az nem lenne, a https forgalom előnyt élvez mindennel szemben. Leebont timeouttal az ssh, minden leáll ha gyors a https kapcsolat.

Ez mondjuk egy picit szerintem durva, bár nem sűrűn fordul elő, de pl wifi kapcsolat gyors net esetén előfordulhat.. De ezt mindjárt meg is nézem.

2021. dec. 23. 20:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!