Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a benyomásotok a Microsoft-...

Mi a benyomásotok a Microsoft-ról (főleg a termékeiről)?

Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 22:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
75%
A Windows 10 jobb lett, mint volt.
2021. aug. 24. 22:18
 2/28 anonim ***** válasza:
92%
Most hirtelen a Flight Simulator új része jutott eszembe,hát azért az oda tette amit kell,ja és egyébként a Windowsal is megvagyok elégedve mármint a 10-el,viszont szerintem a következő az nem lesz ilyen jó.
2021. aug. 24. 22:21
 3/28 anonim ***** válasza:
93%
Egy idő után kiforrja magát, mint Windows 10.
2021. aug. 24. 22:45
 4/28 A kérdező kommentje:
Sokkal jobb amúgy a Windows 11, mint a 10, például ergonomikusabb, csak a rendszerkövetelményekből adhatnának lejjebb illetve túl korán fogják kiadni. A rendszerkövetelmények és a kapkodós, bugos kiadás viszont a bukását okozhatja. Szerintem. Bár mások is prognosztizálják a bukását.
2021. aug. 24. 23:08
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Sikeres. Elterjedt.

Windows termékeiket az emberek 3/4-e választja még akkor is ha a konkurense ingyen lenne.

Office termékeiket pedig legalább az emberek 90%-a választja még akkor is ha a konkurense ingyen lenne.

Neppereik jól beépültek az iskolától kezdve az államigazgatásig mindenhova és rászoktatják az embereket az árujukra (hasonlóan a heroin nepperekhez).

2021. aug. 24. 23:55
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Számomra elég gusztustalan, ahogy ügyfeleket próbálnak szerezni és megtartani, de kétségtelenül működik az agresszív üzletpolitikájuk.

Ha tehetem, kerülöm a termékeik használatát (pedig van köztük pár egész használható darab :)) de felfordul a gyomrom attól, hogy nem választhatok.

Tehát ha tisztességes verseny lenne: pl az office 100% kompatibilitást adna a nyílt forráskódú alternatívákkal (itt a formátumra gondolok és nem a funkciókra, tehát egy excel formázása ne essen szét libreoffice-ban vagy google docs-ban vagy BÁRMI MÁSBAN) és maga az MS office is multiplatform lenne, akkor lehet hajlandó lennék megvenni és használni itthon is, mert amúgy egy jó programcsomag LENNE. Így viszont, hogy a kompatibilitási problémákkal akarnak rákényszeríteni a használatára (és mellé egy windows vásárlására) már nem sok kedvem van használni. Elég sok jó és hasznos funkciót tartalmaz ami önmagában ösztönözhetné az embert a megvásárlásra, mindenféle eröltetés nélkül.

Lásd: Visual Studio Code. Egy sima "szövegszerkesztő" (na jó, nem), de sikerült megírni multiplatformra és még linuxon is azt használom bizonyos feladatokra. Mert szimplán jó.

Tehát részemről: valószínűleg sokkal több terméküket használnám, ha nem erőszakkal nyomnák le a torkomon, hanem szimplán a jóság faktoruk alapján dönthetnék.

Nem feltétlen kellene az embereket így "ránevelni": ha valami jó, akkor azért hamarabb/szívesebben adok pénzt, mint amiért kötelező. Mobilra is megvettem a Filmic Pro-t, pedig a gyári android app is képes videót felvenni. Lehet egy ilyen jellegű szemléletváltás jót tenne a cégnek.

2021. aug. 25. 05:32
 7/28 anonim ***** válasza:

több erőforrást zabálnak mint valaha

szebb/átláthatóbb bizonyos részeken

jelentkezzen be, csatlakozzon, ossza meg itt-ott......, ettől falra mászok

sok a szemét is alapból fent

néhány helyen ronda nagy gombok, listák vannak, ami miatt görgetni kell egy csomót

egyes appokat rossz irányba fejlődtek vagy sehova pl.: a képnézegető legyen gyors, könnyen kezelhető (most nem az)

fájlkezelő... tabok még mindig nincsenek, persze ott a total commander, de az csak annak jó, akinek kézre esik, nekem nem

microsoftos oldalak pl.: outlook, ritkán használom, de gmailhez képest lassú

jelenleg csak a vscode-ot használom napi szinten, de picit lassú, és az automatikus ilyen-olyan install kiveri a biztosítékot pl.: megnyitok egy c# fájlt, és mindjárt dotnet-et akar telepíteni, megnyitok valami pythont és egyből valami pythonos mutyit akar felrakni

2021. aug. 25. 07:40
 8/28 anonim ***** válasza:

A Microsoft hardvereihez nem volt szerencsém. De amit hallok róluk vagy drágák és jók is (egér, billentyű, joystcik) vagy csak a baj van velük.

A Windows-uk megszokás kérdése, van rá alternatíva, de a Linuxot megszokni kinek hogy sikerül. A Windows a szükséges rossz: a programok, játékok nagyja erre van belőve és optimalizálva. Persze vannak alternatívák, de a tudod használni és amire szükséged hozza... az életben nagyobb problémák is vannak.

2021. aug. 25. 09:13
 9/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, érdekesek jöttek!

Nekem személyesen a File Explorerből nem hiányoznak a tabok, mert ha fájlokat másolok, akkor egyszerre szeretném látni a két mappát.

A Total Commander nekem túl bonyolult. Ágyúval verébre. Munkahelyen általában egyszerre csak néhány fájlműveletet végzek, ahhoz nekem sok a TC, otthon sokszor mozgatok képeket, amihez a miniatűr ikonos megjelenés praktikusabb, cserébe ott se áll kézhez a tc.

Az explorer.exe meg gyakorlatilag biztosan összeomlik, amikor több képet, fájlt mozgatok, főleg ha külső adattár is képben van. Na ez idegesítő jelenség, mert az összes megnyitott mappára keresztet vethetek, böngészhetem ki őket újra. Számomra felfoghatatlan, hogy nem tudják megoldani ezt a problémát.

Ha lenne a fájlkezelőnek egy miniatűr nézettel rendelkező, faék egyszerűségű alternatívája, lehet, hogy kellene.

Viszont a 11 file explorerje sokkal átláthatóbb, szerény véleményem szerint ennyi beállításra felesleges a ribbon, csak bonyolulttá teszi.

2021. aug. 25. 10:01
 10/28 anonim ***** válasza:

Reggeltől estig ezekkel dolgozom. Minden egyes napi problémánál kihullott egy szál hajam, teljesen kopasz vagyok.

Minőség egy nagy nulla. Amihez nyúlnak abból sz@r lesz.

És lám az is szinte minden...

Értem hogy profit orientáció, de minőség miért nem fontos soha?

Pláne prémium árakon...

2021. aug. 25. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!