Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik Linuxot használjam?

Melyik Linuxot használjam?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mindegyiket másra jó használni, de melyiket érdemes használni?

És melyek a leghíresebbek?

Ha rengeteg Linux van, mégis hogyan válasszak?

2021. aug. 30. 18:00
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

ok, hát kábelen csinálja, ott lehal a net wifin nem, most próbálom.

Igazából nem tudom hogy mi lehet, de holnap ráteszem a dugót és akkor már nem jön elő a probléma mert 1 gigabittel nem fogok tudni letölteni, de azért ez kicsit durva..

2021. dec. 23. 21:06
 42/57 anonim ***** válasza:
Megcsináltam, nálam semmi probléma. Kábelen vagyok, letöltés közben folyamatosan ment a ping, nem szakadt meg egy pillanatra sem. Közben ssh-val csatlakoztam egy VPS-re, az is simán ment.
2021. dec. 23. 21:21
 43/57 anonim ***** válasza:

nekem fagy korlátlanul tudom ismételni a fagyást.

Mindegy, alapvetően kíváncsi voltam hogy ma egy frissen feltett linuxxal hova jut az ember ha nem igazán ért hozzá, nem csodálom ha sokan feladják.

Ja igen, kmail, google mailboxom, belőttem, ha ráhuzom az inboxra az egeret kiírja 2300 mails, 614 unread, rákattintok és nem történik semmi, egy levelet se mutat..

2021 év vége, szimpla email.. :)

Nem baj evolution belőve, nem szeretem de legalább működik.

Mailspring baja hogy van amikor nem megy a page down, és ha sok levelet kell kijelölni akkor kávéscsészét kell tenni a billentyűzetre és elmenni kirándulni míg egyenként jelölgeti a dolgokat.

Az win és linux alatt is ilyen, így azt el kell engedni, különben nem lenne rossz..

2021. dec. 23. 21:30
 44/57 Tom Benko ***** válasza:
Én kíváncsi vagyok egy uname -srvm kimenetre. Gyanúsan túl van bonyolítva. Apropó, az evolutiont hogyan telepítetted?
2021. dec. 24. 18:41
 45/57 anonim ***** válasza:

Linux 5.15.7-1-MANJARO #1 SMP PREEMPT Wed Dec 8 10:09:19 UTC 2021

az evolutiont pacman -S evolution

Az működik hibátlanul.

mondjuk mostmár a legtöbb dolog is működik.

a community-s cuccok eléggé instabilak, ott azért a fagyás volt rendesen, az installer is szálldogált el rendesen, igyekszem elkerülni.

2021. dec. 24. 21:00
 46/57 Tom Benko ***** válasza:
Na igen, a comm repó sajátossága a worx4me
2021. dec. 25. 11:02
 47/57 anonim ***** válasza:

Mondjuk ezek olyan dolgok, hogy hm... aki ma asztali klienst használ, arra valószínűleg nem lehet azt mondani, hogy "nem nagyon ért hozzá". Az átlagos felhasználók többsége nem használ asztali klienst, csak az ilyen régimódiak, mint te meg én. De a többség teljesen jól elvan a Gmail, Freemail, Citromail webes felületével. A munkahelyemen (rendszergazda vagyok) hivatalosan az Outlook és a Thunderbird a támogatott kliensek, de így is vannak, akik a webmailt használják, már csak azért is, mert azt bárhonnan el tudják érni, és mindig ugyanazt a felületet kapják.

Nameg aki tudja, mi az a DAAP, és konkrétan azt szeretné használni, valószínűleg az sem nevezhető "nem nagyon hozzáértőnek".

Nameg ilyen programok, mint a KMail, a Rhythmbox meg az Evolution... igazából az Evolution egy GTK2-es maradvány, az is csoda, hogy még elindul egyáltalán. Néhány éve már a Geary a hivatalos Gnome kliens, ami egyébként egy nagyon jól használható levelező LESZ, HA EGYSZER az életben elkészül. Jelenleg kb. egy béta szintjén van.

A Rhytmbox sem az elsődlegesen támogatott zene lejátszó, fejlesztést sem nagyon kap már. A Lollypop a hivatalos Gnome zenelejátszó.

KDE fronton ugyancsak ez van, a KMail már nem divat, a Trojitá az új, aktuális levelező.

2021. dec. 25. 11:22
 48/57 anonim ***** válasza:

Na igen.. De pont a kmail az ami vacakotl az evolution meg ment egyből.

Nem baj nekem egy próba volt hogy mennyire számít az oprendszer, melyik linux jobb vagy tényleg nem jobb. Én nem installálgatok rendszereket csak user szinten pötyögök mivel nem szakmabeli vagyok, a lényeg hogy menjen.

Az alap user level az egy böngésző, és egy media player, ott végtére is teljesen mindegy hogy mit telepít fel, aki kicsit komolyabban akarja használi annak meg mindegy hogy ubuntu, manjaro, mint, mindegyikkel előfordulhat szívás, mint nálam is látszik, márpedig totál kommersz hardvereim vannak (hackintosh is fut a gépen mindenféle varázslás nélkül) szóval nem különlegesek az igények.

A daapra meg biztos van alternatíva, csak még nem leltem meg, akkor a lollypop is elég lenne, bár nem vagyok meggyőződve hogy szükség van ilyen színes szagos media playerre.

Win alatt az itunes működik daap-al nekem már az is sok, de előnye a daapnak hogy nem kell vpn-t bekapcsolni és tulajdonképpen lokáció függetlenül tudom a válogatásaimat hallgatni minden rendszeren az iphone kivételével, de az meg úgyse lesz mert nem látom az előnyeit.

(a lakáson belüli zenehallgatásről nem is beszélve, hogy a gyerekek is mást hallgatnak én is, ha pl főzök a konyhában akkor oda streamelem ki a hangot, ha a kocsiban vagyok oda, ha az udvaron akkor oda ahogy akarom.

Igaz, ez sok embernek nem fontos, ameddig a tévére pen drivén viszik a filmet jó esetben.. :)

2021. dec. 27. 15:21
 49/57 anonim ***** válasza:

na folytatódik a kálvária.

Ma disk fullom lett. Az azért meglepő mert nincs wine, nincs játékok nincs semmi fenn, az egyetlen ami sok a 40 gigas qemu windows install mert az kell. Ugye zenéim daap-on, a downloads talán a legnagyobb 280 megabyte.

Kb minden networkön van, általában 60 gig szokott lenni a linux particióm az elég pár évre, nem is kell vele foglalkozni, ott most 147 giga, és betelt.

Amit látok kb 50 giga valami akonadi, amit megtanulhatok, és a többit tényleg nem tudom a du -sh */ | sort -hr szerint nincs semmi a hddn, szóval újra adott egy programot egy pár napos manjaro install, szerelhetem a rendszert.. A 6 éve installált

Maradok nála, de azt se tudom hogy merre induljak, mindjárt rm -rf el gyalulok mindent ami szerintem baromság, azt ha összeborul a rendszer se érdekel, de továbbra is megerősít abban, hogy NEM ez az a rendszer amit ajánlunk valakinek. 6 éve installált windows 10 még nem tart itt...

2022. jan. 6. 07:58
 50/57 anonim ***** válasza:

147 GB manapság nem sok mindenre elég.

A /var/log-ból tudsz felszabadítani némi helyet.

Az Akonadiban a levelezésed van (többek közt).

Töltsd le a Gnome féle "Disk Usage Analyzer" programot, az szépen megmutatja, melyik mappa foglalja a helyet.

2022. jan. 6. 08:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!